EUROLYGA 2023

Po pergalės G. Žibėnas dūrė pirštu į varžovų aukštaūgį: „Visa lyga žino, kad jis nešvarus žaidėjas“

Šeštadienio LKL rungtynėse Vilniaus „Rytas“ namuose užtikrintai 85:71 įveikė Panevėžio „Lietkabelį“. Tačiau spaudos konferencijoje vilniečių treneris Giedrius Žibėnas pasirodė susierzinęs ir nepatenkintas.

Krepšinis,Rytas-Lietkabelis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Krepšinis,Rytas-Lietkabelis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 T. Leissneris išvežamas į ligoninę.<br> lrytas.lt nuotr.
 T. Leissneris išvežamas į ligoninę.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 9, 2021, 9:13 PM, atnaujinta Oct 10, 2021, 1:17 PM

Spaudos konferenciją „Ryto“ strategas pradėjo pozityvia kalba apie rungtynes:

„Visų pirma reikia paminėti, kad į rungtynes įėjome šviežiomis galvomis, nors kūnai tikrai nebuvo švieži. Turėjome labai sunkią kelionę iš Vokietijos, bet žaidėjai šiandien pademonstravo charakterį. Pirmoje rungtynių pusėje ne tiek „Lietkabelis“ susikūrė 41 tašką, kiek mes darėme daug nuolaidų gynyboje ir atidavėme daug taškų tiesiai jiems į rankas. Antroje pusėje susitvarkėme, pademonstravome discipliną komandinėje gynyboje, sustovėjome vienas prieš vieną ir to pasėkoje perlaužėme rungtynes, per gynybą, tas džiugina labiausiai. Pataikėme geriau nei praėjusiose rungtynėse, bet galime ir geriau“.

Tačiau iškart po jos sekė nepasitenkinimo kalba teisėjai ir varžovų žaidėju. Ketvirtajame kėlinyje „Rytas“ prarado savo aukštaūgį Tannerį Leissnerį. Amerikietis kovodomas dėl vietos aikštelėje su Kasparu Bėrziniu praleido smūgį į smilkinio sritį ir paliko rungtynes.

„Šiaip vertinant rungtynes, jos per daug kainavo. Gali būti, kad praradome Tannerį labai ilgam. Turiu pasakyti, kad nesame patenkinti traktavimu. Žandikaulis buvo sutraiškytas, o pražanga net nebuvo skirta. Tikrai vertinsime tą epizodą ir žiūrėsime vaizdo įrašą. Už tokius dalykus žaidėjai yra diskvalifikuojami bent jau iš rungtynių. „Ant karšto“ negaliu sakyti, mes turime įvertinti epizodą“, – kalbėjo treneris.

„Nenoriu nieko šnekėti apie tą epizodą kol neišnagrinėjom iš visų kampų, bet Bėrzinis nėra pats švariausias žaidėjas ir visa lyga tai žino. Ir bus labai keista, jei nebus atkreipta dėmesio. Čia nebuvo krepšinio epizodas ir tai nėra pirmas toks epizodas iš šio žaidėjo“, – nepasitenkinimą latviu toliau liejo G.Žibėnas.

Panevėžiečiai laimėjo tik antrąjį kėlinį. Tam „Ryto“ strategas turėjo paaiškinimą: „Pora kartų nesukalbėjome ir tiek tetrūko. Antroje rungtynių pusėje pradėjom kalbėti. Taip, dar daug nekalbam, mes komplektaciją baigėm gana vėlai. Nedarom jokios panikos, šiek tiek vėliau įsibėgėjom, bet po truputį įsibėgėjam“.

Prieš rungtynes su „Lietkabeliu“ Vilniaus „Rytas“ buvo patyręs du pralaimėjimus paeiliui, tačiau treneris nusiskundimų turėjo tik dėl vieno iš jų, o ir ten kaltę prisiėmė sau:

„Mano kaltė buvo, kad prieš Uteną neparuošiau komandos psichologiškai, nenuteikiau jos. Vokietijoje žaidėme visiškai normalias rungtynes, fonas pasikeitė maksimaliai, žaidėjai patys pasidarė išvadas ir jokių nusiskundimų neturiu nei Vokietijoj, nei šiandien. Komandos fonas yra pats geriausias kokį tik galima įsivaizduot“, – atmosfera klube pasidžiaugė strategas.

„Ryto“ ekipoje vis dar dažnai tyli metikai iš toli, o rungtynėse prieš „Lietkabelį“ tiek Mindaugas Girdžiūnas, tiek Kennethas Smithas kai kuriais momentais net nesiryžo laisvi atakuoti iš distancijos, tačiau G. Žibėnas iš to tragedijos nedaro:

„Aš manau kelis kartus jie įmes, pabaigs rungtynes su 4-5 įmestais tritaškiais ir jiems atsiriš paprasčiausiai. Taip pasitaiko kiekvienam žaidėjui. Net neabejoju, kad jiems atsiriš“.

Sekančias LKL rungtynes vilniečiai žais spalio 16 d. Klaipėdoje „Ryto“ lauks vietos „Neptūno“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.