EUROLYGA 2023

Jonavos klubas atlaikė „Pieno žvaigždžių“ šturmą ir paliko Pasvalį toliau be pergalių

Pirmadienio vakarą Pasvalyje vietos „Pieno žvaigždės“ priėmė svečius iš Jonavos. Tai buvo pirmoji šių ekipų akistata LKL čempionate, o Virginijaus Šeškaus vadovaujama Jonavos „CBet“ rezultatu 80:78 (16:24, 18:17, 25:9, 21:26) įveikė dar nelaiminčią Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

Jonavos ekipos treneris Virginijus Šeškus.<br>D.Umbraso nuotr.
Jonavos ekipos treneris Virginijus Šeškus.<br>D.Umbraso nuotr.
Jonavos ekipos treneris Virginijus Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonavos ekipos treneris Virginijus Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonavos ekipos treneris Virginijus Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonavos ekipos treneris Virginijus Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 7:59 PM, atnaujinta Oct 11, 2021, 10:04 PM

Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie po taiklaus Arno Beručkos tolimo metimo susikrovė nedidelę persvarą (11:4).

Kėlinio pradžioje įgytą pranašumą M. Šerniaus auklėtiniams pavyko išlaikyti iki kėlinio pabaigos (24:16), o prie to itin prisidėjo puikus žaidėjų atakavimas iš dviejų taškų zonos: per pirmąjį kėlinį „Pieno žvaigždės“ pataikė 8 taiklius dvitaškius iš 10 (80 proc. taiklumas).

Antrasis rungtynių ketvirtis išsiskyrė kietu krepšiniu abejose aikštelės pusėse. Vis tik fiziškumas labiau palankesnis buvo pasvaliečiams, kurie pirmą kartą rungtynėse susikrovė dviženklę persvarą (31:20).

Dviženklio pranašumo aikštės šeimininkams nepavyko išsaugoti. Kėlinio pabaigoje sėkmingesnę atkarpą turėję „CBet“ krepšininkai, po taiklių Edvino Šeškaus ir Laimono Kisieliaus dvitaškių, sumažino savo ekipos atsilikimą iki 7 taškų (34:41).

Pirmojoje rungtynių dalyje Pasvalio „Pieno žvaigždės“ žymiai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių („Pieno žvaigždės 23 atk. kam., „CBet“ 13 atk. kam.) bei kur kas solidžiau atakavo iš žaidimo („Pieno žvaigždės“ 56 proc. taiklumas, „Cbet“ 30 proc. taiklumas), tuo tarpu Jonavos krepšininkai spėjo perimti 8 kamuolius.

Trečiasis rungtynių ketvirtis buvo pažymėtas „CBet“ dominavimu, kuris leido ne tik ištirpdyti aikštės šeimininkų pranašumą, bet ir persverti rungtynių rezultatą savo naudai bei įgyti didžiausią „CBet“ pranašumą rungtynėse (59:50).

Lemiamame rungtynių ketvirtyje Pasvalio „Pieno žvaigždės“ bandė sugrįžti į rungtynes sumažindami savo atsilikimą (57:59), tačiau lygos debiutantai rado būdų kaip atsakyti aikštės šeimininkų taikliems metimams ir situaciją vėl stabilizavo (69:61).

Paskutinysis M. Šerniaus auklėtinių šturmas prasidėjo po gražaus Marqueso Towneso reido varžovų krepšio link (66:71), tačiau į tai E. Šeškus atsakė 5 taškais paeiliui (76:71).

Rungtynių pabaigoje Kristapas Gluditis smeigė taiklų tolimą šūvį (74:76), tačiau nuveikti kažko daugiau „Pieno žvaigždėms“ nepavyko – „CBet“ šventė pergalę rezultatu 80:78.

„CBet“: Evaldas Šaulys 19, Emmanuelis Lecomte’as 18, Edvinas Šeškus 13 (5 perimti kam.) Laimonas Kisielius 10.

„Pieno žvaigždės“: Marquesas Townesas 21 (7 atk. kam.), Kristapas Gluditis ir Žygimantas Skučas po 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.