EUROLYGA 2023

LKL žaidėjams sankcijos dėl nesportiško elgesio, teisėjas J. Laurinavičius suspenduotas

Po praėjusį savaitgalį vykusių „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių Lietuvos krepšinio lyga siunčia žinią LKL žaidėjams, kad netoleruos grubaus ir nesportiško žaidimo.

 „Betsafe–LKL“ žaidėjams sankcijos dėl nesportiško elgesio.<br> LKL nuotr.
 „Betsafe–LKL“ žaidėjams sankcijos dėl nesportiško elgesio.<br> LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-12 14:23

Šeštadienį vykusiose „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse Vilniaus „Ryto“ komandos puolėjas Tanneris Leissneris, po kontakto su „Lietkabelio“ žaidėju Kasparu Berziniu, patyrė sunkią veido traumą - dešinio skruostikaulio ir smilkinkaulio lūžius. Nors epizodą išsamiai išanalizavę teisėjų ekspertai K. Berzinio tyčios šiame incidente neįžvelgė ir konstatavo, kai tai buvo žaidybinė situacija, visgi, siekdama užkirsti kelią galimiems panašaus pobūdžio veiksmams ir norėdama atkreipti dėmesį, kad žmogaus sveikata ir gyvybė yra pamatinės vertybės, kurias branginti ir saugoti turėtumėm visi, Lietuvos krepšinio lyga „Lietkabelio“ puolėjui K. Berziniui skyrė įspėjimą.

Sekmadienį Utenoje vykusioje dvikovoje tarp „Uniclub Casino-Juventus“ ir Šiaulių „Šiauliai-7bet“ komandų taip pat buvo užfiksuoti du epizodai, kuriuos, priešingai nei rungtynėse teisėjavę arbitrai, LKL teisėjų ekspertai įvertino, kaip nesportinius.

„Šiaulių“ komandos žaidėjui Jonathanui Elmore'ui (Nr. 33) už 2 ketvirčio 2-ąją minutę panaudotą nesportinį veiksmą alkūne besigynusiam Utenos komandos žaidėjui Rokui Gusčiui (Nr. 33) į kaklą, pažeidus LKL Nuostatų 9.2.1. punktą, skirta 400 Eur dydžio bauda (nuobauda skirta pagal LKL Nuostatų 68.15. punktą).

Utenos „Juventus“ komandos vidurio puolėjui Mindaugui Kupšui (Nr. 49) už 3 ketvirčio 4-ąją minutę smūgį varžovų komandos žaidėjui Giedriui Staniuliui (Nr. 22) į veido ir kaklo sritį, skirtas griežtas įspėjimas.

Utenoje vykusiose rungtynėse klaidingus sprendimus abiejuose epizoduose priėmusiam rungtynių vyr. teisėjui Jurgiui Laurinavičiui už nekompetentingą darbą skirta diskvalifikacija iki 2021 m. spalio 19 d. imtinai.

Kaune vykusiose rungtynėse tarp „Žalgirio“ ir „Neptūno“ komandų kauniečių komandos puolėjo Marek Blaževič (Nr. 1) nesportinis veiksmas, panaudotas 3 kėlinio 9-ąją minutę „Neptūno“ komandos žaidėjo Mato Vaitkaus (Nr. 5) atžvilgiu, rungtynėse teisėjavusių arbitrų iš karto buvo įvertintas kaip nesportinis veiksmas ir M. Blaževič skirta nesportinė pražanga.

„Lietuvos krepšinio lyga siunčia žinią LKL žaidėjams, kad LKL niekada netoleravo ir toliau netoleruos nesportinio, grubaus žaidimo, pavojingo kitų žaidėjų sveikatai“, – pabrėžė LKL generalinė direktorė ir LKL Sporto direktorė Rasa Liuimienė.

„Labai apmaudu dėl žaidėjų patirtų traumų, neretai dėl jų žaidėjai ilgam iškrenta iš rikiuotės ir negali padėti savo komandoms, tačiau nereikėtų pamiršti, jog krepšinio aikštelėse kovojant už savo komandą, svarbiausia yra žmonių sveikata ir garbingo bei saugaus žaidimo principų laikymasis“, – sakė R.Liuimienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?