EUROLYGA 2023

Po pragariškos dramos Eurolygoje – Šaro ir „Barcelona“ džiaugsmas: lieka nenugalėti

Krepšinio fanai trečiadienio vakarą sulaukė tikro deserto. Barselonoje susitiko Eurolygoje pralaimėjimo jausmo dar nejautusios ekipos – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa. Po pratęsimo savo pranašumą rezultatu 79:78 (10:17, 17:15, 28:15, 12:20, 12:11) įrodė „Barcelona“ klubas.[[ge:lrytas:lrytas:21061263]]

 „Barcelona“ - „Olympiakos“.<br> Barca Basket twitter nuotr.
 „Barcelona“ - „Olympiakos“.<br> Barca Basket twitter nuotr.
 Barca Basket twitter nuotr.
 Barca Basket twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-13 21:50, atnaujinta 2021-10-14 01:23

Rokas Jokubaitis per 10 minučių surinko 2 taškus, prametė abu mestus tritaškius, 2 kartus prasižengė ir rungtynes baigė su –2 naudingumo balais.

„Olympiakos“ krepšininkai Š.Jasikevičiaus auklėtiniams jau nuo pirmųjų minučių parodė, kodėl Graikijos ekipa sezoną pradėjo dviem pergalėmis. Pirėjo klubas per pirmą kėlinį praleido vos dešimt taškų ir pirmąjį kėlinį laimėjo 17:10.

Antrasis ketvirtis „Barcos“ ekipai klostėsi ne ką geriau. „Barcelona“ žvaigždynas sunkiai rado kelią iki krepšio, tačiau skirtumą iki kėlinio pabaigos pavyko sumažinti – 27:32.

Per pertrauką Š.Jasikevičiaus pastabų gavę katalonai į trečią ketvirtį žengė visiškai pasikeitę. „Barcelona“ gynyboje išliko solidi, o puolime atrodė tiesiog nesustabdoma. „Barca“ per trečiąjį kėlinį pelnė daugiau taškų nei per pirmuosius du – 28. Prieš lemiamą ketvirtį „Barcelona“ pirmavo 55:47.

Svečiams, kad padarytų išvados ilgosios pertraukos neprireikė. Pirėjo krepšininkai, kaip ir per pirmuosius du kėlinius, gynyboje vėl žaidė fenomenaliai. Šeimininkų atakas stabdę svečiai iš lėto artėjo prie „Barcelonos“.

Likus žaisti kiek daugiau nei minutę „Olympiakos“ ekipa po Kostas Sloukas metimo išsiveržė į priekį – 67:65. Rezultatą tiksliais baudų metimais išlygino Kyle’as Kuričius, o apsigynę „Barcelonos“ krepšininkai turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau Cory Higginso metimas paskutinę sekundę buvo netikslus ir komandos ėjo ruoštis pratęsimui.

Pratęsime komandos toliau kovojo taškas į tašką. „Barcelonai“ pirmaujant 77:76 ir likus žaisti 22 sek. Nickas Calathesas prasižengė prieš Tylerį Dorsey. Amerikiečio abu baudos metimai tikslą pasiekė ir Pirėjaus ekipai reikėjo sėkmingai apsiginti norint švęsti pergalę.

C.Higginsas likus žaisti 7 sek. bandė išplėšti pergalę dvitaškiu metimu, tačiau metimas tikslo nepasiekė. Kai jau atrodė, kad „Olympiakos“ iš Barselonos išsiveš pergalę Pierre’as Oriola sugebėjo atsikovoti kamuolį prieš Moustapha Fallą, o pasatarasis prasižengė prieš ispaną ir šį pasiuntė prie baudų linijos.

Nors P.Oriola ir nėra pats geriausias baudų metikas, lemiamu momentu neklydo. Ispanas pataikė abu baudos metimus, o lemiamas Kosto Sloukas metimas buvo netikslus ir Š.Jasikevičiaus treniruojama ekipa šventė sunkią pergalę. Po rungtynių lemiamus baudos metimus realizavęs P.Oriola teigė, kad stodamas prie baudų linijos labai jaudinosi.

„Barcelona“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo Nikola Mirotičius surinkęs 22 taškus. Cory Higginsas pelnė 11, Brandonas Daviesas – 10, Nickas Calathesas (13 atk. kam., 6 rez. per.) ir Kyle'as Kuričius po 9.

„Olympiakos“ gretose rezultatyviausias su 14 taškų buvo Kostas Sloukas. Sasha Vezenkovas su Tyleriu Dorsey pelnė po 12, Moustapha Fallas – 11.

Š.Jasikevičiaus kariauna Eurolygos sezoną pradėjo triuškinančia pergale prieš Berlyno „Alba“ 96:64, o sekančiose rungtynėse 80:72 palaužė kitą vokiečių klubą – Miuncheno „Bayern“.

Pirėjo „Olympiakos“ čempionatą taip pat pradėjo triuškinančiu laimėjimu prieš Vitorijos „Baskonia“ 75:50. Antrose Eurolygos rungtynėse Pirėjo komanda 74:68 susitvarkė su karališkuoju Madrido „Real“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.