EUROLYGA 2023

Sprendimu atsisakyti COVID-19 vakcinos NBA sudrebinęs K. Irvingas kreipėsi į žmones

Dėl sprendimo nesiskiepyti NBA suirutę sukėlęs Kyrie Irvingas atsitraukti neketina. 29-erių 188 cm ūgio krepšininkas išreiškė viltį žaisti „Brooklyn Nets“ komandoje, bet pabrėžė, kad jo sprendimas atsisakyti COVID-19 vakcinos „susijęs su jo gyvenimu ir norais.“

 K.Irvingas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K.Irvingas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-14 17:10

K.Irvingas socialiniame tinkle „Instagram“ surengė konferenciją, per kurią pabrėžė, kad nėra nei prieš, nei už vakcinas. „Nets“ žvaigždė pridūrė, kad puikiai supranta ir savo sprendimo pasekmes.

„Aš suvokiu finansines pasekmes. Bet realybė tokia – tam, kad žaisčiau Niujorke, kad būčiau su savo komanda, privalau pasiskiepyti. Aš pasirinkau nesiskiepyti ir tai mano sprendimas, tad prašau visų jūsų jį gerbti“, – kalbėjo K.Irvingas.

Jis į gerbėjus kreipėsi praėjus parai po „Nets“ sprendimo savo pagrindiniam įžaidėjui neleisti nei žaisti, nei treniruotis su komanda, kol jis neatitiks Niujorke nustatytų taisyklių. Niujorke vakcinacija – privaloma.

„Aš ir toliau palaikysiu fizinę formą, būsiu pasiruošęs žaisti, būti su komanda. Tai nėra politinis motyvas. Tai nėra susiję nei su NBA, nei su kokia nors organizacija. Tai – mano gyvenimas ir mano pasirinkimas“, – kartojo K.Irvingas.

Krepšininkas net keletą kartų pridūrė, kad gerbia medikus, kurie ir toliau stengiasi apsaugoti žmones, taip pat pabrėžė, jog gerbia pasiskiepijusius. K.Irvingas taip pat išreiškė palaikymą ir nepasiskiepijusiems.

„Nets generalinis direktorius Seanas Marksas antradienį pranešė, kad klubo savininkas Joe Tsai nusprendė, kad K.Irvingas prie komandos galės prisijungti tik sulaukęs bent vieno skiepo. S.Marksas taip pat pranešė, kad K.Irvingas praras pinigus už kiekvienas namų rungtynes, kuriose negali dalyvauti pagal nustatytas taisykles.

Jeigu K.Irvingas praleis visas namų rungtynes Brukline bei du reguliariojo sezono mačus „New York Knicks“ klubo arenoje „Madison Square Garden“, jis gali prarasti daugiau nei 17 milijonų JAV dolerių (14.7 mln. euro), rašė ESPN.

Šį sezoną K.Irvingas gali pratęsti kontraktą su „Nets“ ketveriems metams. Jo vertė – 187 mln. JAV dolerių (161 mln. eurų).

„Tu turi šiuos sprendimus priimti pats. Taip, prarasiu pinigus. Nu ir kas? Tai nesusiję su pinigais. Tai susiję su pasirinkimu to, kas tau geriausia“, – kalbėjo krepšininkas, kuris viešai pasisakęs nėra nuo rugsėjo 27 dienos.

„Jūs tikrai manote, kad noriu prarasti pinigus? Manote, kad aš noriu atsisakyti savo svajonės siekti čempionų vardo? Manote, kad aš noriu tiesiog atsisakyti savo darbo, sėdėti namuose? Negalėti būti su komandos draugais, su jais augti, mokytis ir siekti...“, – į žmones kreipėsi K.Irvingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.