EUROLYGA 2023

T. Sedekerskis ir R. Giedraitis trečiajame Eurolygos ture įmetė daugiau taškų nei visi „Žalgirio“ lietuviai kartu Eurolygos lietuvių turo apžvalga

Nors Eurolygos trečiajame ture rezultatyviausiai tarp lietuvių vėl žaidė Rokas Giedraitis, dar daugiau gerų žodžių nusipelnė jo komandos draugas Tadas Sedekerskis, pasiekęs karjeros taškų rekordą ir labai daug padaręs, kad Vitorijos „Baskonia“ iškovotų pirmąją pergalę. Tuo tarpu pergalių neturinčiame Kauno „Žalgiryje“ per trečiojo turo rungtynes visai nepastebimi buvo labiausiai patyrę krepšininkai.

T.Sedekerskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
T.Sedekerskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>twitter.com nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>twitter.com nuotr.
A.Gudatis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Gudatis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas.<br>Twitter nuotr.
D.Motiejūnas.<br>Twitter nuotr.
M.Kalnietis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kalnietis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2021-10-14 08:53, atnaujinta 2021-10-14 08:55

Tadas Sedekerskis

T.Sedekerskis baudė Atėnų komandą už tai, kad varžovai jo neįvertino. Jis į aikštę buvo įleistas pirmojo kėlinio pabaigoje, tiksliai žaidė savo baudos aikštelėje, o pirmuosius taškus po aštraus prasiveržimo R.Giedraičio stiliumi pelnė 17-ąją minutę. Pirmas taiklus metimas „Baskonia“ puolėjui užaugino sparnus ir jis pataikė visus šešis metimus. Tarp jų – tritaškį prieš pat antrojo kėlinio sireną.

T.Sedekerskis per 24,5 min. pelnė 15 taškų (3/3 dvitaškių, 3/3 tritaškių) ir atkovojo 6 kamuolius. Jis pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą. Iki antradienio vakaro jo rekordas buvo 11 taškų.

„Baskonia“ namie permainingoje dvikovoje, kurioje pirmaujanti komanda keitėsi 14 kartų, palaužė „Panathinaikos“ krepšininkus 81:79. Vitorijos ekipa trečiajame kėlinyje kartą pasiekė dviženklę persvarą, bet svečiai pavijo, kova prasidėjo iš naujo ir nugalėtojai paaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis.

Rokas Giedraitis

R.Giedraitis buvo rezultatyviausias „Baskonia“ žaidėjas, o daugiausiai bėdų varžovams pridarė rungtynių pradžioje, kai per 4 min. surinko 7 taškus (balionu, metimu iš vidutinio nuotolio ir tritaškiu greitoje atakoje). Atrodo, kad gerai praėjęs puolėjas pervertino savo galimybes. Po to jis atliko kelis skubotus metimus, kurie nepasiekė tikslo, gindamasis neperprato vieno labiausiai nestandartiškų Eurolygos žaidėjų H.Sant-Rooso. Vis dėlto varžovai nė akimirkai negalėjo nuleisti akių nuo lietuvio, kuris pasinaudojo dar keliomis progomis.

R.Giedraitis vėl žaidė ilgiausiai komandoje – 33,5 min. Jis pelnė 16 taškų (3/6 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

Lukas Lekavičius

Per naujo trenerio J.Zdovco debiuto rungtynes L.Lekavičius vėl buvo geriausias „Žalgirio“ lietuvis. Jis į aikštę buvo įleistas 7-ąją min., o pirmuosius taškus pelnė 18-ąją min. (beje, tai buvo vieninteliai „Žalgirio“ lietuvių taškai iki pertraukos). Tris kėlinius L.Lekavičius žaidė be jam būdingų žiežirbų, bet komandos puolimui vadovavo patikimai. Tiesa, kitoje aikštės pusėje varžovai labai dažnai pasinaudodavo ūgio pranašumu prieš žemiausią žalgirietį.

Ketvirtajame kėlinyje L.Lekavičius žaidė daug energingiau, kartą pataikė „iš rūbinės“ spaudžiant atakos laiko laikrodžiui, bet sunkiai rasdavo išeitis, kai „Crvena Zvezda“ pradėdavo aktyviai spausti.

L.Lekavičius žaidė 22,5 min., pelnė 11 taškų (2/5 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 1/1 baudos), išprovokavo 4 pražangas ir 3 kartus prasižengė.

Išvykoje žaidęs „Žalgiris“ beveik visą laiką vijosi nedideliu skirtumu pirmavusią „Crvena Zvezda“ komandą, tik antrajame kėlinyje trumpam išsiveržė į priekį, bet ketvirtojo kėlinio antroje pusėje leido varžovams įmesti 8 taškus paeiliui, atsiliko dviženkliu skirtumu ir pralaimėjo 61:73.

Artūras Gudaitis

„Zenit“ treneris X.Pascualis lietuvį į aikštę įleido, kai jo komanda nuo CSKA ekipos atsiliko 2:13, baudos aikštelėje pasipriešinimo nesutikęs varžovų puolėjas T.Šengelija buvo pelnęs 8 taškus ir didžiausia žala jau buvo padaryta. A.Gudaitis ne tik gerai grūmėsi savo baudos aikštelėje, bet ir atsidūrė puolimo smaigalyje, dažnai gaudavo kamuolį, tačiau pasinaudojo ne visomis progomis (pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo kėlinio pradžioje nepataikė 4 iš eilės baudos metimų).

A.Gudaitis labai daug judėjo, daug stumdėsi po krepšiais, todėl negalėjo žaisti ilgai. Jis aikštėje praleido beveik 18 min., pelnė 6 taškus (2/4 dvitaškių, 2/7 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

Rungtynių pradžioje atsilikęs „Zenit“ nė karto nepersvėrė rezultato ir išvykoje pralaimėjo CSKA komandai 67:77.

Donatas Motiejūnas

D.Motiejūnas pelnė pirmąjį „Monaco“ tašką, prieš tai privertęs prasižengti W.Tavaresą. Vis dėlto dangų pasiekti galintis „Real“ vidurio puolėjas laimėjo daugumą mikrodvikovų su lietuviu, o D.Motiejūnas vėl dažnai priekaištavo komandos draugams. „Monaco“ treneris Z.Mitrovičius nusprendė, kad komandos veiksmai yra darnesni, kai žaidžia kiti aukštaūgiai, todėl D.Motiejūnas žaidė gaba trumpai.

Jis per 17 min. pelnė 9 taškus (2/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/4 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

„Monaco“ pirmajame kėlinyje atsiliko nuo „Real“ komandos net 21 taško skirtumu, bet surengė sėkmingas gaudynes ir ketvirtajame kėlinyje išlygino rezultatą. Vis dėlto vydamiesi „Monaco“ krepšininkai išeikvojo per daug jėgų ir buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą 86:94.

Edgaras Ulanovas

E.Ulanovas pirmoje rungtynių atakoje nepralaužė N.Kaliničiaus, bet antroje atakoje atidarė komandos sąskaitą (tiesa, taškai buvo perrašyti beveik įkritusį kamuolį lietusiam J.Nebo). „Žalgirio“ puolėjas rungtynių pradžioje turėjo daug progų, tačiau iki pirmojo keitimo 5-ąją min. oficialiai nepataikė nė vieno iš 4 metimų.

Žalgirietis pirmuosius taškus pelnė tik 24-ąją min., kai pataikė iš toli. Jis ir antroje pusėje dažnai mėtė į krepšį, bet taikiklis buvo išsiderinęs ir E.Ulanovas pataikė vos 2 iš 10 metimų.

E.Ulanovas žaidė 25 min. ir pelnė 5 taškus (1/4 dvitaškių, 1/6 tritaškių).

Rokas Jokūbaitis

„Barcelona“ treneris Š.Jasikevičius tautietį į aikštę įleido iki pirmojo kėlinio pabaigos likus 4 min. R.Jokūbaitis nepabūgo mesti per aukštai pakeltas 218 cm ūgio M.Fallio rankas, bet nepataikė dviejų tritaškių, o kitoje aikštės pusėje jį keliskart pergudravo patyręs K.Sloukas.

R.Jokubaitis žaidė 10,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių).

„Barcelona“ namie per pratęsimą palaužė „Olympiakos“ klubą 79:78. „Mėlyni-granatiniai“ ilgai atsiliko ir tik trečiajame kėlinyje pirmą kartą persvėrė rezultatą. Nors antroje rungtynių pusėje šeimininkai buvo įgiję 9 taškų persvarą, sirgaliai tapo dramatiškų įvykių liudininkais ir ketvirtojo kėlinio, ir pratęsimo pabaigoje. Vis dėlto svarbiausiomis akimirkomis truputį tiksliau žaidė „Barcelona“.

Marekas Blaževičius

Dėl traumos nežaidžiant J.Lauvergne‘iui, jaunasis vidurio puolėjas į kovų sūkurį buvo mestas jau pirmojo kėlinio pabaigoje. Jis greitai gavo pražangą puolant, bet atliko pagrindinę užduotį – leido, kad bent trumpai atsikvėptų J.Nebo. Trečiojo kėlinio pabaigoje M.Blaževičius lyg ant lėkštutės gavęs kamuolį, gražiai pabaigė ataką ir pelnė pirmuosius taškus.

M.Blaževičius žaidė beveik 6 min. ir pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškio, 2/2 baudų).

Mantas Kalnietis

Kaip ir per pirmąsias rungtynes Vilerbane, pirmojo kėlinio viduryje į aikštę įėjęs M.Kalnietis puikiai sužaidė du prieš du su J.Nebo. Tačiau paskui, kaip ir per praėjusias rungtynes, „Žalgirio“ gynėjas komandos puolimui vadovavo neužtikrintai, jam trūko dėmesio ir įžvalgumo. Kitas ryškus blyksnis buvo tik ketvirtojo kėlinio pirmoje atakoje, kurioje M.Kalnietis pataikė dvitaškį.

Jis žaidė beveik 18 min., pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo, 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 3 pražangas.

Mindaugas Kuzminskas

„Zenit“ puolėjas į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio viduryje ir antroje atakoje pataikė tritaškį. Tačiau tai buvo vienas iš nedaugelio jo gerų darbų. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje M.Kuzminskas pasižymėjo gražiu bloku, bet po kelių sekundžių kitoje aikštės pusėje pats gavo gražų bloką.

M.Kuzminskas žaidė beveik 13 min. ir pelnė 5 taškus (0/1 dvitaškio, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų).

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmoje varžovų atakoje nespėjo prie jaunesnio ir daug vikresnio D.Davidovaco. Šis serbas kėlė daug problemų P.Jankūnui ir jau 6-ąją min. privertė veteraną prasižengti antrą kartą. Vėliau treneris J.Zdovcas nusprendė, kad žaidžiant su šiais varžovais P.Jankūnas nėra tinkamas.

Jis žaidė beveik 8 min., taškų nepelnė (0/1 dvitaškio) ir neatkovojo nė vieno kamuolio.

Artūras Milaknis

„Žalgirio“ gynėjas, į aikštę įleistas nuo antrojo kėlinio pradžios, buvo visiškai nematomas. Nors jis žaidė beveik 8 min., protokole prie jo pavardės buvo įrašyta daug nulių ir tik vienas vienetas gautų pražangų skiltyje.

Per trejas rungtynes A.Milaknis pelnė tik 2 taškus baudos metimais ir nepataikė nė vieno iš 5 metimų žaidžiant.

Nežaidė

CSKA gynėjas Marius Grigonis antrą turą iš eilės nežaidė dėl nugaros skausmų.

„Žalgirio“ gynėjas Karolis Lukošiūnas buvo įtrauktas į dvyliktuką, bet treneris J.Zdovcas į aikštę jo neįleido.

Turo skaičiai

3

„Žalgiris“ per 3 rungtynes patyrė 3 pralaimėjimus. Nė vienos pergalės be „Žalgirio“ neturi dar dvi komandos: „Bayern“ ir čempionės vardą ginanti „Anadolu Efes“.

31

Du „Baskonia“ lietuviai antradienį pelnė 31 tašką. Šeši trečiadienį žaidę „Žalgirio“ lietuviai surinko 22 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.