EUROLYGA 2023

„Pelicans“ ir J. Valančiūnas NBA čempionatą pradės be Z. Williamsono pagalbos

Lietuvio Jono Valančiūno atstovaujamas „New Orleans Pelicans“ klubas kitą savaitę prasidėsiančiame NBA čempionate startuos be savo žvaigždės Ziono Williamsono.

 Zionas Williamsonas nepadės komandai pirmuose šio sezono NBA mačuose.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Zionas Williamsonas nepadės komandai pirmuose šio sezono NBA mačuose.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2021, 9:15 AM

„Pelicans“ klubo krepšinio operacijų vadovas Davidas Griffinas pranešė, kad 21-erių puolėjas praleis NBA sezono startą. Vasarą krepšininkui lūžo pėdos kaulas, tačiau medikų sprendimu operacija nebuvo daroma.

Trečiadienį Z. Williamsonui buvo atlikti tyrimai. Krepšininką prižiūrintis medikas Richardas Ferkelas ir „Pelicans“ komandos gydytojas daktaras Scotas Montgomery pasidžiaugė, kad kaulas jau gyja ir žaidėjas galės galvoti apie sugrįžimą į aikštę. Tačiau tai turėtų įvykti ne šį mėnesį.

„Akivaizdu, kad visi norėtų, jog Zionas kuo greičiau grįžtų žaisti, – sakė D.Griffinas. – Galvojame, kad tai įvyks po dviejų ar trijų savaičių. Kai tik jis bus pasirengęs, mes jį leisime į aikštę. Tiesiog dabar laukiame, kada galutinai kaulas sugis“.

Krepšininkui jau leista bėgioti ir lengvai treniruotis.

„Pelicans“ treneris Willie'as Greenas jau susitaikė, kad startinėse NBA rungtynėse su „Philadelphia 76ers“ teks žaisti be Z.Williamsono ir dalį jo naštos perims ir J.Valančiūnas.

„Tai yra žaidimo dalis. Mes jo pasiilgome, – sakė W.Greenas. – Bet mes turime ir kitus vaikinus, kurie perims dalį Ziono pareigų – trečiadienį laukia rungtynės prieš „76ers“ ir mes privalome būti pasiruošę.“

2019-siais Z.Williamsonas taip pat buvo patyręs traumą: jam plyšo dešiniojo kelio meniskas ir žaidėjas debiutavo NBA 2020-ųjų sausio 22 dieną.

2019 m. pirmu šaukimu pakviestas Z.Williamsonas praėjusiame sezone rinko vidutiniškai po 27 taškus, atsikovojo po 7,2 kamuolio ir atliko po 3,7 rezultatyvaus perdavimo

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.