EUROLYGA 2023

Po peštynių su „Neptūno“ žaidėjais „Ryto“ treneris G. Žibėnas konstatavo: „Teisėjai taip pat žino, kad jie pradės vaidinti“

Vilniaus „Ryto“ komanda LKL čempionato rungtynėse iškovojo jau ketvirtąją pergalę, šeštadienį palaužęs Klaipėdos „Neptūną“ 89:81. Nors trečiame kėlinyje vilniečiai pirmavo 67:46, klaipėdiečiai ketvirtame ketvirtyje užkūrė tikrą pirtį ir sumažino atsilikimą iki 81:85. Tačiau pergalės „Neptūnas“ laimėti nesugebėjo. Baigiantis mačui įvyko net du susistumdymai, po kurių teisėjai skyrė tris nesportines ir vieną diskvalifikacinę pražangas.

Lietuvos krep<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krep<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-16 20:47, atnaujinta 2021-10-16 21:04

Iš pradžių apsistumdė Deividas Gailius ir Gytis Radzevičius, o juos išskyrę teisėjai skyrė krepšininkams po nesportinę pražangą.

Likus žaisti 7 sekundes apsistumdė ir Arnas Butkevičius bei Klaidas Metrikis. Pirmasis buvo nubaustas nesportine, o antrasis – diskvalifikacine pražanga.

„Nemanau, kad ketvirtame kėlinyje mes buvome aikštelėje. Trečiąjį kėlinį laimėjome 30:12, o vėliau praradome savikontrolę. Negalime taip sužaisti rungtynių pabaigos.

O kai kurie „Neptūno“ žaidėjai turi geriau kontroliuoti savo emocijas, nes tai veda prie traumų, o mums papildomų traumų nereikia. Mes žinome „Neptūną“ ir teisėjai taip pat žino, kad jie pradės vaidinti.

Manau, kad tai turėjo būti sukontroliuota geriau“, – spaudos konferencijoje sakė G. Žibėnas.

„Gerai, kad mano auklėtiniai kovojo, bet kovingumas irgi turi kažkokias ribas – nesportinis elgesys sporte yra negerai. Metrikis yra „degtukas“, jam užtenka kepštelėti ir jis puls atgal. O Gailius... nežinau, gal čia jam taip ant senatvės“, – po pralaimėjimo geros nuotaikos neprarado T. Gaidamavičius.

Vilniaus klubas oficialiai paskelbė apie naujoką Mourice’ą Ndourą, tačiau jo artimiausiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse antradienį prieš Burgoso „San Pablo“ ekipą dar nebus.

„Jo sulauksime tik trečiadienį, tad tai tikrai nepalengvina rungtynių su Burgoso ekipa. Mums trūko „ketvirto numerio“, bet galbūt bus rungtynių, kai galėsime jį naudoti ir centro pozicijoje.

Tai priklausys ir nuo to, kaip tobulės Tejičius. Labai gerai, kad mums nereikia prisitaikyti prie Ndouro – jis yra aukšto lygio žaidėjas, kuris turėtų greitai pritapti, tad laukiu jo atvykstant“, – kalbėjo G.Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.