EUROLYGA 2023

Apie gimtąją Nidą ir „Žalgirio“ įtaką vaikystėje prakalbęs T. Sedekerskis užsiminė apie ambicingą tikslą

Ne vienerius metus Vitorijoje praleidęs Tadas Sedekerskis žiba ir naujame Eurolygos sezone. 23-ejų 203 cm ūgio puolėjas su Eurolygos oficialiu puslapiu pasidalino mintimis apie savo krepšinio karjeros pradžią, sprendimą persikelti į Ispaniją bei atrastą Vitoriją.

Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 12:27 PM

Galingai Eurolygos sezoną pradėjęs „Baskonia“ ekipos puolėjas T.Sedekerskis turi dvi gyvenamąsias vietas. Pirmoji – geografiškai unikalus miestelis Nida, kuri yra įsikūrusi vakariausiame Lietuvos taške. Joje gyvena kiek mažiau nei 3000 gyventojų.

„Nida – maža, tačiau turbūt gražiausia vieta visoje Lietuvoje. Turime jūrą, tai puiki vieta vasaros atostogoms ir laiko su draugais praleidimui.

Manau, tai pati geriausia vieta augti. Ten labai jauku, ramu bei gera. Nida – gera bendruomene pasižyminti vieta“, – savo gimtinę oficialiam Eurolygos portalui pristatė T.Sedekerskis.

Nepaisant savo meilės Nidai, krepšininkas jaunystėje buvo priverstas palikti šį miestą tam, kad išpildytų savo krepšininko ambicijas.

„Krepšinį pradėjau žaisti savo tėvų dėka – jie yra didžiuliai krepšinio gerbėjai. Mano tėveliai niekada nežaidė aukštame lygmenyje, tačiau sekė kiekvienas „Žalgirio“ rungtynes ir rinktinės pasirodymus tarptautiniuose turnyruose.

Nuo mažens žiūrėjau krepšinį per televizorių ir įsimylėjau šį sportą.

Pats krepšinį pradėjau žaisti nuo pirmos klasės. Buvau aukščiausias savo klasėje ir man sekėsi neblogai. Tėvai nusprendė, kad jei noriu žaisti rimtai, turiu vykti į didesnį miestą, nes Nidoje nebuvo tinkamų sąlygų tobulėjimui.

Bendrai priėmėme sprendimą persikelti į Klaipėdą. Tuo metu man buvo 12 metų“, – prisiminimais dalinosi T.Sedekerskis.

Vis dėlto Klaipėdoje būsimasis „Baskonia“ krepšininkas užsibuvo neilgai. Greitai į jaunąjį talentą krito ir klubų akys.

„Baskonia“ pradėjo mane stebėti dar kai man buvo 14 metų. Manau, kad mano agentas išsiuntė kelis vaizdo įrašus Ispanijos komandoms, o didžiausią susidomėjimą išreiškė „Baskonia“.

Peržiūros metu pasirodžiau neblogai, tačiau mano šeima manė, kad man dar per anksti išvykti į užsieni, todėl dar vienerius metus nusprendžiau praleisti Lietuvoje.

Teko derėtis dėl sudėties sąlygų. Tuo metu man buvo 15 metų, bet aš buvau pasiruošęs ir norėjau žengti pirmąjį žingsnį“, – teigė T.Sedekerskis.

Būnant paaugliu išvažiuoti 3000 km nuo savo gimtinės yra gana bauginanti perspektyva, tačiau lietuvis teigė, kad jis buvo per daug užsiėmęs tam, kad dvejonės pakeistų jo sprendimą.

„Nebuvo laiko sėdėti ant sofos ir galvoti, kaip man trūksta namų. Labai daug laiko praleidau sporto salėje, o tas laikas bėgo labai greitai. Paskui atėjo Kalėdos, galėdavau grįžti namo, pamatyti šeimą.

Dabar Vitorija yra mano antrieji namai. Čia praleidau jau devynerius metus. Tai labai gražus miestas, kuris taip pat netoliese turi jūrą. Tai šiek tiek primena mano gimtąją Nidą – jaukus ramus ir labai žalias miestas. Labai puiki vieta krepšininkui.

Vitorijoje jaučiuosi patogiai, turiu draugų, puikiai pažįstu visus „Baskonia“ narius bei klubo darbuotojus. Esu laimingas ir džiaugiuosi, kad pasirašiau naują sutartį dar trejiems metams. Noriu su šia komanda laimėti trofėjų“, – į ateitį su viltimi žvelgė T.Sedekerskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.