EUROLYGA 2023

Eurolygos 5-ojo turo lietuviai: liepsnojantis L. Lekavičius, nelogiškas M. Kalnietis ir žvaigždę užgesinęs R. Giedraitis

Eurolygos penktajame ture Rokas Giedraitis parodė, kad gali būti ne vien puolimo lyderis, bet ir gynybos ramstis. Jo žaidimas dengiant varžovų lyderį buvo viena svarbiausių Vitorijos „Baskonia“ priežasčių.

Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvių statistika.
Lietuvių statistika.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marekas Blaževičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marekas Blaževičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Mantas Kalnietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Mantas Kalnietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 8:57 AM, atnaujinta Oct 23, 2021, 9:48 AM

Šią savaitę pasižymėjo ir kitas „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis, pasiekęs karjeros atkovotų kamuolių rekordą.

Rezultatyviausiai žaidė Lukas Lekavičius, bet jo pastangos nepadėjo Kauno „Žalgiriui“ nutraukti nesėkmių virtinės.

Lukas Lekavičius***

7-ąją min. L.Lekavičius pakeitė M.Kalnietį ir iškart įžiebė fejerverkus: atliko puikų perdavimą, perėmė kamuolį, atkovojo kamuolį po varžovų krepšiu ir pats pelnė taškus. Vien pirmojo kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ gynėjas per tris minutes surinko 6 taškus. Po pertraukos „Bayern“ atkirto L.Lekavičių nuo komandos draugų, bet jis ir toliau stengėsi žaisti energingai, vertė varžovus prasižengti ir rinko taškus baudos metimais.

Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje L.Lekavičiui nepavyko timptelėti komandą. Priešpaskutinę minutę jis pametė kamuolį, o paskutinę minutę pataikė tik pirmąjį iš dviejų baudos metimų.

L.Lekavičius žaidė 23 min., pelnė 17 taškų (3/3 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 8/10 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas, 4 kartus prasižengė ir 4 kartus suklydo. Jis buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas.

„Žalgiris“ (0-5) namie antrajame kėlinyje 17 taškų skirtumu pirmavo prieš „Bayern“ (1-4), bet persvaros neišsaugojo. Trečiojo kėlinio pabaigoje svečiai pavijo kauniečius ir po dramatiškos pabaigos į Vokietiją išsivežė pergalę 75:73. „Žalgiris“ yra vienintelė nė karto nelaimėjusi Eurolygos komanda.

Rokas Giedraitis***

„Baskonia“ starto penketo puolėjas dengė „Monaco“ žvaigždę M.Jamesą ir privertė jį mėtyti iš sunkių padėčių (rungtynių pradžioje net keturi paeiliui amerikiečio metimai buvo netaiklūs). R.Giedraičio gniaužtuose M.Jamesas duso visas rungtynes – nors pelnė 18 taškų, pataikė tik 6 iš 20 metimų.

Tiesa, puldamas R.Giedraitis pats blaškėsi ir nepasinaudojo tuo, kad jį dengė M.Jamesas. Lietuvis kelis kartus atsikratė kamuolio įstumdamas į sunkią padėtį komandos draugus arba, priešingai, atliko neparengtus metimus. Jis pirmuosius taškus pelnė tik 26-ąją min., bet po to rezultatyviai baigė dar kelias atakas, o vienas puolėjo dėjimas pasibeldė į gražiausių turo epizodų dešimtuką.

R.Giedraitis žaidė 33 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 10 taškų (1/3 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 5/5 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir 3 kartus suklydo.

„Baskonia“ (3-2) namie nugalėjo „Monaco“ (2-3) ekipą 78:66. Vitorijos komanda po lygios pirmosios pusės galingai smogė trečiajame kėlinyje, kuriame padidino persvarą iki 18 taškų ir apgynė pranašumą paskutinėje mačo dalyje.

Tadas Sedekerskis***

„Baskonia“ puolėjas į aikštę buvo įleistas 7-ąją min. Jis ramiai ir patikimai žaidė gindamasis, ypač lemiamame trečiajame kėlinyje, kuriame Vitorijos komandos baudos aikštelę paskelbė varžovams draudžiama teritorija. Puldamas T.Sedekerskis iki pertraukos žaidė net per ramiai, bet trečiajame kėlinyje daug dažniau gaudavo kamuolį gerose padėtyse. Tiesa, jo taiklumas buvo prastas.

T.Sedekerskis per 25,5 min. pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių), atkovojo 11 kamuolių ir prasižengė 3 kartus. Neringiškis pasiekė karjeros atkovotų kamuolių rekordą. Iki šio sezono jo rekordas buvo 7 atkovoti kamuoliai.

Marekas Blaževičius**

Jauniausias žalgirietis į aikštę buvo įleistas 7-ąją min. Jam trūko patirties užsiimant padėtį po savo krepšiu, tačiau labai energingai žaidė puldamas ir drąsiai lipo per galvas labiau patyrusiems varžovams. Kai M.Blaževičius būdavo aikštėje, pagrindinis vidurio puolėjas J.Nebo galėjo ilsėtis nesijaudindamas, kad komandos puolimas susilpnės.

M.Blaževičius pirmuosius taškus pelnė trečiojo kėlinio viduryje, kartu priversdamas prasižengti varžovą. Tačiau trečiojo kėlinio paskutinę minutę vidurio puolėjas buvo nubaustas nesportine pražanga.

Jis žaidė 11,5 min., pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/5 baudų), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir prasižengė 4 kartus.

Mantas Kalnietis**

„Žalgirio“ starto penketo įžaidėjas antros minutės pabaigoje pelnė pirmuosius rungtynių taškus, kelis kartus neblogai asistavo komandos draugams, tačiau atakoms vadovavo neužtikrintai. Kai kurie jo sprendimai atrodė visiškai nelogiški, bet du paeiliui „nelogiški“ tolimi M.Kalniečio metimai antrojo kėlinio viduryje buvo taiklūs. Vis dėlto likus apie 20 sek. iki finalo sirenos paskutinio ir svarbiausio tritaškio M.Kalnietis nepataikė.

Jis žaidė 20 min., pelnė 11 taškų (1/5 dvitaškių, 3/4 tritaškių) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. M.Kalnietis pirmą kartą šį sezoną surinko dviženklį taškų skaičių.

Donatas Motiejūnas**

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas rungtynių pradžioje gerai atsidengdavo ir, gavęs kamuolį, nedvejodamas mesdavo į krepšį. Nors pirmajame kėlinyje D.Motiejūnas pataikydavo kas antrą metimą, antrajame ketvirtyje tapo komandos puolimo lyderiu. Rungtynių pradžioje jam pavyko neįleisti varžovų į savo baudos aikštelę, tačiau D.Motiejūnas nesutrukdė S.Enochui įmesti iš vidutinio nuotolio.

D.Motiejūnas žaidė 20 min., pelnė 10 taškų (5/7 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 0/2 baudų), atkovojo 2 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas. Jis visus taškus surinko iki pertraukos.

Rokas Jokubaitis**

8-ąją min. į aikštę įleistas „Barcelona“ įžaidėjas komandos puolimui vadovavo ramiai, bet prieš pertrauką jo sprendimai veržtis dukart buvo pernelyg optimistiški ir R.Jokubaitis įsirėžė į varžovus. 20-metis pirmuosius taškus pelnė 29-ąją min. ir asmeninę sąskaitą pildė, kai rungtynės jau buvo tapusios formalumu.

R.Jokubaitis žaidė 25,5 min. (ilgiausiai komandoje ir ilgiausiai šį sezoną), pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 4 kartus.

Eurolygos lyderė „Barcelona“ (5-0) namie sutriuškino „Zenit“ (3-2) klubą 84:58. „Barça“ truputį vargo tik pirmajame kėlinyje, o per antrąjį kėlinį įgijo 17 taškų persvarą ir sunaikino intrigą.

Artūras Gudaitis*

„Zenit“ starto penketo vidurio puolėjas apsigynė nuo pirmosios „Barcelona“ atakos, po kelių sekundžių pelnė pirmuosius rungtynių taškus ir pirmajame kėlinyje laimėjo beveik visas dvikovas su S.Šanli. Tačiau gindamasis A.Gudaitis vis išeidavo iš savo baudos aikštelės ir ten lakstė žemesnieji varžovų žaidėjai. Lietuvis buvo išstumtas iš baudos aikštelės ir didelės žalos varžovams nepadarė.

A.Gudaitis žaidė 17 min., pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškių) ir atkovojo 2 kamuolius.

Edgaras Ulanovas*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmoje rungtynių pusėje žaidė patikimai, bet pats iniciatyvos beveik nesiimdavo ir taškus pelnė tik tada, kai gavo kamuolį būdamas visiškai laisvas po varžovų krepšiu. Po pertraukos E.Ulanovas žaidė daug agresyviau, tačiau jo taiklumas buvo labai blogas. Be to, trečiajame kėlinyje įsismagino ir varžovų spurtą pradėjo E.Ulanovo dengtas D.Hilliardas.

E.Ulanovas žaidė 32 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 5 taškus (1/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 3/4 baudų), išprovokavo 5 pražangas, atkovojo 3 kamuolius ir 3 kartus prasižengė.

Artūras Milaknis*

„Žalgirio“ starto penkete rungtynes pradėjęs A.Milaknis antruoju badymu pataikė tritaškį, bet kiti jo metimai tikslo nepasiekė. Gindamasis veteranas irgi nebuvo patikimiausias žaidėjas.

Jis žaidė 28 min. ir pelnė 3 taškus (1/5 tritaškių).

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmajame kėlinyje dukart nepataikė būdamas visai laisvas, o vėliau į krepšį nebemetė.

P.Jankūnas žaidė 8 min., nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio) ir neatkovojo nė vieno kamuolio.

Karolis Lukošiūnas

Pirmojo kėlinio pabaigoje į aikštę įleistas „Žalgirio“ gynėjas kartą pakėlė sirgalius dėl kovingumo. Vis dėlto jis nelabai tiksliai žaidė gindamasis ir nieko nesukūrė puldamas.

K.Lukošiūnas per 7 min. nepelnė nė taško (0/1 tritaškio). Jis šį sezoną apskritai dar nepataikė nė vieno metimo.

Mindaugas Kuzminskas

„Zenit“ puolėjas trumpai žaidė tik antrojo kėlinio viduryje ir nepadarė jokios įtakos rungtynių eigai. Treneris X.Pascualis neleido į aikštę M.Kuzminsko net tada, kai mačo baigtis buvo aiški.

M.Kuzminskas per 1 min. nė karto nemetė į krepšį. Jis jau trečią kartą šį sezoną rungtynes baigė nepelnęs nė taško.

Nežaidė

Maskvos CSKA gynėjas Marius Grigonis ketvirtas rungtynes paeiliui praleido dėl nugaros traumos.

CSKA (4-1) namie pirmojo kėlinio viduryje atsiliko nuo „Olympiakos“ (3-2) klubo dviženkliu skirtumu, bet jau antrajame kėlinyje persvėrė rezultatą, dar prieš pertrauką įgijo dviženklę persvarą, nuo tada visą laiką pirmavo ir pasiekė pergalę 88:82.

Savaitės skaičiai

10

Nors „Žalgiris“ žaidė namie, dėl traumų įregistravo tik 10 krepšininkų. Tarp jų buvo septyni lietuviai. Lietuvos krepšininkai pirmą kartą šį sezoną pelnė daugiau nei pusę Kauno komandos taškų (44 iš 73).

17

L.Lekavičius ketvirtadienį įmetė 17 taškų. Tai – šio sezono Lietuvos krepšininkų rekordas Eurolygoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.