EUROLYGA 2023

Atskleidė dar vieną žiaurią K. Bryanto žūties detalę: V. Bryant apie vyro ir dukters mirtį sužinojo itin skaudžiu būdu

Kobe Bryanto našlė Vanessa teisme pasakojo, kad apie vyro ir dukters mirtį per sraigtasparnio katastrofą sužinojo iš telefone pasirodžiusių pranešimų „RIP Kobe“ (Ilsėkis ramybėje, Kobe, – Red.).

 V.Bryant.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Bryant.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 11:50 AM

K.Bryantas kartu su 13-mete dukra Gianna bei kitais septyniais žmonėmis žuvo 2020 metų sausio mėnesį, kai privačiu sraigtasparniu keliavo į krepšinio turnyrą. Prastomis oro sąlygomis pakilęs sraigtasparnis sudužo netoli Los Andželo.

39-erių V.Bryant teismui pasakojo, kad kreipėsi į Los Andželo apskrities šerifą, kad šis pasirūpintų, jog niekas nefotografuotų nelaimės vietoje esančių aukų. Teismo dokumentuose užfiksuoti V.Bryant žodžiai, kad šerifas patvirtino, kad nelaimės vieta – saugi, rašo „The Guardian“.

V.Bryant kreipėsi į teismą, kaltindama Los Andželo apskrities šerifo departamentą privatumo pažeidimu, emocinio skausmo sukėlimu, kurį lėmė nelaimės vietoje dirbę medicinos darbuotojai. Pastarieji nufotografavo ir pasidalino aukų nuotraukomis.

V.Bryant teismui pasakojo, kad pirmiausia apie nelaimę jai pranešė asistentė, tačiau tuo metu jai buvo pranešta, kad penki žmonės nelaimę išgyveno. V.Bryant teigė, kad manė, jog jos vyras ir vaikai – tarp išgyvenusių.

„Aš laikiau telefoną, nes bandžiau susisiekti su savo vyru. Staiga telefono ekrane ėmė šokinėti pranešimai su žodžiais „RIP Kobe“, – kalbėjo V.Bryant. – Mano gyvenimas daugiau nebus toks pat be vyro ir dukros.“

Apie šeimos narių mirtį V.Bryant patvirtino šerifas Alexas Villanueva, kuris iškart paklausė, ar galėtų kažkuo padėti.

„Aš pasakiau: „Jeigu negalite sugrąžinti man vyro ir mano mažytės, prašau pasirūpinti, kad niekas jų nefotografuotų. Prašau apsaugoti zoną.“ Ir jis pasakė: „Taip ir padarysiu“. Tada aš pasakiau: „Ne, aš noriu, kad jūs dabar paimtumėte telefoną ir iškart pasirūpintumėte, kad vieta būtų saugi“, – taip apie pokalbį su šerifu pasakojo V.Bryant.

Ji pridūrė, kad A.Villanueva vėliau su ja susisiekė ir patvirtino, kad viskuo pasirūpino.

Tačiau tą pačią dieną viešumoje pasirodė nuotraukos su žuvusiais K.Bryantu bei jo dukterimi ir kitais asmenimis.

V.Bryant ieškinyje teigiama, kad pirmieji į įvykio vietą atvykę asmenys – tarp jų ir ugniagesiai bei šerifo pavaduotojai – pasidalino K.Bryanto kūno nuotraukomis su vienu barmenu bei siuntinėjo „žiaurias fotografijas su negyvais vaikais, tėvais ir treneriais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.