EUROLYGA 2023

M. Jordanas užkariavo dar vieną viršūnę: už pusantro milijono parduoti bateliai pateko į istoriją

Brangiausi kada nors aukcione parduoti sporto bateliai – tokį dar vieną titulą į savo įspūdingą sąrašą įtraukė krepšinio legenda 58-erių Michaelas Jordanas.

 M.Jordano vardo bateliai parduodami vis už didesnes sumas.<br> ZumaPress/Scanpix nuotr.
 M.Jordano vardo bateliai parduodami vis už didesnes sumas.<br> ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 4:39 PM

Ankstyvajame karjeros etape M.Jordano dėvėti „Nike“ bateliai aukcione buvo parduoti už rekordinę 1 mln. 472 tūkst. JAV dolerių sumą (1 mln. 264 tūkst. eurų).

Baltus odinius batelius su raudonos spalvos „Nike“ logotipu ir padu NBA legenda avėjo per penktąsias savo pirmojo sezono NBA rungtynes.

M.Jordano bateliai buvo parduoti „Sotheby's“ aukcione.

Astronominę kainą kainavę bateliai lengvai pranoko kitus legendos vardo batelius. 2020 metais „Christie's“ aukcione „Nike Air Jordans“ buvo parduoti už 615 tūkst. JAV dolerių (528 tūkst. eurų).

Balandį už įspūdingą sumą savo batelius pardavė reperis Kanye Westas. Porą „Nike Air Yeezy“ jis pardavė už 1,8 mln. JAV dolerio (1,55 mln. Eurų), tačiau tai buvo privatus pardavimas, tad tarp aukcionų rekordų jis nepateko.

„Sotheby's“ aukcione parduoti M.Jordano bateliai buvo Tommie Timo III Lewiso dovana. 1984-1985 metų sezoną per „Chicago Bulls“ ir „Denver Nuggets“ rungtynes jis padavinėjo kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.