EUROLYGA 2023

„Anadolu Efes“ stovykloje – dūmų kvapas, bet E. Atamanas siunčia žinią Eurolygos komandoms Specialiai lrytas.lt, Stambulas

„Nemaniau, kad taip pasakysiu, bet Stambulo „Anadolu Efes“ turi didelių rūpėsčių. Turiu omeny, labai didelių. Ir aš labai rimtai“, – po trečiadienio Eurolygos rungtynių tarp Turkijos ekipos ir Atėnų „Panathinaikos“ įspūdžiais dalijosi žurnalistas Dionysis Aravantinos.

E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Atamanas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Specialiai lrytas.lt, Stambulas (Turkija)

2021-10-28 18:47

Ir jis teisus. Eurolygos čempionai beviltiškai krito Atėnuose, kur nusileido 69:95, bei patyrė penktąjį pralaimėjimą šiame sezone. Ergino Atamano auklėtiniai net blogiausiame sapne nesitikėjo, kad po 6 turų šluos Eurolygos turnyrinės lentelės dugną.

Tiesa, visgi lygoje yra dar viena blogiau atrodanti ekipa. Ir tai yra Kauno „Žalgiris“, kuris šiame sezone pergalės skonio dar neragavo.

Penktadienį Turkijos sostinėje Stambule susikaus dvi komandos, esančios panašioje situacijoje.

Galimybė iškovoti pimąją pergalę prieš Eurolygos čempionus?

Jei „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje bent jau įrodo savo pranašumą prieš vietines ekipas, tai „Anadolu Efes“ stringa ir savoje šalyje. Turkai nacionalinėse pirmenybėse kol kas iškovojo tris pergales ir patyrė dvi nesėkmes. Visgi beviltiški pralaimėjimai Eurolygoje kelia labai nemalonius signalus.

Mače su „Panathinaikos“ Stambulo ekipos treneris Erginas Atamanas buvo išvarytas iš aikštės dar 24-ąją rungtynių minutę. Turkas nevaldė emocijų, o po mačo nepasirodė specialioje spaudos konferencijoje. Vis dėlto joje kalbėjes trenerio asistentas Jakupas Sekizkokas mintimis jau buvo mače su „Žalgiriu“.

„Turime sutelkti dėmesį artėjančiai dvikovai su „Žalgiriu“. Jie atvyksta į mūsų areną, tikiuosi, kad dvigubą Eurolygos savaitę baigsime pergale“, – drebančiu balsu kalbėjo J.Sekizkokas.

„Anadolu Efes“ komandai dėl traumos kol kas negali padėti Vasilije Micičius, kuris praleido paskutiniąsias dvejas rungtynes. Maža to, ekipos lyderis Shane'as Larkinas nepanašus į tą žaidėją, kuris buvo sunkiai sulaikomas praėjusiais sezonais. Iš toli krepšininkas atakuoja vos 21,8 proc. taiklumu.

„Esame nemalonioje situacijoje, kurioje įprastai nebūname. Norime pagerinti žaidimą, atsigauti morališkai ir laimėti savo sirgalių akivaizdoje. Tai tik sezono pradžia ir mes suprantame, kad visos rungtynės sunkios. Bet „Anadolu Efes“ pereis per šį periodą ir vėl būsime tvirti...“, – prieš mačą su „Žalgiriu“ žinutę Eurolygos komandos ir ekspertams perdavė E.Atamanas, kurį citavo pati Eurolyga

Turkijos klubas fiksuoja blogiausią Eurolygos čempionų sezono startą nuo 1999-2000 m. sezono. Tuomet titulą laimėjęs „Žalgiris“ kitą sezoną pradėjo rezultatu 1-5. Dabar rekordą pakartojo ir E.Atamano kariauna.

Panašu, kad „Anadolu Efes“ komandoje įtampos yra daugiau nei bet kurioje kitoje Eurolygos komandoje.

Turkijos klubo atstovas ketvirtadienį žurnalistams iš Lietuvos neleido pasirodyti komandos treniruotėje, kuri įprastai vyksta prieš mačą ir kurioje galima pasikalbinti žaidėjus.

Apie tai atstovas pranešė iškart po pralaimėto mačo Atėnų ekipai. Ketvirtadienį į laiškus jis nebeatsakė.

„Žalgirio“ kelyje – kraujuojantis Eurolygos čempionas, kuriam dar vieną smūgi gali suduoti ir Lietuvos čempionas.

Dvikova Stambule penktadienį prasidės 20 val. 30 min. Rungtynių įvykius sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.