EUROLYGA 2023

Per žingsnį nuo antirekordo: „Anadolu Efes“ aroganciją įžvelgiantis „Žalgiris“ nebeturi kur trauktis Specialiai lrytas.lt, Stambulas

Kauno „Žalgiris“ nebeturi kur trauktis. Klubo vadovo Pauliaus Motiejūno komandai skirtas tikslas patekti į Eurolygos „Top 8“ etapą skęsta migloje, iš kurios žalgiriečiams pakilti bus labai sunku.

 Per žingsnį nuo antirekordo: „Anadolu Efes“ aroganciją įžvelgiantis „Žalgiris“ nebeturi kur trauktis.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Per žingsnį nuo antirekordo: „Anadolu Efes“ aroganciją įžvelgiantis „Žalgiris“ nebeturi kur trauktis.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Stambulas (Turkija)

Oct 29, 2021, 10:32 AM, atnaujinta Oct 29, 2021, 2:48 PM

Jure Zdovco auklėtiniai – ir vėl dvigubos Eurolygos savaitės maratone. Antradienį žalgiriečiai be didesnių galimybių išvykoje nusileido Tel Avivo „Maccabi“ (62:76) ir užfiksavo šeštą pralaimėjimą per tiek pat rungtynių.

Žalgiriečiai šluoja turnyrinės lentelės dugną ir kėsinasi pakartoti prasčiausią visų laikų „Žalgirio“ startą Eurolygoje, kai 2008 m. Gintaro Krapiko treniruojamas ir skolose skendęs klubas patyrė 7 pralaimėjimus paeiliui. Iki antirekordo – vienas pralaimėjimas, tačiau penktadienį kauniečiai į kovą stos su ekipa, kuri taip pat kol kas tūno savo paties šešėlyje ir yra arti savo antirekordo. 

Ketvirtadienio rytas Turkijos sostinėje Stambule krepšinio gerbėjams nebuvo linksmas. Abi miesto komandos patyrė skaudžius pralaimėjimus, kai „Anadolu Efes“ išvykoje (69:95) neturėjo vilčių prieš Atėnų „Panathinaikos“, o „Fenerbahce“ paskutinę akimirką namuose krito prieš „Barcelona“ komandą (74:76).

Eurolygos čempionai „Anadolu Efes“ krepšininkai jaučia vis didesnį spaudimą, kuomet sezoną pradėjo ne ką geriau nei „Žalgiris“ – vos viena pergalė ir penkios nesėkmės. 17-oje turnyro lentelės vietoje esanti komanda verčia kraipyti galvas ne tik savus sirgalius, bet ir krepšinio ekspertus.

Nors daug kas „Anadolu Efes“ startą Eurolygoje lygina su praėjusiu sezonu, kuomet turkams taip pat reikėjo laiko įsibėgėti, visgi situacijos skiriasi. Praėjusiais metais Stambulo ekipa po šešių turų turėjo tris pergales ir tiek pat pralaimėjimų, be to, rikiavosi ties 10-uko riba.

Tuo tarpu penktadienį Eurolygos gerbėjai stebės šiuo metu prasčiausių lygos komandų akistatą, kuri vienai arba kitai komandai gali tapti tramplynu pergalingos serijos link.

Prieš dvikovą su „Anadolu Efes“ J.Zdovcas nepabijojo drąsaus pareiškimo, turėjusio paliesti „Anadolu Efes“ klubo stovyklą.

„Manau, kad didžiausia jų silpnybė, jog galvoja esanti per daug gera komanda, – pareiškė 54-erių J.Zdovcas. – Taip, jie žaidžia žaidimą pagal savo stilių, tačiau yra šiek tiek per daug arogantiški, ypač gynyboje. Jie viską bando kliauti savo žaidimu puolime. Jei būsime susikoncentravę, kantrūs, dalinsimės kamuoliu, mes tikrai surasime savo laisvų žmonių atakose.“

Tuo tarpu „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas teigė, kad jo klubas išsivaduos iš nesėkmių liūno ir vėl bus tvirtas Eurolygos favoritas.

„Esame nemalonioje situacijoje, kurioje įprastai nebūname. Norime pagerinti žaidimą, atsigauti morališkai ir laimėti savo sirgalių akivaizdoje. Tai tik sezono pradžia ir mes suprantame, kad visos rungtynės sunkios. Bet „Anadolu Efes“ pereis per šį periodą ir vėl būsime tvirti...“, – prieš mačą su „Žalgiriu“ žinutę Eurolygos komandos ir ekspertams perdavė E.Atamanas, kurį citavo pati Eurolyga.

Turkijos klubas fiksuoja blogiausią Eurolygos čempionų sezono startą nuo 2000-2001 m. sezono. Tuomet titulą laimėjęs „Žalgiris“ kitą sezoną pradėjo rezultatu 1-5. Dabar šį antirekordą gali permušti E.Atamano ekipa.

Nepaisant to, Turkijos ekipos strategui pasitikėjimo netrūksta, kurį penktadienį bandys sumažinti „Žalgirio“ krepšininkai. Rungtynių iš Stambulo pradžia 20 val. 30 min. Įvykius sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.