EUROLYGA 2023

Jonavos klubas palaužė prieniškius ir žengė į Citadele KMT ketvirtfinalį

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio dalyvė ir ja tapo Jonavos „CBet“ (3/3) komanda. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 78:74 (20:17, 15:20, 22:16, 21:21) palaužė Prienų „Labas GAS“ (3/3) klubą ir užsitikrino antrąją vietą A grupėje.

 Jonavos klubas palaužė prieniškius ir žengė į Citadele KMT ketvirtfinalį.<br> LKL/BNS nuotr.
 Jonavos klubas palaužė prieniškius ir žengė į Citadele KMT ketvirtfinalį.<br> LKL/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LKL.lt

Nov 3, 2021, 9:19 PM

Taip nutiko dėl to, kad pirmą tarpusavio dvikovą Citadele KMT buvo laimėjusi taip pat Jonavos komanda (85:81).

Vietą Citadele KMT ketvirtfinalyje taip pat turi Vilniaus „Rytas“, Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „Lietkabelis“, A grupės lyderis Klaipėdos „Neptūnas“ ir B grupėje nekluptelėjusi Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

Vis tik Prienų klubas vilčių dar turi, kadangi dėl paskutinio bilieto į ketvirtfinalį kovos su trečią vietą B grupėje užimsiančia ekipa.

Jonavos komandos startas buvo geresnis (11:6), tiesa, tolimais metimais „Labas GAS“ priartėjo – 15:16. Antrajame ketvirtyje „CBet“ siekė išsaugoti trapų pranašumą (29:24), bet Juwanas Durhamas lygino rezultatą ir pats išvedė į priekį prieniškius – 34:32. Būtent dviejų taškų persvarą svečiai turėjo po dviejų kėlinių.

Laimono Kisieliaus ir Edvino Šeškaus dėka „CBet“ susigrąžino pranašumą (41:37), tačiau neilgam – Igno Sargiūno baudos metimai bei Rapolo Ivanausko dvitaškis lygino rezultatą – 47:47. Galiausiai I.Sargiūnas tiksliai šovė iš toli, tad „Labas GAS“ jau buvo priekyje – 50:47. Lachlanas Andersonas gavo nervų išbandymus: iš pradžių stojo mesti trijų baudos metimų, vėliau – dar dviejų ir visus juos pataikė, o netrukus dar krovė kamuolį į krepšį – 54:50.

Paskutinis ketvirtis prasidėjo nerezultatyviai, tačiau pirmaujanti komanda nekito – ja toliau liko „CBet“, tuo tarpu Jacksono Dubinskio penki taškai paeiliui įstūmė svečius į dar sudėtingesnę padėtį – 64:57.

Skirtumas buvo panaikinamas, tačiau „Labas GAS“ viltis daužė Vitalijus Kozys ir L.Andersonas, smeigę po tolimą metimą – 74:63. Daugiau rimtesnės intrigos prieniškiai nesukūrė.

Prienų komanda turėjo du aiškiai išreikštus lyderius – Jovanas Kljajičius įmetė 21 tašką, o Juwanas Durhamas – 20, likę žaidėjai nepelnė dviženklio taškų skaičiaus.

Jonavos klube su 19 taškų rezultatyviausias buvo Lachlanas Andersonas (23 n.b.), bet efektyvumu nuo jo mažai atsiliko Juanas Palaciosas (9 tšk., 8 atk. kam., 22 n.b.).

„CBet“: Lachlanas Andersonas 19 (7 atk. kam.), Laimonas Kisielius 13, Edvinas Šeškus 12, Justinas Ramanauskas (5 rez. perd.) ir Juanas Palaciosas (8 atk. kam.) – po 9.

„Labas GAS“: Jovanas Kljajičius 21, Juwanas Durhamas 20 (7 atk.kam.), Vasilije Pušica 9 (6 rez. perd.), Justinas Jogminas 6, Ignas Sargiūnas ir Rapolas Ivanauskas – po 5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.