EUROLYGA 2023

Dramą laimėjusi „Dzūkija“ žengė į „Citadele“ KMT ketvirtfinalį

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) paaiškėjo dar viena ketvirtfinalio dalyvė. Po įtemptos kovos kertinę pergalę pasiekė Alytaus „Dzūkija“ (3/3), kuri namuose 65:64 (13:12, 17:14, 11:16, 24:22) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (1/5).

 Dramą laimėjusi „Dzūkija“ žengė į Citadele KMT ketvirtfinalį.<br> BNS/LKL nuotr.
 Dramą laimėjusi „Dzūkija“ žengė į Citadele KMT ketvirtfinalį.<br> BNS/LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LKL.lt

Nov 17, 2021, 9:56 PM, atnaujinta Nov 18, 2021, 7:04 AM

Tai reiškia, kad B grupėje „Dzūkija“ liko antra, o pasvališkiai – paskutiniai, tad pastarieji baigia savo pasirodymą ir lieka kovoti tik „Betsafe-LKL“ turnyre. Dėl bilieto į ketvirtfinalį papildomame etape santykius dar aiškinsis Prienų „Labas GAS“ ir „Šiaulių-7bet“ ekipos.

Jau pirmajame kėlinyje buvo aišku, jog bus galima stebėti lygių varžovų akistatą, nes nė viena komanda labiau į priekį neišsiveržė. Kai Justas Furmanavičius pabandė didinti „Dzūkijos“ persvarą (18:12), jam atsakė Žygimantas Skučas ir Markellas Johnsonas, o Paulius Petrilevičius išvedė į priekį pasvališkius – 19:18.

Toks scenarijus kartojosi ir po didžiosios pertraukos, kuomet šeimininkams vos pabandžius pabėgti, „Pieno žvaigždės“ to neleido padaryti. Dėl to lemiamomis tapo paskutinės 10 minučių.

Labai svarbiu metimu Arnas Beručka didino pasvališkių pervarą (49:44), kuomet buvo sužaistos dvi ketvirto kėlinio minutės. Tik kuomet Dylanas Frye’us ir J.Furmanavičius skirtumą rėžė iki minimalaus (48:49), apie save ir vėl priminė Ž.Skučas – 51:48. Būtent pastarasis žaidėjas buvo pasvališkiu lyderis lemiamu metu, tačiau jo indėlio nepakako.

Likus 53 sekundėms Marquesas Townesas pataikė iš toli ir šansus Manto Šerniaus auklėtiniai vis dar turėjo, bet atsaką paruošė J.Newkirkas, palikęs varžovų išsigelbėjimui mažiau nei pusę minutės.

Per šį laiką A.Beručka pridėjo dvitaškį (61:65), dzūkai klydo, tačiau paskutinis A.Beručkos metimas su sirena tebuvo simbolinis, skirtumą mažinęs iki minimalaus.

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas 15 (8 kld.), Mindaugas Lukauskis 13 (8 atk. kam., 4 rez. perd.), Justas Furmanavičius 12 (12 atk. kam.), Dylanas Frye’us 9, Aleksandras Aranitovičius 6.

„Pieno žvaigždės“: Arnas Beručka 16 (4/9 trit., 7 atk. kam.), Paulius Petrilevičius 12 (8 atk. kam.), Markellas Johnsonas 10 (6 rez. perd.), Žygimantas Skučas 9 (8 atk. kam.)

„Laimėjome gynybos dėka, o pasakyti kažką gero daugiau nelabai galiu. Darėme daug klaidų, jautėsi nuovargis, matėsi, kad žaidėjai neatlaikė tempo. Du įžaidėjai padarė 14 klaidų“, – apgailestavo Ramūnas Cvirka, nepaisant auklėtinių pergalės.

„Atvykome nepasiruošę psichologiškai. Taip, tuos dalykus įrodyti yra trenerio darbas, bet kol kas pamačiau, kad apie taktiką turime pamiršti – pirmiausiai turime aikštėje gerbti vienas kitą. Turėjome rimtą pokalbį po rungtynių, daugiau taip eiti nebegalime“, – griežtas po mačo buvo Mantas Šernius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.