EUROLYGA 2023

Mindaugas Kuzminskas atvyks į Lietuvos rinktinę – „Zenit“ klubas uždegė žalią šviesą

Pats daug iniciatyvos žaisti Lietuvos rinktinėje rodęs Mindaugas Kuzminskas ir nacionalinės komandos treneris Kazys Maksvytis išgirdo gerų naujienų. Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas sutiko išleisti 32-ejų 205 cm ūgio krepšininką.

M.Kuzminskas antrosiose rungtynėse prisijungs prie Lietuvos rinktinės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kuzminskas antrosiose rungtynėse prisijungs prie Lietuvos rinktinės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-22 17:11

„Taip, galės. Rusijos klubai išleidžia savo žaidėjus antrosioms rungtynėms. Susisiekėme su Mindaugu, jis pats pareiškė didelį norą“, – pirmadienį paskelbė naujasis Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

Lietuvos rinktinė atrankoje į 2023 metų pasaulio krepšinio čempionatą kovas pradės jau penktadienį Klaipėdoje ir iškart susikirs su Eurolyga. Tuo metu Kauno „Žalgiris“ išvykoje žais su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

M.Kuzminsko ir Artūro Gudaičio treniruojama „Zenit“ ketvirtadienį kovos su Atėnų „Panathinaikos“.

K.Maksvytis atskleidė, kad su trenerių štabu dar svarstė – ar varginti ir imti krepšininką antrosioms rungtynėms, kurios lapkričio 29 dieną įvyks išvykoje su Čekijos rinktine.

„Buvo diskusija su treneriais, ar pasiremti tik pirmojo lango žaidėjais, ar galima prijungti ir antrųjų rungtynių žaidėjus. Nusprendėme panaudoti geriausius žaidėjus“, – sakė K.Maksvytis.

Pasak jo, „Zenit“ iškart pabrėžė, kad M.Kuzminsko atvykimas turi vykti pagal labai aiškias taisykles.

„Klubas iškėlė sąlygas, kad jis turi sugrįžti į treniruočių stovyklą kitą dieną po rungtynių. Pavyko šį klausimą suderinti. Buvo diskusija, kaip mes sugebėsime jį įlieti į žaidimą. Manau, kad antros rungtynės su universalia Čekijos rinktine Mindaugas mums padės su savo patirtimi“, – kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.