EUROLYGA 2023

Gyvūnų prieglaudą aplankęs „Žalgirio“ latvis J. Strelniekas: „Tai sušildo širdį“

 Kauno „Žalgirio“ klubas tęsia bendradarbiavimą su Kauno gyvūnų prieglauda „Nojus“, kurioje šį kartą apsilankė Lietuvos čempionų gynėjas Janis Strelniekas.

 Janis Strelniekas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 Janis Strelniekas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 Janis Strelniekas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 Janis Strelniekas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 Janis Strelniekas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 Janis Strelniekas.<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 3:17 PM, atnaujinta Nov 23, 2021, 3:18 PM

„Žalgirio“ ir „Nojaus“ draugystė užsimezgė pernai. Praėjusiame sezone savo patirtimi su komandos aistruoliais dalijosi dabar jau buvęs žalgirietis Patricio Garino, kuris skatino priglausti augintinį iš prieglaudos.

Ne mažesnę meilę šunims šiemet demonstruoja ir latvis J.Strelniekas.

„Mūsų šeima visada turėjo šunį, nors iš pradžių tai nebuvo jokia konkreti veislė, tiesiog mišrūnai. Užaugau su šunimis, turėjome mažiausiai du ar tris. Myliu juos, mano šeima juos myli. Kai susipažinau su savo žmona supratau, kad ji taip pat šunų žmogus. Viskas sukasi apie juos“, – „Žalgiris TV“ reportaže sakė prieglaudoje apsilankęs Janis.

Savo augintinį taip pat turintis J.Strelniekas atvyko ne tuščiomis ir papildė prieglaudos atsargas, kurios skirtos gyvūnams. Patyręs krepšininkas pasakojo, kad su žmona prieglaudose lankydavosi ir anksčiau Rygoje.

„Anksčiau su žmona vykdavome į prieglaudas Rygoje, veždavome maistą, paklodes ir viską, ko jiems reikia. Pavedžiodavome juos. Tai padaro tave laimingesniu ir geresniu, nes tu nesirenki konkretaus šuniuko, nesirenki veislės ir atvyksti aplankyti jų prieglaudoje. Čia gyvūnai buvo palikti, neturėjo gerų šeimininkų anksčiau. Tai sušildo tavo širdį“, – komandos aistruolius apsilankyti prieglaudose skatino krepšininkas.

Augintinis J.Strelniekui padeda nusiraminti po sudėtingų rungtynių, prasiblaškyti ir užima dalį jo laisvo laiko. Kauno klubo atstovas tikino, kad ateityje jo namuose bus daugiau nei vienas keturkojis augintinis.

„Manau, kad turėti šunį savo šeimoje yra gerai, kadangi tai padeda suprasti, kaip reikia elgtis su kitais gyvūnais. Ypač man, kadangi mėgstu gyvūnus ir po sunkių rungtynių galiu išeiti pasivaikščioti, atsipalaiduoti.

Galiu tyliai pabūti ir leisti laiką su šunimi. Po karjeros tikrai turėsiu daugiau šunų. Norėčiau turėti tris ar keturis, bet kol žaidžiu profesionaliai, aš daug keliauju, o jie kartu keliauti negali. Ateityje tikrai turėsime daugiau šunų, mano žmona tam pritarė. Iš trijų ar keturių šunų vienas tikrai bus iš prieglaudos“, – svarstė J.Strelniekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.