EUROLYGA 2023

Po pergalės prieš „Žalgirį“ į dopingo patikrinimą išskubėjęs R. Jokubaitis: „Nereikia užmigti ant laurų“ Specialiai lrytas.lt, Barselona

Rokas Jokubaitis neslėpė šypsenos veide. 21-erių gynėjas vedė „Barcelona“ komandą į priekį Eurolygos mače prieš Kauno „Žalgirį“, kai penktadienį namuose svečius iš Lietuvos įveikė 96:73.

 Rokas Jokubaitis.<br> Barca Basket nuotr.
 Rokas Jokubaitis.<br> Barca Basket nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Barselona (Ispanija)

2021-11-27 02:39, atnaujinta 2021-11-27 10:46

„Tikrai buvo neblogos rungtynės. Laikėme iniciatyvą, nors turėjome nuostolių. Žaidėme ne pačios geriausios formos, o „Žalgiris“ buvo ant bangos. Dabar turėsime šiek tiek laiko iki kitų rungtynių. Žinojome, kad reikia gerai sužaisti, kad gautume laisvų dienų. Koncentracija gal nebuvo pati geriausia, bet rezultatas tenkina“, – pasakojo R.Jokubaitis.

Mače gynėjas iš Lietuvos pelnė 15 taškų, atkovojo 2 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų. Tiesa, iškart po dvikovos krepšininkas išskubėjo atlikti dopingo testą, o po jo dar pasidalijo mintimis apie mačą su žurnalistais iš Lietuvos.

– Rokai, tai ar buvo to jaudulio? Pagerinai asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą, pakartojai rezultatyvumo.

– Buvau labai susikaupęs, gal tai ir buvo svarbiausia. Žinau save, kad tas jaudulys suteikia man daugiau susikaupimo. Tai jis gal ir davė rezultatą. Žinoma, sunku buvo žaisti prieš buvusią komandą, gal taip neatrodė aikštėje, bet kartais koncentracija nusimušdavo. Visgi gera pergalė ir tiek.

– Kaip jauteisi būdamas kitoje barikadų pusėje, kai arenoje pasigirdo „Žalgirio“ skanduotės?

– Buvo smagu, tikrai negalvojome, kad tiek sirgalių susirinks. Vienu momentu atrodė, kad jų buvo daugiau nei mūsų. Apėmė seni prisiminimai, kai į „Žalgirio“ išvykos rungtynes vykdavo tiek sirgalių. Smagu matyti, kad vis tiek palaiko „Žalgirį“, nesvarbu, kaip jam sekasi. Taip pat ir pats norėjau jiems atsidėkoti po rungtynių, susimojavome.

– Nors Nickas Calathesas daugiau nei mėnesiui iškrito iš rikiuotės, bet panašu, kad jums naujo pagrindinio įžaidėjo ieškoti nereikia?

– Kaip pasakyti, kad N.Calathesas ir Nikola Mirotičius yra mūsų komandos lyderiai, jie gerai susižaidę. Man Nickas gali duoti patarimų, kaip geriau išnaudoti N.Mirotičių. Ta atsakomybė tikrai didelė, bet nereikia užmigti ant laurų, galvoti, kad nebus N.Calatheso, tai viskas bus mano rankose. Reikia išlikti kukliam ir tiesiog padėti komandai. Naujo dviračio neišradinėsime.

– Futbole yra praktika nešvęsti įvarčių į buvusios komandos vartus. Bet pats šįkart džiaugeisi...

– Emocijos buvo, bet tritaškiai sukrito, kas nėra mano pagrindinis ginklas. Vis tiek po rungtynių susimojavau su „Žalgirio“ sirgaliais. Manau, kad dar prie arenos lauks, tai pasidarysim nuotraukų. Nemanau, kad jie pyks. Tai buvo ypatingos runtgynės ir man, ir komandai.

– Minėjote, kad pats jaudinotės prieš šią dvikovą. Ar jautėsi, kad jaudinasi ir Š.Jasikevičius?

– Šiek tiek jautėsi. Jis labai norėjo koncentracijos. Kelios dienos prieš mačą apie tai kalbėjo su manimi ir Nigeliu Hayesu. Jis žino, kiek tokios rungtynės sukelia emocijų. Iš to galima suprasti, kaip jam buvo svarbu ši pergalė, kad ramia sąžine galėtume pailsėti ir vėliau grįžti į darbus.

– Veidą puošia mėlynė. Gal čia po grubios Manto Kalniečio pražangos?

– Dar nemačiau, reikės pažiūrėti į veidrodį. Bet čia kaip tik gerai, galėsiu sakyti, kad dalyvavau muštynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.