EUROLYGA 2023

J. Zdovcas – apie „Baskonia“ stiprybes, grįžtantį J. Lauvergne'ą ir galimą papildymą „Žalgiryje“

Kauno „Žalgiris“ (2/10) tęsia savo Eurolygos maratoną. Ketvirtadienį Jure Zdovco kariaunos laukia lietuviškų akcentų kupinas varžovas – į Kauną atvyksta Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ (4/8) ekipa.

J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-12-01 15:57, atnaujinta 2021-12-01 18:56

Savo kraityje dvi pergales turinis „Žalgiris“ šiuo metu rikiuojasi paskutinėje Eurolygos turnyrinės lentelės pozicijoje.

Kiek geresnėmis pozicijomis gali pasigirti svečiai iš Vitorijos. Baskų kraityje – keturios pergalės (14-oji vieta), tačiau stabilumo trūkumas ir sunkumai tiek Eurolygos, tiek ir Ispanijos pirmenybių frontuose privertė „Baskonia“ vadovus imtis permainų.

Vos 11-ąją vietą Ispanijos čempionate užimantys baskai lapkričio viduryje atsisveikino su treneriu Duško Ivanovičiumi, o į jo vietą stojo praeityje Vilniaus „Lietuvos rytą“ treniravęs kroatas Nevenas Spahija.

„Naujos Eurolygos rungtynės. Žaisime su „Baskonia“, kuri turi naują trenerį. Per šią savaitę jis bus įdiegęs naujovių, tačiau mes žaisime namuose ir turime daryti viską, kad laimėtume.

Laukiu sunkių rungtynių, jie turi labai gerą komandą.

Abi ekipos sieks pergalės, o tai rungtynes padarys dar įdomesnes. Tikiuosi, kad sirgaliai į areną susirinks gausiai – tai mums labai svarbu“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo „Žalgirio“ treneris J.Zdovcas.

„Baskonia“ rungtyniaujantys lietuviai šiame Eurolygos sezone demonstruoja solidžius skaičius.

R.Giedraitis vidutiniškai per rungtynes įmeta po 12,3 taško, atkovoja po 3,8 kamuolio ir renka po 14,2 naudingumo balo ir yra ne tik rezultatyviausias, bet ir naudingiausias žaidėjas komandoje.

T.Sedekerskis vidutiniškai per rungtynes įmeta po 4,8 taško, atkovoja po 5,8 kamuolio ir renka po 8,6 naudingumo balo.

„Žalgirio“ ir „Baskonia“ ekipų dvikova Kaune vyks ketvirtadienį, 20 val. Lietuvos laiku.

– „Baskonia“ pakeitė vyriausiąjį trenerį. Ar galima įžvelgti ryškesnių pokyčių komandos žaidime? – buvo paklausta J.Zdovco.

– Dar nelabai. Labai gerai žinau šį trenerį, esu įsitikinęs, kad jis bus paruošęs naujovių. Jis labai patyręs strategas, turi Eurolygos patirties.

Paskutinėse stebėtose rungtynėse nemačiau ypatingų naujovių, tačiau jie turėjo dar vieną savaitę ir nemanau, kad per ją ilsėjosi.

– „Žalgiris“ šiame sezone taip pat pakeitė trenerį, tačiau tai padarė anksčiau. Tai papildomas pranašumas?

– Kiekviena situacija yra nauja istorija, tačiau manau, kad mes esame geresnėje situacijoje. Esame gerame kelyje, turime pranašumą, tačiau viskas pasimatys ketvirtadienį.

– Vitorijos „Baskonia“ susiduria su problemomis atakuojant iš tolimesnės distancijos. Žadate rizikuoti ir leisti mesti jiems iš toliau?

– Daugelis komandų, kurios žaidžia prieš mus, pakaito gerai iš tolimų distancijų. Nemėgtu rizikuoti ir neįvertinti žaidėjų, mums reikalinga koncentraciją.

Tokie žaidėjai kaip J.Grangeris, R.Giedraitis, V.Marinkovičius gali mus stipriai nubausti, turime neleisti jiems pajusti ritmo.

– „Baskonia“ Eurolygoje pralaimėjo paskutines septynerias iš aštuonių rungtynių. Nepaisant šios priežasties, kur matote varžovų stiprybes?

– Jie turi daug individualiai stiprių ir patyrusių žaidėjų. W.Baldvinas yra vienas iš pagrindinių krepšininkų. Jis – ypač nenuspėjamas. Niekada nežinai, kokias rungtynes jis sužais.

Komandoje svarbų vaidmenį atlieka ir J.Grangeris. Jis kitus žaidėjus aplink save padaro geresniais. Turime skirti tam dėmesį.

– Užsiminėte apie R.Giedraitį. „Baskonia“ taip pat sėkmingai žaidžia ir S.Enochas. Kaip stabdyti šiuos krepšininkus?

– Daug kalbėjome apie gynybą. Turėsime būti fiziškai stiprūs. Jei palyginsite rungtynes, kuriose iškovojome dvi pergales ir išvyką Barselonoje – viskas pasikeitė.

Tikiuosi, kad žaisime lygiai taip pat, kaip ir namų rungtynėse, kai šventėme pergales. Turime gintis visa komanda, o ne tik vienas asmeninis krepšininkas.

– „Žalgiris“ pranešė apie pakeitimus trenerių štabe išvyko Arne Woltmannas ir Stefanas Grasseggeris. Kokios yra šį asistentų išvykimo priežastys?

– Paklauskite komandos vadovo. Naudodamasis proga noriu padėkoti Arne ir Stefanui. Jiems tikrai nebuvo lengva šiame permainų laikotarpyje.

Juos atsivežė Martinas Schilleris, o vėliau prisijungiau aš – man pat pat nebuvo lengva užduotis.

Dirbome kartu ir esu labai laimingas, kad turėjau galimybę tobulėti su jais ir susirasti naujus du draugus krepšinyje.

– Į komandą sugrįžtantis asistentas Evaldas Beržininkaitis anksčiau užėmė skauto poziciją. Koks vaidmuo jam yra numatytas dabar?

– Dabar mūsų bus trys. Evaldas atliks tokias pat užduotis kaip ir anksčiau. Be skautingo jis atliks ir kitą pilnavertišką trenerio asistento darbą. Lauksime jo įsitraukimo. Nemėgstu nustatinėti ribų, iš visų trenerių laukiu indelio.

– Matematika paprasta – du išvyko, vienas atvyko. Galima laukti dar daugiau papildymo trenerių štabe?

– Tikiuosi, kad taip. Viską pamatysime ateityje.

– Kokia J.Lauvergne ir P.Jankūno situacija?

– Paskutinėmis žiniomis J.Lauvergne'as artimiausiu metu atvyks į Kauną, tačiau dar reikės nemažai laiko jo sugrįžimui. Dėl P.Jankūno tikslios informacijos neturiu, bet jis sporto salėje dirba kiekvieną dieną. Tikiuosi jo sugrįžimo po dviejų ar trijų savaičių.

– Visi kiti žaidėjai sveiki?

– Taip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?