EUROLYGA 2023

„Kibirkšties-MRU“ kapitonė apie SKM auklėtines: „Mergaitės dega noru žaisti krepšinį“

Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ klubo krepšininkės susitiko su Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinėmis.

Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ klubo krepšininkės susitiko su Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinėmis.<br>S.Čirbos nuotr.
Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ klubo krepšininkės susitiko su Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinėmis.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 12:39 PM

Nuotaikingoje treniruotėje kartu su mergaitėmis dalyvavo Lietuvos čempionių komandos kapitonė Livija Sakevičiūtė, Eglė Zabotkaitė ir Audronė Zdanavičiūtė.

„Kibirkšties-MRU“ merginos mažosioms krepšininkėms vedė mankštą, kartu dalyvavo įvairiose estafetėse ir judriuose žaidimuose, atsakė į mergaičių klausimus. Treniruotės pabaigoje aktyviausios ir taikliausios SKM auklėtinės buvo apdovanotos „Kibirkšties-MRU“ klubo marškinėliais.

„Dėkojame krepšininkėms, kurios surado laiko ir neformaliai bendravo su SKM auklėtinėmis. Mergaitėms iš arti pamatyti geriausio Lietuvos klubo žaidėjas, susipažinti su jomis artimiau buvo nuostabi patirtis. Neabejoju, kad tai bus geras paskatinimas dar daugiau dirbti treniruotėse. Artimiausiu metu planuojame su mergaičių grupe ir jų tėveliais apsilankyti „Kibirkšties-MRU“ rungtynėse, todėl ši graži draugystė tik prasideda!“, – kalbėjo SKM treneris D.Vailionis.

Po treniruotės savo įspūdžiais pasidalino ir komandos kapitonė L. Sakevičiūtė: „Emocijos – labai geros. Mergaitės labai imlios, užsivedusios ir dega noru žaisti krepšinį. Manau, turime gerą pamainą (šypsosi). Kai mes augome, mano manymu, profesionalių krepšininkių apsilankymas tokioje treniruotėje būtų dar labiau prisidėjęs prie motyvacijos sportuoti.“

Užsimezgusia draugyste džiaugėsi ir „Kibirkšties-MRU“ klubo direktorius Justas Jankauskas: „Kiekvienas toks apsilankymas kuria pridėtinę vertę ne tik mūsų klubui ar krepšinio mokykloms, bet ir visam mergaičių sportui. Džiaugiuosi, kad Vilniuje turime galimybių populiarinti moterų krepšinį.Tikiu, kad ratas apsisuks ir mergaitės, kurios dalyvauja treniruotėse ir mato mūsų krepšininkes, prisijungs prie jaunimo, o vėliau ir prie pagrindinės komandos. Mergaičių kelias krepšinyje prasideda dabar ir džiaugiuosi, kad mūsų komandos krepšininkės yra joms pavyzdys.“

„Kibirkštis-MRU“ šiame sezone kol kas laimėjo visas 4 Lietuvos čempionato rungtynes, o Baltijos pirmenybėse fiksuoja net 8 pergalių iš eilės seriją.

Projektas „1–4 klasių mergaičių įtraukimas į reguliarias fizinio aktyvumo veiklas, kurį vykdo SKM, bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo (SRF) lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų