EUROLYGA 2023

Atsinaujinusią moksleivių krepšinio lygą į priekį ves buvusi Lietuvos rinktinės žvaigždė Rimantas Kaukėnas

Ketvirtadienio popietę „Krepšinio namuose“ įvyko atsinaujinusios Moksleivių krepšinio lygos (MKL) spaudos konferencija, kur oficialiai buvo pristatytas naujasis lygos prezidentas Rimantas Kaukėnas bei naujoji lygos vadovybė.

Rimantas Kaukėnas<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Kaukėnas<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas
Rimantas Kaukėnas
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2021, 4:52 PM, atnaujinta Dec 9, 2021, 5:25 PM

Konferencijoje LKF prezidentas Vydas Gedvilas pranešė, jog naujuoju lygos direktoriumi tapo Petras Aleksonis, kuris kartu su Rimantu Kaukėnu vadovaus naujai decentralizuotai Lietuvos moksleivių krepšinio lygai.

Gedvilas įteikė R.Kaukėnui simboliniu 21-uoju numeriu pažymėtus Lietuvos rinktinės marškinėlius, taip paminėdamas 21-ąjį MKL gyvavimo sezoną.

„Tikiuosi būti naudingas, stengsiuosi įdėti daug darbo, minčių, idėjų ir jomis dalinsiuosi su visais, – spaudos konferenciją pradėjo R.Kaukėnas. – Bandysiu pagerinti MKL lygį, nes, manau, tai yra pagrindas viso Lietuvos krepšinio.

Turime populiarinti krepšinį tarp vaikų, jis turi būti matomas ir turime daugiau investuoti į tai. Ne tiek svarbu, kokie tai bus krepšininkai, o kokios asmenybės užaugs,“ – komentavo 44-erių Lietuvos krepšinio legenda.

Pastaraisiais metais moksleivių lygoje buvo įvesti tam tikrų taisyklių ribojimai, naudojamos specialios taisyklės jauname amžiuje siekiant ugdyti individualų meistriškumą. R. Kaukėnas leido suprasti, jog taisyklėse permainų bus, tačiau reikės laiko tariantis su sporto mokyklomis.

„Reikia įsigilinti į kiekvieno nuomonę, į sporto mokyklų požiūrį, bet aš esu prieš draudimus, kadangi jie supriešina. Draudimai turėtų būti minimalūs, mes patys suprantame, kad tai akcentuota į individualų meistriškumą, bet negerai, kuomet vienas žaidėjas turi kamuolį, o kiti keturi žiūri.

Galime diskutuoti, kas yra gerai, kas ne, dabar mes negalime kažko keisti, nes yra sezono vidurys. Turime laiko pasiklausinėti ir išsiaiškinti, kas yra efektyviausia. Svarbiausia, kad žaidėjas tobulėtų ir augtų“, – mintimis dalinosi R. Kaukėnas

Naujasis MKL direktorius Petras Aleksonis, taip pat dalinosi mintimis apie naujus Lietuvos moksleivių krepšinio lygos planus ir pirmuosius planuojamus darbus.

„MKL yra bene svarbiausia piramidės dalis visam Lietuvos krepšiniui. Šiai dienai turime suapvalinus beveik 450 komandų, tai yra labai didžiulis ūkis, kuriame svarbiausi yra patys žaidėjai,“ – kalbėjo naujasis MKL direktorius.

44-erių R.Kaukėnas karjerą baigė 2017 m., o po jos intensyviai dirbo puoselėdamas savo vardo paramos fondą.

Per 17 metų trukusią profesionalaus krepšininko karjerą R.Kaukėnas žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, Kauno „Žalgiryje“, Sienos „Montepaschi“, Madrido „Real“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubuose.

Nuo 2013 m. iki pat karjeros pabaigos R.Kaukėnas žaidė Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ekipoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.