EUROLYGA 2023

„Monaco“ klubas jau turi lietuviams žinomą trenerį – vairą perėmė serbas

„Monaco“ ekipa, kuriai atstovauja Donatas Motiejūnas, nusprendė imtis permainų – atleido vyriausiąjį trenerį Zvezdaną Mitrovičių. Tačiau ilgai komanda be stratego nebuvo – vairą po pietų perėmė lietuvių sirgaliams gerai žinomas serbas Saša Obradovičius.

S.Obradovičius<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Obradovičius<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Obradovičius<br>Lokobasket.com nuotr.
S.Obradovičius<br>Lokobasket.com nuotr.
S.Obradovičius<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Obradovičius<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Obradovičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Obradovičius<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-12-13 22:23

Specialistas pernai buvo atleistas iš Eurolygos ekipos Belgrado „Crvena Zvezda“. Beje, jis taip pat treniravo „Monaco“ ir tai darė 2019–2020 m.

52-erių S.Obradovičius šiuo metu netreniravo jokio klubo, bet prieš tai dvejus metus vadovavo rusų Krasnodaro „Lokomotiv“ – ketverius metus buvo Berlyno ALBA treneriu.

2014–2015 m. sezone serbas buvo išrinktas geriausiu Vokietijos lygos treneriu. 2010–2012 m. S.Obradovičius stovėjo prie Donecko ekipos vairo ir su ja tapo Ukrainos čempionu.

Šešis įvairius prabos medalius kaip su Serbijos rinktine kaip žaidėjas iškovojęs S.Obradovičius yra vadinamas vienu talentingiausių savo trenerių kartos atstovu.

Tuo tarpu juodkalnietis Z.Mitrovičius „Monaco“ ekipai vadovavo nuo 2015-ųjų iki 2018-ųjų – po trejų metų darbo specialistas persikėlė į Vilerbano ASVEL.

Monako klubas sezoną pradėjo neblogai ir per 9 Eurolygos turus susirinko 5 pergales, bet pastaruoju metu krito į duobę ir patyrė 5 nesėkmes iš eilės.

Trečiadienį „Monaco“ žais Kaune rungtynes su Kauno „Žalgiriu“. Galimai vadovybės kantrybės taurė perpildė sekmadienio „Monaco“ pralaimėjimas Prancūzijos čempionate – Eurolygos komanda 90:99 nusileido Strasbūro IG.

Pirmenybėse ekipa su 8 pergalėmis ir 3 nesėkmėmis yra antroje vietoje. 41-erių specialistas „Monaco“ vairą perėmė pernai ir nuvedė ekipą į Europos taurės čempionų titulo, kuris automatiškai pelnė ir bilietą į Eurolygą.

Eurolygoje šį sezoną trenerio posto neteko jau trys strategai – pirmasis tapo Kauno „Žalgirio“ vedlys Martinas Schilleris, po to Vitorijos „Baskonia“ specialistas Duško Ivanovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.