EUROLYGA 2023

Vilniečiai triumfuoja: „Rytas“ antrąkart patiesė Čempionų lygos nugalėtojus ir pateko į sekantį etapą

Vilniaus „Rytas“ (4/2) triumfuoja FIBA Čempionų lygos H grupėje. Vilniečiai kovoje dėl pirmos vietos grupėje, išvykoje 84:77 (17:21, 26:22, 23:15, 18:19) nugalėjo Burgoso „San Pablo“ (4/2) ekipą.

  Burgoso „San Pablo“ – Vilniaus „Rytas“.<br> FIBA nuotr.
  Burgoso „San Pablo“ – Vilniaus „Rytas“.<br> FIBA nuotr.
 Burgoso „San Pablo“ – Vilniaus „Rytas“.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Burgoso „San Pablo“ – Vilniaus „Rytas“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 6:51 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 9:13 PM

Rungtynes sėkmingiau pradėjo šeimininkai. Burgoso ekipa antroje pirmo kėlinio pusėje visiškai sustabdė vilniečių puolimą ir likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes išsiveržė į priekį 16:8, tačiau „Rytas“ sėkmingai užbaigė kėlinį ir atgaivinę puolimą į antrą ketvirtį žengė atsilikinėdami keturiais taškais – 21:17.

Antrasis kėlinys prasidėjo Speedy Smitho šou. Amerikietis pataikė tritaškį, sekančioje atakoje pakabino kamuolį Maurice’ui Ndourui, o tada perėmęs kamuolį atliko rezultatyvų perdavimą Lukui Uleckui. Po tokios atkarpos vilniečiai išsiveržė į priekį 24:21. Visgi, tęsti visko taip sėkmingai vilniečiai nesugebėjo ir pirmoji rungtynių pusė baigėsi rezultatui esant lygiam 43:43.

Trečiasis kėlinukas ilgą laiką buvo žaidžiamas taškas į tašką. Likus rungtyniauti kiek daugiau nei tris minutes „Rytas“ pirmavo 54:53, tačiau Gyčio Radzevičiaus dėjimas, o vėliau ir perimtas kamuolys užvedė vilniečius sėkmingai kėlinio pabaigai.

Į paskutinį ketvirtį vilniečiai žengė pirmaudami 66:58, о beveik tris pirmas lemiamo kėlinio minutes Lietuvos ekipa laikė dviženklę taškų persvarą.

Visgi, karštai sirgalių palaikoma „San Pablo“ ekipa iš lėto vijosi varžovus ir likus žaisti pusantros minutės šeimininkų aukštaūgio Haydeno Daltono tritaškis Burgoso ekipą išvedė į priekį – 77:76.

Lemiamais momentais iniciatyvos ėmėsi S.Smithas. Amerikietis į varžovų taiklų tolimą metimą atsakė tuo pačiu, o sėkmingai apsigynęs sekančioje atakoje vėl šaltakraujiškai smeigė tritaškį, taip privertęs Burgoso aistruolius griebtis už galvų.

„Rytas“: Speedy Smithas 18 (6 rez. per.), Maurice'as Ndouras 17 (8 atk. kam.), Ivanas Buva (5 atk. kam.) ir Vaidas Kariniauskas po 10, Lukas Uleckas 9 (4 per. kam.)

„San Pablo“: Dejanas Kravičius 11, Vitoras Benite ir Haydenas Daltonas po 10, Danis Diezas ir Julianas Gamble'as (7 atk. kam.) po 9.

Vilniečiai iškovoję keturias pergales per šešerias rungtynes iškovojo pirmąją vietą grupėje ir patekimą į sekantį etapą.

Burgoso ekipą du kartus paeiliui tapo Čempionų lygos nugalėtojais ir šį sezoną siekia jau trečią kartą tai pakartoti. „San Pablo“ krepšininkai H grupėje laimėjo keturias iš šešerių rungtynių, tačiau dėl tarpusavio rungtynių su vilniečiais grupėje liko antri.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Vilniuje laimėjo Lietuvos klubas rezultatu 87:69.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.