EUROLYGA 2023

G. Petronytės komanda dėl COVID-19 neišvyko į Ispaniją

Venecijos „Reyer“ komanda, kuriai atstovauja Gintarė Petronytė, dėl COVID-19 protrūkio neišvyko į Ispaniją žaisti Eurolygos rungtynių. Kitoms dviem lietuvėms dešimtasis turas susiklostė skirtingai: Daugilė Šarauskaitė ir Rygos TTT šventė įtikinamą pergalę, Giedrė Labuckienė ir Žeronos „Spar“ pripažino aiškų varžovių pranašumą.

Gintarė Petronytė.<br>FIBA nuotr.
Gintarė Petronytė.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 12:16 AM

Rungtynės

Eurolygos dešimtojo turo rungtynės, kuriose antradienį dalyvavo dvi Lietuvos krepšininkės, nebuvo atkaklios. Rygos TTT išvykoje greitai įgijo dviženklę persvarą ir įtikinamai nugalėjo turnyro debiutantę Maskvos MBA komandą 68:61, o Žeronos „Spar“ grupės lyderių dvikovoje taip pat išvykoje nepasipriešino Stambulo „Fenerbahçe“ klubui, kuriam pralaimėjo 57:78.

Abi Lietuvos krepšininkės nebuvo labai rezultatyvios. TTT vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė pelnė 4 taškus ir atkovojo 11 kamuolių, bet nebaigė rungtynių dėl penktos pražangos. Ji pataikė vos 2 iš 8 baudos metimų.

„Spar“ vidurio puolėja Giedrė Labuckienė pelnė 7 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

Kovidas

Venecijos „Reyer“ krepšininkės, tarp kurių yra Gintarė Petronytė, šią savaitę neišvyko į Ispaniją žaisti su Salamankos „Perfumerias Avenida“ ekipa. Rungtynės buvo nukeltos dėl COVID-19 protrūkio Venecijos komandoje.

Praėjusį savaitgalį buvo nukeltos ir Italijos lygos lyderių dvikova, kuriose „Reyer“ turėjo susiremti su Skijaus „Famila“. Šalies pirmenybėse „Famila“ laimėjo visas 10 rungtynių, o „Reyer“ iškovojo 8 pergales ir užima antrąją vietą.

Lyderės

Eurolygoje žaidžia 16 komandų, suskirstytos į dvi grupes. Po keturias geriausias grupių komandas pateks į atkrintamąsias varžybas, bet europinio sezono nebaigs ir ekipos, kurios grupėse užims penktąją ir šeštąją vietas. Šios komandos gaus teisę pereiti į antrojo pagal rangą Europos taurės turnyro atkrintamąsias varžybas.

Eurolygos A grupėje, likus keturiems turams iki varžybų pabaigos, jau aišku, kad į ketvirtfinalį pateks Jekaterinburgo UGMK. Čempionės vardą ginanti UGMK laimėjo visas 10 rungtynių.

Saugiai gali jaustis ir Prahos USK (8 pergalės) bei „Perfumerias Avenida“ (7 pergalės) komandos, iš kurių kelialapius į kitą etapą atimtų nebent neįtikėtini siužeto posūkiai.

Ketvirtąją vietą užima „Lattes-Montpellier“ (5 pergalės), bet į šios komandos pozicijas kėsinasi abi lietuvių ekipos TTT (4 pergalės) ir mažiau rungtynių žaidusi „Reyer“ (3 pergalės).

B grupėje padėtis kur kas painesnė – net penkias pirmaujančias komandas skiria vos vienas taškas. Po šio turo vienvalde lydere tapo 7-ąją pergale iškovojusi „Fenerbahçe“, o „Spar“, „Sopron“, „Famila“ ir Kursko „Dinamo“ laimėjo po 6 kartus.

Kitas Eurolygos turas numatomas sausio 12-13 dienomis.

Lietuvės

Tarp trijų Lietuvos krepšininkių naudingiausiai žaidžia D.Šarauskaitė. Ji pelno vidutiniškai 8,2 taško, atkovoja 8,5 kamuolio ir blokuoja 1,7 metimo. TTT vidurio puolėja per 10 rungtynių surinko tris dvigubus dviženklius. Ji Eurolygoje užima septintąją vietą pagal atkovotus kamuolius, trečiąją vietą pagal blokuotus metimus ir dvitaškių taiklumą (63,3 proc.).

G.Petronytė pelno 7,1 taško, atkovoja 5,7 kamuolio ir atlieka 3 rezultatyvius perdavimus. G.Labuckienė įmeta 3,7 taško ir atkovoja 4,2 kamuolio.

Nors visos trys lietuvės yra priekinės linijos žaidėjos ir dažniausiai atakuoja iš arti, kitų dviejų Lietuvos krepšininkių taiklumas yra žemas. G.Petronytė pataikė 44,8 proc. dvitaškių, G.Labuckienė – 43,2 proc. dvitaškių.

10 turo rezultatai

A grupė

Maskvos MBA – Rygos TTT 61:68. D.Šarauskaitė (TTT) – 4 tšk. (1/2 dvitaškių, 2/8 baudų), 11 atk.kam., 4 per.kam., 3 kl., 5 praž.

Jekaterinburgo UGMK – „Lattes-Montpellier“ 108:53, „Szekszard“ – Prahos USK 51:89.

Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė) nukeltos.

Lentelė: UGMK – 10, USK – 8, „Perfumerias Avenida“ – 7, „Lattes-Montpellier“ – 5, TTT – 4, „Reyer“ – 3, MBA – 2, „Szekszard“ – 0.

B grupė

Stambulo „Fenerbahçe“ – Žeronos „Spar“ 78:57. G.Labuckienė („Spar“) – 7 tšk. (3/6 dvitaškių, 1/1 baudos), 5 atk.kam., 19 min.

Kursko „Dinamo“ – „Landes“ 75:57, Gdynės „Arka“ – Stambulo „Galatasaray“ 76:75, Skijaus „Famila“ – „Sopron“ 71:70 (po pratęsimo).

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 7, „Spar“, „Sopron“, „Famila“ ir „Dinamo“ – po 6, „Galatasaray“ – 4, „Landes“ – 3, „Arka“ – 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.