EUROLYGA 2023

Z. Dragičių Kaune paliksiantis J. Zdovcas atskleidė, kurie „Panathinaikos“ žaidėjai praleis dvikovą su „Žalgiriu“

„Nusprendžiau šioms rungtynėms neregistruoti jo, tai mano sprendimas“, – pasirinkimą neimti Zorano Dragičiaus į rungtynes Atėnuose šaltai komentavo Kauno „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas, Kauno "Žalgiris", vyr. treneris, spaudos konferencija<br>M.Patašiaus nuotr.
Jure Zdovcas, Kauno "Žalgiris", vyr. treneris, spaudos konferencija<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 2:28 PM, atnaujinta Dec 29, 2021, 2:32 PM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį sieks antrą kartą šį sezoną įveikti Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus. Kauniečiai lapkričio viduryje, namuose 76:69 nugalėjo Atėnų klubą ir iškovojo pirmą pergalę Eurolygoje.

Atėnų „Panathinaikos“ kartu su Kauno „Žalgiriu“ šiuo metu užima paskutines dvi pozicijas Eurolygoje. Atėnų ekipa po 17-оs turų su keturiomis pergalėmis užima 17-tą poziciją. Kauniečiai savo sąskaitoje turi viena pergale mažiau, tačiau ir rungtyniavo vienomis rungtynėmis mažiau. Prieš Kalėdas „Žalgiris“ namuose nesulaukė koronaviruso pakirsto Milano „Olimpia“ klubo.

Koronavirusas išretino ir „Panathinaikos“ klubą, tačiau Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas teigia, kad Atėnų ekipa turi pakankamai ginklų ir kauniečiams reikės būti pasiruošusiems šimtu procentu, tačiau į Graikiją ekipa vyksta tik vieno – iškovoti pirmosios pergalės išvykoje.

„Pirmiausiai noriu visus pasveikinti su Kalėdomis ir naujaisiais metais. Laukia rungtynės prieš „Panathinaikos“, su kuriais jau buvome susitikę namuose. Jų komanda išretinta COVID-19, neturės Nemanja Nedovičiaus, kuris yra svarbus žaidėjas, bet kiti svarbiausi žaidėjai rungtyniaus ir tam turime pasiruošti. Sieksime pirmosios pergalės išvykoje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

– Minėjote, kad nežais N.Nedovičius. Gal žinote kas dar nerungtyniaus?

– Tikrai žinau. N.Nedovičius, Howardas Sant-Roosas. Yra tikimybė, kad Sant-Roosas žais, bet maža. Taip pat nerungtyniaus Leonidas Kaselakis ir Jeremy Evansas.

– Ką pirmose rungtynėse prieš „Panathinaikos“ darėte gerai ir stengsitės pritaikyti penktadienį?

Turime geriau dirbti stabdant jų greitas atakas, kur jei pelno daug taškų. Teks sustabdyti Darylą Maconą, Ioannis Papapetrou tuomet prametė gerus metimus. Okaro White’as rungtyniauja vis geriau ir geriau. Jie turi daug ginklų.

Grįžtant prie jūsų klausimo, nors ir praleidome mažiau nei 70 taškų, turime daug vietų kur galime pagerinti žaidimą. Turime kontroliuoti atkovoti kamuolius ir jų greitą puolimą. Jie žais namuose, o kaip žinote – Graikijoje visada sunku rungtyniauti. Gali žaisti geras rungtynes, bet jeigu jie pagaus momentą, bus labai sunku juos sustabdyti.

– „Panathinaikos“ pradėjo taikyti zoninę gynybą? Kaip ruošiatės kovoti prieš šį graikų ginklą?

– Dirbame su tuo, irgi tai matėme. Prie savo puolimo pridėjome dar vieną sistemą, kurią galėtume taikyti grynai prieš zoninę gynybą. Kai kuriose rungtynėse jiems tai padėjo, kai kuriose dėl to kentėjo. Jie naudoja kombinacija zoninės gynybos ir žmogaus prieš žmogų, tad turime žaisti protingai.

– Praėjo dvi savaitės nuo paskutinių rungtynių Eurolygoje. Tai padėjo komandai ar pakenkė?

– Buvau nusiminęs, kad nežaidėme prieš Milano „Olimpia“. Tuo metu turėjome gerų treniruočių ir turėjau nuojautą, kad augame. Turėjome rungtynes po Kalėdų ir sakyčiau žengėme žingsnį atgal. Rungtynėse prieš Uteną parodėme neblogą gynybą. Visgi, tikiu, kad esame gerame kelyje pakilti į sekantį lygį.

– Ar visi pasiruošę rungtyniauti apart Lauvergne’o ir Minioto?

– Taip.

– Kokia situacija su Zoranu Dragičiumi?

– Zoranas nekeliaus su komanda. Turime daugiau nei dvylika žaidėjų. Po rungtynių su Utena nusprendžiau šioms rungtynėms neregistruoti jo, tai mano sprendimas.

– Zoranas vis dar komandos dalis?

– Tikrai taip. Jis gerai dirba treniruotėse, viskas su juo gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.