EUROLYGA 2023

Po įspūdingo pažeminimo Vitorijoje Š. Jasikevičius draskė akis ir kalbėjo apie gėdą: „Ar pats matei, kas vyko aikštėje?“

Pergalingai Eurolygoje žygiavusi Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ ketvirtadienį gavo kol kas įspūdingiausią antausį šį sezoną turnyre – po devynių laimėjimų ją savo žiūrovų akivaizdoje sudaužė kita ispanų ekipa – Vitorijos „Baskonia“, kuri nugalėjo katalonus 94:75. Tai kol kas didžiausias skirtumas, kuriuo nusileido Eurolygoje pirmaujanti Šaro kariauna – iki tol Tel Avivo „Maccabi“ buvo įveikusi „Barcelona“ 85:68.

 Šarūnas Jasikevičius<br>TASS/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>TASS/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Imago/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Imago/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 31, 2021, 8:10 AM, atnaujinta Dec 31, 2021, 8:16 AM

Tai buvo vos trečioji katalonų nesėkmė Eurolygoje. Per šį mačą „Baskonia“ su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu tiesiog sumaitojo svečių gynybą, užmėtė katalonus tritaškiais.

Iš viso „Baskonia“ šiame susitikime realizavo 14 iš 30 tritaškių (46 proc.), bent po vieną tolimą metimą pataikė 7 krepšininkai, o juos metė net 10 žaidėjų.

R. Giedraitis buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose. Lietuvis snaiperis per 32 min. pelnė 20 taškų, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, pataikė 5 iš 6 tolimų metimų ir surinko 25 efektyvumo balus.

Po rungtynių Šaras buvo visiškai suirzęs, o jo nuotaika apskritai subjuro po privalomo interviu pasibaigus akistatai.

Paprašius pakomentuoti ir apibendrinti rungtynes Lietuvos treneris pradžioje paaiškino, kad mačas buvo gėdingas, o po to užsipuolė klausimus pateikusį žurnalistą.

„Tai buvo šiek tiek gėdinga. Kodėl gėdinga? Ar pats matei, kas vyko aikštėje?“, – drebtelėjo Š. Jasikevičius, tuoj pat pasitraukęs iš interviu zonos.

Spaudos konferencijoje Šaras negailėjo kritikos savo krepšininkams

„Sveikinu „Baskonia“ su pergale – akivaizdu, kad šiandien tai buvo vienintelė komanda aikštėje. Manau, kad lemiamas veiksnys šios akistatos baigčiai, greičiausiai, buvo motyvacija, – kalbėjo Šaras. – Nežinau, kodėl taip buvo. Neturiu atsakymo į tai, kodėl pas mus nebuvo motyvacijos. Negaliu paaiškinti, kuriuo metu atsirado tas blogas jausmas.

Man buvo šiek tiek gėda stovėti prie aikštės ir matyti kai kuriuos dalykus, kurie vyko joje, žiūrėti, kaip viena komanda šokinėja per galvas ir greitai bėga. Žiūrėti, kaip viskas taip lengvai laužoma, o mano komanda taip lengvai tai duoda daryti.

Kaip jau sakiau, tai buvo ne mūsų diena. Jie jau mus įveikė mus „Palau“ arenoje per Ispanijos čempionatą labai panašiu stiliumi: greitai bėgo, pelnė lengvus taškus... Atrodo, kad pokalbis, kurį turėjome per šio mačo pertrauką, buvo visiškai niekam nenaudingas.

Jie trečiame kėlinyje pelnė 34 taškus, o mes tik 3 kartus per tą kėlinį prasižengėme. Manau, kai kurie žaidėjai mintimis liko Barselonoje, vis dar švęsdami šventes.“

Artimiausias rungtynes „Barcelona“ turėtų žaisti šį sekmadienį, sausio 2-ąją – Ispanijos čempionate su savo amžinais varžovais Madrido „Real“ krepšininkais. Tačiau dėl Madrido ekipą užklupusio didelio koronaviruso protrūkio, šis rungtynės greičiausiai bus nukeltos. Tuo tarpu „Baskonia“ tą pačią dieną namie priims Burgoso „San Pablo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.