EUROLYGA 2023

V. Gomelskis – apie M. Grigonį, nuspėjamus čempionus ir Šaro galimybes laimėti Eurolygą

Vienas garsiausių Rusijos krepšinio komentatorių ir apžvalgininkų Vladimiras Gomelskis prisipažįsta, kad nesitikėjo tokio tragiško Kauno „Žalgirio“ starto Eurolygos sezono pirmajame rate. „Ne“, – nedaugžodžiaudamas sako, ar kas nors pasikeitė kauniečių žaidime prisijungus vyriausiajam treneriui Jure Zdovcui.

V. Gomelskis.<br>slamdunk.ru
V. Gomelskis.<br>slamdunk.ru
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 12:10 PM

Šiuo metu kauniečiai rikiuojasi paskutinėje prestižinio turnyro lentelės vietoje – 18-oje (3 pergalės, 13 pralaimėjimų).

Tuo tarpu, daugelį krepšinio sirgalių ir ekspertų stebina Kazanės UNIKS ekipa, kuri šiuo metu su 11 pergalių ir 7-iais pralaimėjimais yra įsitaisiusi penktoje vietoje. „Svarbiausia – aukšta darbo etika ir komandinė drausmė aikštėje. Treneris Velimiras Perasovičius puikiai atlieka savo darbą“, – Kazanės komandos žaidimą įvertino V. Gomelskis.

Dviem pozicijomis žemiau rikiuojasi Maskvos CSKA su Mariumi Grigoniu. 

Nepateisina lūkesčių

Paklausus kokį įspūdį palieka lietuvis bei komandą papildęs Aleksejus Švedas, krepšinio komentatorius neslepia, kad iš šių žaidėjų tikimąsi kur kas daugiau: „Labai vidutiniškas įspūdis. Abu krepšininkai nedemonstruoja geriausio krepšinio lyginant su įgūdžiais, kuriuos turi.“

Penktadienį, Maskvoje, CSKA priims ne ką kitką, o Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą „Barcelona“. Pirmajame mače ispanai nugalėjo rusus – 81:73. Tuo tarpu, „Betsafe“ ekspertai šį kartą nežymiu favoritu laiko CSKA – 58 proc., kad būtent Dimitrio Itoudžio auklėtiniai nugalės turnyrinės lentelės lyderius.

Vis garsiau kalbama, kad Maskvos klubą galėtų papildyti už Atlanto NBA svajonės besivaikantis Kevinas Pangosas, kuris šiuo metu rungtyniauja Klivlendo „Cavaliers“ ekipoje. Per 18 rungtynių kanadietis ant parketo vidutiniškai praleido po 9 minutes ir pelnė po 2,2 taško.

„Nesu matęs sėkmingų K. Pangoso rungtynių Klivlende. Būtų puiku turėti tokį patyrusį įžaidėją CSKA gretose“, – paklaustas, ar kanadietis turėtų grįžti rungtyniauti į Europą teigė V. Gomelskis.

Nestebinantys čempionai

Įpusėjus sezonui aštuntąją vietą užima dabartiniai Eurolygos čempionai Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa. „Treneris Erginas Atamanas nusprendė nieko nekeisti taktinėse sistemose nuo praėjusio sezono. Varžovai iš anksto žino, ko tikėtis“, – blankų turkų žaidimą komentavo apžvalgininkas.

Tuo tarpu, V. Gomelskis neabejoja, kad daugiausia šansų pirmąjį savo Eurolygos trofėjų kaip treneris laimėti turi Š. Jasikevičius: „Jeigu reikėtų prognozuoti, manau, kad 65 proc. kad „Barcelona“ taps čempionais.“ 

Krepšinio komentatorius taip pat palaiko Eurolygos vadovų idėją ir toliau tęsti sezoną bei nedaryti pertraukų dėl įsisiūbuojančios pandemijos. Dėl naujos koronaviruso atmainos buvo atšauktos jau trejos „Žalgirio“ rungtynės.

Eurolyga yra į pelną orientuota organizacija. Nėra rungtynių – nėra televizijos transliacijų – nėra pelno“, – kalbėjo V. Gomelskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.