EUROLYGA 2023

J. Zdovcas į Turkiją išvyko mintimis būdamas rungtynėse su Jonava: „Kartais tikiuosi daugiau iš savo žaidėjų“

„Noriu to, ko ir kiekvienas treneris. Geros gynybos, gero puolimo. Žinau, tai nėra lengva. Tačiau kaip jau sakęs, kartais tikiuosi daugiau iš savo žaidėjų“, – taip apie savo komandą prieš rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ atsiliepė Kauno „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Vilniaus Rytas, Jure Zdovc<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Vilniaus Rytas, Jure Zdovc<br>G.Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 19, 2022, 11:15 AM, atnaujinta Jan 19, 2022, 11:20 AM

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje ketvirtadienį 19 val. 45 min. stos į dvikovą su lyderius praradusia Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Kauniečiai per 17 rungtynių šventė tik 3 pergales ir Eurolygoje užima paskutinę, 18-ąją vietą. Tačiau būtent viena iš kelių pergalių buvo pasiekta būtent prieš „Fenerbahce“.

Lapkričio 19 dieną kauniečiai savo žiūrovų akivaizdoje 86:75 įveikė Turkijos klubą.

Tuo tarpu Stambulo klubas per pastarąsias šešias rungtynes laimėjo penkis kartus. Atsigaunantys po tragiškos sezono pradžios „Fenerbahce“ krepšininkai savo sąskaitoje turi 8 pergales per 18 rungtynių ir užima 10-ąją vietą Eurolygoje.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas prieš rungtynes teigė, jog mintyse dar yra įvykusiose Karaliaus Mindaugo taurės rungtynėse prieš Jonavos „Cbet“ ir atkreipė dėmesį, jog susitiks komandos, kurios turi savų problemų.

„Dar šiek tiek mintyse esame įvykusiose rungtynėse su Jonavos „Cbet“. Turėjome problemų, neturėjome daug miego, tačiau mūsų laukia Eurolygos rungtynės. Mes turime 10 žaidėjų, tačiau ir varžovai turi savų problemų. Per šias dvi dienas pasiruošime kaip galime geriau, kad sužaistume geras rugntynes“, – mintimis prieš mačą Turkijoje dalijosi J.Zdovcas.

– Kas jums kelia daugiausiai susirūpinimų po vakarykščių rungtynių?

– Noriu to, ko ir kiekvienas treneris. Geros gynybos, gero puolimo. Žinau, tai nėra lengva. Tačiau kaip jau sakęs, kartais tikiuosi daugiau iš savo žaidėjų. Geresnio žaidimo skaitymo, kaip atakuoti, kada keisti žaidimo ritmą. Kartais darome klaidų, kurių mūsų lygyje daryti negalima. Taip pat kartais būname per daug savanaudiški, nesidaliname kamuoliu. Tai sakyčiau kelia man didžiausią susirūpinimą.

Ties tuo ir dirbsime ateinančiose treniruotėse. Negalime būti tokie agresyvūs, neturėdami tiek žaidėjų. Dėl traumos netekome Janio Strelnieko, tad turime būti protingi.

– Kokio rimtumo yra J.Strelnieko trauma?

– Dar negaliu pasakyti tiksliai, bet jis liko namuose. Tikiuosi, kad tai nėra rimta trauma.

– Su komanda keliauja Regimantas Miniotas. Ar yra galimybė jį išvysti rungtynėse?

– Jis dar neturėjo pilnos treniruotės, dėl to jis nežaidė prieš Jonavą. Tačiau žiūrint į mūsų sudėtį, sakyčiau, kad jis žais. Mums reikės jo pagalbos.

– Su komanda keliauja ir jauni žaidėjai, ko tikitės iš jų?

– Galbūt Titą Sargiūną bandysime išleisti kelioms minutėms, kad galėtų kiti žaidėjai kuriam laikui pasiilsėti.

– T.Sargiūną su „Žalgiriu“ jau matėme. Kaip dėl Liutauro Lelevičiaus ir Motiejaus Krivo? Ar jie treniravosi kartu su pagrindine komanda?

– Tikrai taip, tačiau nedaug. Pagal tai ką jie parodė treniruotėse, nebijau jų išleisti į aikštelę.

– Kaip „Fenerbahce“ pasikeitė nuo paskutinių rungtynių su jumis?

– Jie turi traumuotų žaidėjų, tačiau nepaisant to, jie vis tiek turi stiprią sudėtį. Kažkuo labai jie nepasikeitė, tiesiog jie dabar pakylime. Jie turi gilią sudėtį ir kai kurie žaidėjai dabar sulaukė savo šanso, kuriuo bando pasinaudoti.

– Kaip pasikeitė varžovų žaidimas be Nando De Colo ir Jano Vesely?

– Kiekvienas žaidėjas turi savo gerų ir blogų savybių. Juos pakeitę žaidėjai į aikštelę atneša naujų dalykų. Tiesa pasakius, juos analizuosiu tik dabar, pats tam dar neturėjau progos. Asistentai turėjo stebėti jų žaidimą.

– Achille Polonara žaidžia geriausią savo krepšinį šiame sezone. Kaip planuojate jį stabdyti?

– Jį jau žinau ilgą laiką. Kai žaidėme pirmą kartą prieš juos, jis nebuvo geriausios formos, tačiau pamenu, jog įspėjau savo vyrukus, kad jį akylai prižiūrėtų.

– Pierre Henry praleido pastarąsias dvi rungtynes Turkijos lygoje. Ar žinote jo galimybes žaisti prieš jus?

– Nežinau, pamatysime.

– Stambulo ekipai negalės padėti traumuoti Nando De Colo ir Janas Vesely. Kiek tai palengvina pasiruošimą rungtynėms?

– Nelabai palengvina. Mes turime savų problemų. Pavyzdžiui N.De Colo yra prastas gynyboje ir jį bandai atakuoti. Bet kaip jau sakiau, daugiau apie tai su komanda kalbėsime rytoj.

– Kur yra silpnosios „Fenerbahce“ vietos, kurias žadate atakuoti?

– Negaliu į tai atsakyti jums šiuo metu. Turėjome fokusuotis taurės rungtynėms. Kai kuriems atrodo, jog tai lengva, tačiau galite pastebėti, kad mes, treneriai, prie aikštelės turime stovėti nervingi. Kad ir kokį žaidimo planą paruošime, turime žaisti kaip komanda. Neturime kažkokio specialaus ginklo puolime. Negalime laimėti, jeigu bandysime juos įveikti individualiais veiksmais. Turime puolime rasti laisvus žmones, atlikti papildomus perdavimus. Paskutiniuoju metu čia žengėme žingsnį atgal.

– „Žalgiris“ šiuo metu turi suspaustą tvarkaraštį. Dvi taurės rungtynės per tris dienas, Eurolygos kova su „Fenerbahce“ ir savaitgalį rugntynės su Vilniaus „Rytu“. Kiek sunki yra ši savaitė, turint papildomų netekčių komandoje.

– Reikia dirbti nuo vienų rungtynių iki kitų. Dirbau Slovėnijos rinktinės treneriu ir sužaidėme devynerias rungtynes per 11 ar 12 dienų. Viskas yra galvoje, reikia būti pasiruošus psichologiškai ir viskas bus gerai. Esame profesionalai. Žaisti šioje komandoje ir šiame lygyje yra privilegija. Turime atlikti savo darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.