EUROLYGA 2023

Jure Zdovcas Eurolygoje prarijo dar vieną karčią piliulę: „Galėjome laimėti rungtynes, nežinau, kodėl paleidome varžovą“

Kauno „Žalgiris“ ir toliau renka išvykose tik pralaimėjimus. Trečiame kėlinyje Stambule net 17 taškų persvarą turėjęs ir situaciją valdęs Kauno klubas be kovos atidavė iniciatyvą vietos „Fenerbahce“ ekipai ir galiausiai krito 67:73 (13:7, 17:17, 21:20, 16:29). Tai buvo jau dešimtoji kova išvykoje, kurioje Jure Zdovco kariauna negali laimėti.

Jure Zdovcas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Jure Zdovcas.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Jure Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 11:36 PM, atnaujinta Jan 21, 2022, 9:39 PM

Tai jau buvo 15-oji nesėkmė šiame Eurolygos sezone. Iš viso žalgiriečiai savo sąskaitoje turi 3 laimėjimus.

Varžovai ketvirtadienį pirmą kartą rezultatą persvėrė likus kovoti 3 min., kai išsiveržė į priekį 63:62. Po to "Fenerbahce" smogė keliais tritaškiais ir palaužė svečius.

Šiame mače jaunasis Karolis Lukošiūnas sužaidė karjeros rungtynes ir pagerino daug asmeninių rekordų: rungtyniavo net 36 minutes, pataikė 5 tritaškius iš 13, surinko 10 naudingumo balų. Tie mesti 13 vieno žaidėjo tritaškių – naujas Eurolygos sezono rekordas.

Be to, savo geriausią mačą sužaidė ir Marekas Blaževičius – įmetė 10 taškų, atsikovojo 10 kamuolių ir surinko 19 naudingumo balų.

„Karolio Lukošiūno pasirodymas buvo tas geras dalykas, nepaisant pralaimėjimo. Jauni žaidėjai turėjo geras rungtynes. Karoliu esu labai patenkintas ir juo net neabejojau, nes jis treniruojasi puikiai ir kiekvieną minutę stengiasi laikytis taisyklių, sunkiai dirba“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas.

Kalbėdamas apie rungtynes, Kauno klubą treniruojantis slovėnas tik stebėjosi: „Mes žaidėme gerą krepšinį, vėliau sugriuvome gynyboje.

Nesuprantu, kodėl mes paleidome varžovus, darėme vaikiškas klaidas ir leidome geriausiems jų žaidėjams atakuoti laisviems. Tiems, kurie gali pakeisti rungtynių eigą. Sehmus Hazeris pataikė kelis svarbius tritaškius.

Šiaip ar taip, mes galėjome laimėti šias rungtynes, bet pabaigoje neužteko jėgų tiek gynyboje, tiek puolime. Dingo mūsų koncentracija. Tikiu, kad turėjome šansą laimėti, bet nesielgėme protingai“, – sakė J.Zdovcas.

Į klausimą apie tikslus Eurolygoje, J.Zdovas kalbėjo ramiai: „Manau, kad kiekvienas Eurolygos mačas mums yra svarbus. Mūsų tikslas yra nepabaigti turnyro paskutiniams.

Liko dar daug mačų, turime tobulėti. Pabaigoje pamatysime, kaip viskas vyko. Eurolyga svarbi visiems žaidėjams, nes tai aukščiausio lygio turnyras“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.