EUROLYGA 2023

Skiepytis dėl komandos gerovės nesiruošiantis K. Irvingas: „Aš nesinešu mokslo į krepšinio aikštelę“

Skiepyti atsisakantis ir dėl to didžiąją dalį NBA rungtynių praleidžiantis Kyrie Irvingas teigia, kad sunki situacija komandoje jo pasiskiepyti nemotyvuoja.

 K. Irvingas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 K. Irvingas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 10:42 PM

Brooklyn Nets“ ekipos gynėjas negali žaisti namų rungtynėse, nes Niujorke galiojantys įstatymai draudžia žaisti nevakcinuotiems krepšininkams.

„Nets“ šiuo metu turnyrinėje lentelėje Rytų konferencijoje užima trečią vietą, tačiau dėl kelio traumos prarado savo lyderį Keviną Durantą. K.Irvingas teigia nesiruošiantis gelbėti komandos aukodamas savo įsitikinimus.

„Kevinas išgys ir jam viskas bus gerai, o mes kaip komandos draugai turime su tuo susitaikyti. Tačiau kalbant apie mano gyvenimą už krepšinio aikštelės, aš lieku ištikimas savo sprendimams“, – kalbėjo įžaidėjas.

„Tai nepasikeis dėl kažkokio dalyko nutikusio NBA gyvenime. Kažkodėl man peršama nuomonė, jog tai yra svarbiau už mano tikrą gyvenimą. To nebus. Gerbiu kiekvieno žmogaus pasirinkimą. Niekieno neįtikinėsiu ką reikėtų daryti ir tiesiog lieku ištikimas savo įsitikinimams“, – savo kalbą tęsė K.Irvingas.

Amerikietis taip pat priekaištavo, kad apie jo sprendimus kalbama iš jo profesinės pusės, o ne jo asmeninės.

„Aš nesinešu mokslo į krepšinio aikštelę. Mano žinutė nuo pradžių buvo, jog gerbiu kiekvieno žmogaus pasirinkimą, ką jis daro su savo kūnu, taip pat gerbiu, kokį gyvenimą kiekvienas žmogus pasirenka gyventi. Jūs siejate mano vakcinaciją su krepšiniu, tačiau didžiąją dalį aš gyvenu savo gyvenimą. Tad kai sakau, jog nesiruošiu vakcinuotis, darau sprendimą savo gyvenime. Mes gyvename tikrame pasaulyje. Dievinu buvimą su savo komandos draugais ir žaidimą už „Nets“ klubą, tačiau turėjau pakankamai laiko visą šią apmąstyti. Suprantu, jog bus žmonių kurie sutiks su manimi, bus kurie ir nesutiks“, – savo pasirinkimą komentavo K.Irvingas.

K.Irvingas ir toliau viliasi, jog Niujorko valstija panaikins draudimą draudžianti rungtyniauti nevakcinuotiems žmonėms ir užsiminė apie kitus nesiskiepijančius asmenys.

„Dėl susidariusių aplinkybių meldžiuosi, kad jos pasikeistų ir tai galioja ne tik man – tai galioja visiems nevakcinuotiems žmonėms, kurie kasdien atleidžiami iš savo darbų. Tai ne tik apie mane. Tai buvo mano žinutė visą šį laiką. Taigi, nors suprantu jūsų jausmus ir emocijas uždavus šiuos klausimus, kartais tai atrodo nepagarbu iš jūsų pusės. Aš ne tik krepšininkas. Aš visa tai vertinu, bet tai ne tik žaidimas“, – nepasitenkinimo neslėpė krepšininkas.

Gynėją išmušė iš vėžių pasakymas, jog jis yra vienas garsiausių neskiepytų žmonių šalyje.

„Man tai skamba beprotiškai... bet aš ne vienintelis toks. Šlovė sukurta socialiai. Suprantu ką jūs sakote... Iš viso, ką reiškia būti garsiausiu nevakcinuotu žaidėju? Aš net nesuprantu ką tai reiškia būnant namuose“, – kalbėjo K.Irvingas.

Galiausiai žurnalistams užsiminus, kad negalėjimas žaisti namų rungtynėse kenkia žaidėjo statusui ir kelia nepasitenkinimą „Nets“ fanų bendruomenėje, K.Irvingas pasisakė trumpai: „Aš gerbiu tai, broliu. Aš gerbiu tai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.