EUROLYGA 2023

LKF vadovas V. Gedvilas paskelbė 7 viceprezidentų sąrašą: jame – ir L. Kleiza, ir T. Pačėsas

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas patvirtino septynis LKF viceprezidentus, kurie dirbs LKF Strateginio valdymo taryboje. Naujausioje Lietuvos krepšinio federacijos įstatų redakcijoje įteisintas kolegialus valdymo organas bus atsakingas už krepšinio vystymo strategijos kūrimą ir krepšinio plėtros įgyvendinimą.

 lrytas.lt koliažas.
 lrytas.lt koliažas.
Vydas Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-24 12:14, atnaujinta 2022-01-24 12:56

„Numatyta, kad Strateginio valdymo tarybą sudarys devyni nariai: aštuoni viceprezidentai ir LKF prezidentas, – aiškino LKF vadovas Vydas Gedvilas. – Mūsų noras buvo pritraukti kompetentingus krepšinio ir verslo pasaulio atstovus, kurie dirbtų krepšinio labui ir svariai prisidėtų prie krepšinio augimo. Manau, kad niekas neabejoja naujų viceprezidentų gebėjimais, atliktais darbais ir pasiekimais.

Džiaugiamės, kad jie sutiko ir skirs laiką Strateginio valdymo tarybos veiklai.“

Kiekvienas viceprezidentas bus atsakingas už tam tikrą sritį.

„Numatyta, kad Strateginio valdymo tarybos posėdžiai vyks vieną kartą per ketvirtį. Dar vyksta diskusijos su keletu asmenų dėl paskutiniojo viceprezidento posto, tačiau ir šios sudėties taryba jau gali pradėti darbą. Tą ir planuojame daryti“, – tvirtino LKF prezidentas.

Taryboje priimti sprendimai bus teikiami LKF Vykdomajam komitetui ir LKF Visuotinei konferencijai.

„Džiaugiamės turėdami ir moterį viceprezidentę, kuri bus atsakinga už moterų krepšinio vystymą ir plėtrą“, – sakė V.Gedvilas.

Remigijus Milašius bus atsakingas už Lietuvos klubinio krepšinio vystymą. R. Milašius nuo 2013 metų vadovauja Lietuvos krepšinio lygai.

Šarūnas Kliokys bus atsakingas už LKF komercinę plėtrą. Š. Kliokys buvo ilgametis Lietuvos krepšinio lygos prezidentas (2002-2013), šiame poste pakeitęs legendinį krepšinininką ir LKL įkūrėją Šarūną Marčiulionį.

Linas Kleiza LKF bus atsakingas už federacijos tarptautinį atstovavimą. L. Kleiza buvo ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės narys, pasaulio krepšinio čempionato bronzos medalio laimėtojas (2010), Europos krepšinio čempionato sidabro medalio (2013) ir bronzos medalio laimėtojas (2007). Per karjerą Lietuvos rinktinėje L. Kleiza pelnė 1541 tašką.

Gedvydas Vainauskas bus atsakingas už LKF rinkodarą ir Lietuvos krepšinio socialinės funkcijos plėtrą. G. Vainauskui vadovaujant „Lietuvos ryto“ krepšinio komanda penkis kartus laimėjo LKL pirmenybes (2000, 2002, 2006, 2009, 2010) ir du kartus Europos taurę (2005, 2009).

Rimantas Cibauskas bus atsakingas už Lietuvos studentų krepšinio plėtrą. R. Cibauskas nuo 2006 metų eina Lietuvos studentų krepšinio lygos prezidento pareigas. Jam vadovaujant Lietuvos studentų krepšinio rinktinė du kartus iškovojo aukso medalius Pasaulinėje studentų universiadoje (2007, 2017).

Alina Adomaitytė LKF bus atsakinga už moterų krepšinio vystymą. A. Adomaitytė eina Agrokoncerno GDP direktorės pareigas.

Tomas Pačėsas bus atsakingas už Lietuvos krepšinio žaidėjų vystymą. Trenerio karjeros metu T. Pačėsas vadovavo Eurolygos ir Europos taurės klubams, kaip žaidėjas, su Lietuvos krepšinio rinktine iškovojo Atlantos Olimpinių žaidynių bronzos medalį (1996).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.