EUROLYGA 2023

D. Adomaitis nulenkė galvą rinktinę palikusiam M. Kalniečiui: lyderis, kuris gali tapti geriausiu pavyzdžiu visiems

Su Lietuvos krepšinio rinktine atsisveikinęs Mantas Kalnietis neliko pamirštas ir vieno iš savo strategų nacionalinėje šalies komandoje – Dainiaus Adomaičio. Šiuo metu Klaipėdos „Neptūną“ treniruojantis 48-erių krepšinio specialistas negailėjo šiltų žodžių apie savo buvusį auklėtinį.

D.Adomaitis šiltai atsiliepė apie karjerą rinktinėje baigusį M.Kalnietį (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Adomaitis šiltai atsiliepė apie karjerą rinktinėje baigusį M.Kalnietį (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mantas Kalnietis baigė karjerą šalies nacionalinėje rinktinėje.<br>G.Šiupario nuotr.
Mantas Kalnietis baigė karjerą šalies nacionalinėje rinktinėje.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Adomaitis šiltai atsiliepė apie karjerą rinktinėje baigusį M.Kalnietį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Adomaitis šiltai atsiliepė apie karjerą rinktinėje baigusį M.Kalnietį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 8:20 AM, atnaujinta Jan 27, 2022, 8:21 AM

Trečiadienį pasirodžiusioje Basketnews žurnalisto Jono Miklovo publikacijoje 35-erių M.Kalnietis užsiminė, kad įtakos jo sprendimui kabinti rinktinės sportbačius ant vinies turėjo ir pastaruoju metu krepšininką kamavusi čiurnos trauma.

Tuo metu praeityje 196 cm ūgio gynėją treniravęs D.Adomaitis kalbėdamas apie M.Kalnietį žavėjosi krepšininko mentalitetu ir teigė, kad jis yra tikras pavyzdys kitiems.

„M.Kalnietis niekada neatsisakė atstovauti rinktinei ir visada į ją atvažiuodavo, net ir kamuojamas įvairių sveikatos problemų. Jis gali tapti geriausiu pavyzdžiu visiems, ką reiškia atsidavimas ir kokia rinktinės svarbia turi būti žaidėjui.

Mantas (Kalnietis) buvo tikras kapitonas. Manau, kad kiekvienas treneris gali tai patvirtinti – tikras lyderis ir rūbinėje, ir aikštėje, kuris padėdavo perteikti trenerio mintis, jis buvo tikra dešinioji ranka aikštelėje“, – LRT Panoramai trečiadienį kalbėjo D.Adomaitis.

Krepšinio specialistas taip pat žvelgė ir į šalies krepšinio rinktinės ateitį ir pridūrė, kad nacionalinę komandą palikus M.Kalniečiui, ji vis dar turės galingą gynėjų grandį.

„Jei tai būtų kalba prieš penkerius metus, tai mes būtume galėję kalbėti, kad lieka spraga, tačiau dabar, matant Roko Jokubaičio progresą, ypač po jo sprendimo pereiti į „Barcelona“, kur jis rungtyniauja Ispanijos ACB pirmenybėse ir Eurolygoje, manau, kad yra tų žaidėjų, kurie užpildytų netektį.

Yra ir Rokas (Jokubaitis) ir Lukas (Lekavičius), bus įdomu, kokį progresą darys ir Augustas Marčiulionis“, – samprotavo D.Adomaitis.

M.Kalnietis už Lietuvos rinktinę sužaidė 95 rungtynes ir yra ketvirtas Lietuvoje pagal šį rodiklį.

Gynėjas su Lietuvos rinktine 2013 ir 2015 metais laimėjo Europos čempionato sidabro medalius, o 2010-aisiais iškovojo pasaulio čempionato bronzą.

Įžaidėjas nuo 2017 metų buvo paskirtas komandos kapitonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.