EUROLYGA 2023

Tokijo olimpinių žaidynių metu susižeidusiam A. Baynesui teko mokytis vaikščioti iš naujo

Praeityje Vilniuje rungtyniavęs, o 2021-ųjų vasarą su Australijos krepšinio rinktine Tokijo olimpinėse žaidynėse kovojęs aukštaūgis Aronas Baynesas po žaidynių metu sukrėtusio įvykio turėjo mokytis gyventi iš naujo, praneša ESPN.

A.Baynesas patyrė traumą Tokijo olimpinių žaidynių metu.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Baynesas patyrė traumą Tokijo olimpinių žaidynių metu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 10:15 AM, atnaujinta Jan 28, 2022, 10:19 AM

Pirmoje turnyro dvikovoje prieš Nigerijos rinktinę galvą ir kaklą susižeidęs 35-erių 208 cm ūgio krepšininkas tęsė savo pasirodymą olimpiadoje, tačiau jis baigėsi pralėkus vos vos trims dienoms.

Akistatoje prieš Italijos krepšininkus į tualetą rungtynių metu išskubėjęs A.Baynesas nebegrįžo ant atsarginių žaidėjų suolelio – kraujuojantį ir ant žemės gulintį krepšininką rado vienas iš Australijos rinktinės atstovų.

Praradęs sąmonę krepšininkas negalėjo atsiminti tikslių įvykių detalių, todėl nebuvo žinoma, ar jis paslydo, ar tai ankstesnio susižeidimo dvikovoje prieš Nigeriją pasekmė.

Vis dėlto tą akimirką tai rūpėjo mažiausiai – sužaloto krepšininko būklė buvo itin sunki, jis negalėjo nei vaikščioti, nei atsistoti.

Kiek vėliau A.Baynesas nebegalėjo valdyti savo kairiosios rankos ir kojos, o atlikus tyrimus paaiškėjo, kad dėl užspaustų stuburo smegenų buvo sutrikusi jo nervų sistema.

Australijos rinktinės aukštaūgiui buvo atlikta operacija, tačiau net ir po jos jam teko mokytis vaikščioti iš naujo.

Pirmuosius žingsnius su vaikštyne A.Baynesas pradėjo dėti tik grįžęs į Australiją, kiek vėliau jam pavyko išmokti vaikščioti savarankiškai.

Pozityvumo nestokojantis krepšininkas mokosi greitai ir ateityje vis dar tikisi žengti ant parketo. Praėjusiame NBA sezone jis vilkėjo „Toronto Raptors“ ekipos marškinėlius.

Lrytas.lt primena, kad be aukštaūgio likusi Australijos rinktinė Tokijo olimpinėse žaidynėse pasidabino bronzos medaliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.