EUROLYGA 2023

V. Kariniauskas prieš mūšį su „Lietkabeliu“: „Dabar turime parodyti, kad esame komanda“

Šeštadienį „Betsafe-LKL“ čempionate laukia dar viena grandų dvikova. Antrą kartą šiame sezone akis į akį susitinka turnyro lentelės kaimynai – Panevėžio „Lietkabelis“ ir Vilniaus „Rytas“.

V.Kariniauskas.<br>Т. Bauro nuotr.
V.Kariniauskas.<br>Т. Bauro nuotr.
V.Kariniauskas.<br>Т. Bauro nuotr.
V.Kariniauskas.<br>Т. Bauro nuotr.
V.Kariniauskas.<br>Т. Bauro nuotr.
V.Kariniauskas.<br>Т. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 2:57 PM

Rungtynės Panevėžyje prasideda šeštadienį 17 valandą. 

Pirmąją šių komandų akistatą Vilniuje nesunkiai 85:71 laimėjo šeimininkai, „Ryto“ krepšininkai. Tiesa, ji vyko dar spalio mėnesį, todėl abi komandos dabar gyvena skirtingomis nuotaikomis, o mūšis keliasi į Panevėžį.

„Rytas“ su 14 pergalių ir 2 pralaimėjimais šiuo metu žengia antroje turnyro lentelės vietoje, „Lietkabelis“ savo ruožtu su 12 pergalių ir 5 pralaimėjimais rikiuojasi trečias.

LKL.lt prieš artėjančią šių komandų akistatą kalbėjosi su „Lietkabelio“ žaidėju Gabrieliumi Maldūnu ir „Ryto“ krepšininku Vaidu Kariniausku.

Abiejų komandų atstovams buvo užduoti tokie patys klausimai. Tiek G. Maldūnas, tiek V. Kariniauskas pripažino – artėjantis mūšis atrodys visai kitaip, nei atrodė spalio mėnesį.

– Kokios jūsų akimis dabar yra nuotaikos komandos viduje?

G. Maldūnas: Iki dabar viskas tikrai buvo labai gerai. Nuo pat švenčių nebuvom patyrę nė vieno pralaimėjimo. Rūbinėje pas mus tikrai viskas labai gerai. Tik šitos rungtynės Rusijoje truputį išmušė iš vėžių – aikštėje atrodėme ypatingai blogai, o dar ir labai ilga kelionė išvargino. Po tokių pralaimėjimų kiekvienas turime sureaguoti individualiai. Komandos tokie vakarai žinoma nepakeičia, bet kiekvienas sutriuškinimus sugeria skirtingai. Sakyčiau, labai gerai, kad iškart dabar turėsime rungtynes.

V. Kariniauskas: Nuotaikos po pralaimėjimų tikrai pasikeičia, faktas. Niekas nenori pralaimėti, niekam nėra smagu pralaimėti. Bet dabar puiki proga parodyti, kokia mes iš tikrųjų komanda esame. Kai laimi, viskas labai paprasta ir gražu, o dabar turime parodyti, kad esame komanda ir einame vieni už kitus. Labai seniai neturėjome dviejų iš eilės pralaimėjimų, todėl turime gerai į tai sureaguoti. Turime atsistoti ant kojų ir grįžti skinti pergalių.

– Ką jums parodė pirmosios tarpusavio rungtynės Vilniuje?

G. Maldūnas: Tas rungtynes žaidėme labai seniai, sezono pradžioje. Bet jos tikrai aiškiai parodė, ko mums trūksta. „Rytas“ atrodė kur kas stipresnis, mes turbūt toje dvikovoje perdegėme. Nors tai buvo pati sezono pradžia, bet pamatėme, kad „Rytas“ kartelę iškėlęs yra aukštai. O mums visiems norisi ją perkopti. Pamatėme, kad nebus lengva ir sužinojome, kur reikia stipriai patobulėti.

V. Kariniauskas: Rezultatas gal ir buvo nemažas, bet rungtynės tikrai nebuvo lengvos. Su jais niekada nebūna lengva. Tai labai gerai treniruojama komanda, labai disciplinuota, turi aiškias užduotis ir tikslus. Bet šita dvikova vyko seniai – dabar tiek mes, tiek jie esame truputį kitokie. Mūsų komandą išretino traumos, dar vis nežaidžia keli žaidėjai.

Aš pats patyriau tikrai sunkią traumą. Manau, kad po jos grįžau per anksti. Reikėjo atlikti geresnę ir ilgesnę reabilitaciją. Dabar jaučiu to pasekmes – jas mato ir sirgaliai. Esu žymiai lėtesnis aikštėje. Aš stengiuosi padėti komandai, kiek galiu, bet dėl kojos problemų tas rezultatas nėra geras. Tiesą sakant, laukiu ilgesnės pertraukos nuo rungtynių maratono – tada galėsiu grįžti prie visiško kojos išgydimo. Taigi rungtynės parodė, kad Panevėžys kaip ir visada yra stiprus, o dabar vaizdas turėtų būti kitoks, nes abi komandos pasikeitusios tiek sudėtimi, tiek nuotaikomis.

– Kaip pasikeitė jūsų komanda nuo tos dvikovos Vilniuje, nuo spalio mėnesio?

G. Maldūnas: Komanda aišku pasikeitė. Sezono pradžioje dar tikrai gerai nežinojome savo rolių komandoje, nežinojome vienas kito stipriųjų pusių. Daugiau nei pusė komandos juk pasikeitė per vasarą, todėl natūraliai reikia laiko. Dabar viskas geryn, tikimės, kad taip ir liks.

V. Kariniauskas: Labai pasikeitė komanda. Natūralu – po traumų žaidėjai grįžta nebe tokie, kokie buvo iki jos. Viskam reikia laiko, tikrai nėra stebuklų. Du legionieriai susižeidę buvo, Mindaugas Girdžiūnas traumuotas buvo, aš irgi, Margiris Normantas taip pat buvo susižeidęs. Taigi, labai, labai didelis pliusas treneriui, kad net ir tokiu laikotarpiu komanda sugeba laimėti.

– Kur yra dabartinės jūsų komandos stiprybės, kas komandą veda į pergales?

G. Maldūnas: Stipriausias mūsų bruožas yra tai, kad mes esame komanda. Neturime vieno išreikšto lyderio. Vienose rungtynėse iššauna vienas, kitose – kitas. Labai gerai treneriui turėti daug žmonių, kuriais gali pasitikėti. Tokie mes ir esame – patikimi, vienas už kitą. Daug prisideda ir tai, kiek laiko Nenadas Čanakas dirba Panevėžyje. Tai labai geras pavyzdys visiems klubams – kai treneris žino, ko nori, kai treneriu pasitiki vadovai, turime labai gerą vaizdą.

V. Kariniauskas: Mes neturime vieno išskirtinio lyderio. Visi matome, kad kaip naujas vakaras, taip naujas lyderis. Žinoma, Ivanas Buva, mes jį norime daug išnaudoti ir tą darome, bet tikrai turime kiekvienas savo vaidmenį, visiems viskas aišku. Kartais vienas patempia į priekį, kartais kitas, bet esmė, kad mums visiems yra aišku, ką turime daryti. Kol išpildom trenerio nurodymus, tol laimime.

– Koks jūsų akimis dabar yra varžovas? Kuo jis pasikeitė?

G. Maldūnas: „Rytas“ dabar labai susitvarkęs. Anksčiau dažnai turėdavo įvairių skandaliukų. Dabar tokių reikalų, atrodo, nėra. Viskas tvarkoje, komanda labai gražiai atrodo aikštėje. Smagu, kad komanda kyla į viršų, akivaizdu vien pažiūrėjus į rezultatus – tiek Lietuvoje, tiek Europoje „Rytas“ yra didelė ir stipri jėga. Tai tikrai gera komanda, kiekvienas žino savo rolę. Margiris Normantas irgi geroje formoje. Senas mano draugas, bus labai smagu pažaisti prieš jį.

V. Kariniauskas: Dabartinis „Liektabelis“ yra toks, koks jis yra paskutinius penkerius metus. Agresyvus, susikaupęs, vieningas. Man atrodo, kad jie yra kantrūs, ypač puolime. Ieško papildomo perdavimo, nežaidžia savanaudiškai. Labai gerai treniruojama komanda.

– Citadele KMT pusfinalyje vėl susitiksite akis į akį. Ar galima šią dvikovą laikyti savotiška repeticija?

G. Maldūnas: Tai aišku, kad galima. Pasitikrinsime vieni kitų jėgas ir paanalizuosime, kokį krepšinį žaidžia „Rytas“. Aišku, bandysime įsiminti derinius, bet nėra taip paprasta – juk varžovas nėra mėgėjų komanda, jie irgi ruošiasi atsakingai. Namų darbus mes paruošime, o dabar svarbu susitelkti artimiausiai dvikovai.

V. Kariniauskas: Mums, „Rytui“, tai neturi būti joks faktorius. Turime eiti ir laimėti visas rungtynes, kurias žaidžiame. Tikrai nemanau, kad taupysime jėgas ar tiesiog žiūrėsime, ką paruošė Panevėžys. Mes turime eiti, žaisti, ir laimėti. Iki finalo ketverto dar nemažai laiko, jam bus skirtas atskiras pasiruošimas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.