EUROLYGA 2023

J. Lauvergne'o sugrįžimą įvertinęs J. Zdovcas pasidalino žiniomis apie rungtyniauti negalėjusius žaidėjus

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vienvaldis lyderis Kauno „Žalgiris“ nuskynė dar vieną pergalę. Sekmadienį Lietuvos čempionai išvykoje 77:60 (25:16, 16:21, 18:13, 18:10) pranoko Klaipėdos „Neptūną“.

J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2022, 8:44 PM, atnaujinta Jan 30, 2022, 8:45 PM

Po pergalės vyriausiasis Kauno ekipos strategas Jure Zdovcas pasidžiaugė auklėtinių gynyba.

„Pergalę lėmė gera gynyba. Neblogai gynėmės ir penktadienio rungtynėse prieš „Olimpia“, tačiau tai yra visiškai kito pajėgumo komanda nei „Neptūnas“. Komandoje vietomis yra per daug savanaudiškumo puolime, žaidėjai neatlieka papildomo perdavimo, tačiau dabar svarbiausia tinkamai atsistatyti ir pasiruošti dvigubai Eurolygos savaitei“, – samprotavo 45-erių krepšinio specialistas.

Treneris iš Slovėnijos taip pat įvertino ir Joffrey Lauvergne'o sugrįžimą. Krepšininkas dėl patirtos peties traumos nerungtyniavo nuo spalio pradžios.

Rungtynėse prieš „Neptūną“ jis per 21 minutę įmetė 9 taškus.

„Džiaugiuosi, kad jis sugrįžo. Buvo šiek tiek nerimo, nes jis ilgą laiką nesitreniravo, žinau, kad jis geras žaidėjas, bet be praktikos nėra lengva. Šiandien buvo pastebimas abiejose aikštės pusėse. Matysime kaip viskas atrodys ateityje“, – apie auklėtinį kalbėjo slovėnas.

Šiose rungtynėse „Žalgiris“ vertėsi be eilės savo krepšininkų – dvikovą praleido kapitonas Paulius Jankūnas, koronavirusu užsikrėtęs Joshas Nebo ir traumas patyrę Janis Strelniekas ir Mantas Kalnietis.

„P.Jankūnas pasijuto blogai per apšilimą, nusprendėme jo neleisti. Kol kas J.Nebo, J.Strelniekas ir M.Kalneitis vis dar negali žaisti. Šių krepšininkų situaciją vertinsime artimiausiomis dienomis, o T.Cavanaugh nusprendėme pataupyti dėl artėjančios dvigubos savaitės“, – auklėtinių būklę įvertino treneris.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis po pralaimėjimo pirštu dūrė į klaidų statistiką.

„Padarėme per daug klaidų. 20 klaidų – 20 „Žalgirio“ taškų. Krepšinyje yra nedovanotina, kai varžovams leidi žaisti iš savo klaidų“, – aiškino treneris.

D.Adomaitis taip pat užsiminė apie netrukus įvyksiantį atsisveikinimą su legionieriumi Isaacu Bontonu. Krepšinio specialistas pridūrė, kad į jo vietą bus ieškomas naujas žaidėjas.

„Su I.Bontonu ieškome galimybės nutraukti sutartį, vyksta derybos su jo agentais.

Biudžetas yra toksai, koksai jis yra. Naujas žaidėjas priklausys nuo sumos, kurią pavyks išsaugoti po I.Bontono kontrakto nutraukimo.

Ieškosime žaidėjo, kuris mums padės daryti skirtumą, nežadame ieškoti žmogaus, kuris užimtų mūsų jaunimo vietą“, – samprotavo „Neptūno“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.