EUROLYGA 2023

D. Sabonį įtraukusi NBA mainų karuselė galėjo pakrypti kita linkme: lietuvis vos neatsidūrė lyderių gretose

Antradienį krepšinio visuomenėje sudrebinusių NBA mainų sūkuryje atsidūrė ir lietuvis Domantas Sabonis. Iki tol „Indiana Pacers“ klubui atstovavęs krepšininkas turėjo susikrauti į lagaminus, nes jo teisės atiteko „Sacramento Kings“ klubui.

D.Sabonis.<br>AP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>AP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>AP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 8:10 PM

„Pacers“ iškeitė 25 metų 211 cm ūgio lietuvį, Jeremy Lambą, Justiną Holiday ir 2027 metų antrojo rato šaukimą į Tyrese'ą Haliburtoną, Buddy Hieldą ir Tristaną Thompsoną.

Vasario 10 dieną užsidarius NBA mainų langui ir nurimus aistroms ESPN apžvalgininkas Zachas Lowe'as atkreipė dėmesį į labiausiai visuomenės dėmesį atkreipusius mainus.

Pro akis žurnalistas nepraleido ir „Indiana Pacers“ bei „Sacramento Kings“ sandorio.

Krepšinio specialistas gyrė D.Sabonį.

„D.Sabonis yra geras krepšininkas. Dar prieš mainus kritikai kalbėjo, kad T.Haliburtonas yra geriausias „Kings“ klubo krepšininkas.

Tai nėra melas, bet D.Sabonis taip pat buvo geriausias „Pacers“ ekipos žaidėjas. Jis pasižymi geru aikštės matymų ir gali gerai vienas kitą papildyti su De'Arono Fox'u“, – apie lietuvį samprotavo Z.Lowe'as.

Vis dėlto apžvalgininko manymu didesniu laimėtoju šioje mainų karuselėje tapo „Kings“ komanda.

Krepšinio specialistas įžvalgos pabaigoje taip pat pasidalino žinia, kad mainų lango metu lietuvis buvo linksniuojamas ir kitos NBA komandos kontekste.

Pasak ESPN, D.Sabonis buvo atsidūręs Vakarų konferencijos lyderės „Phoenix Suns“ ekipos akiratyje. Teigiama, kad „Pacers“ už lietuvį būtų gavusi pirmąjį 2018-ųjų NBA naujokų biržos šaukimą Deandre Aytoną, tačiau susitarimas tarp abiejų pusių neįvyko.

D.Sabonis „Kings“ gretose debiutavo naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Pergalingai pasibaigusioje dvikovoje lietuvis į „Minnesota Timberwolves“ krepšį per 32 minutes įmetė 22 taškus (10/18 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), atkovojo 14 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.