EUROLYGA 2023

LKF ragina nutraukti visus sportinius ryšius su Rusija ir Baltarusija

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas ketvirtadienį oficialiai kreipėsi į LKF narius ir rekomendavo nutraukti visus sportinius kontaktus su Rusija ir Baltarusija.

Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 1:40 PM, atnaujinta Feb 24, 2022, 3:04 PM

„Gerbiami Lietuvos krepšinio federacijos nariai,

Šiąnakt Ukrainoje prasidėję kariniai veiksmai tampa išbandymu visam demokratiniam pasauliui. Šiuo metu Lietuvoje ir pasaulyje reikalinga mūsų sutelktumas ir vienybė.

Lietuvos krepšinio federacijos vardu, atsižvelgiant į Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje, rekomenduojame Jums nutraukti visus artimiausiu metu turėjusius vykti sportinius kontaktus su Rusijos ir Baltarusijos sporto subjektais.

Vieningų veiksmų dėka padėsime kaimyninei šaliai kovoti su agresoriumi“, – rašoma LKF prezidento V.Gedvilo pranešime.

Penktadienį Šiaulių „Šiauliai-7bet“ ekipa namuose turėjo žaisti ENBL krepšinio turnyro rungtynes su Krasnojarsko „Jenisej“ klubu, tačiau šios rungtynės neįvyks. 

Tuo metu Kauno „Žalgirio“ ekipa oficialiai pranešė, kad smerkia Rusijos pradėtą karinę agresiją prieš Ukrainą, tačiau konkrečių veiksmų prieš Eurolygoje rungtynaujančius Rusijos klubus kol kas imtis nežada – laukia bendro Eurolygos vadovų ir turnyre žaidžiančių komandų sprendimo.

Lrytas.lt primena, kad ketvirtadienio rytą Rusijos karinės pajėgos pradėjo Ukrainos puolimą net iš trijų frontų. Visą svarbiausią informaciją apie tai galite sekti paspaudę ant šios nuorodos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.