EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: vaidmenis pasidaliję žalgiriečiai ir triuškinantis D.Motiejūnas

Pirmąjį spurtą surengęs Lukas Lekavičius ir varžovus pribaigęs Edgaras Ulanovas buvo vieni svarbiausių Kauno „Žalgirio“ pergalės kalvių per Eurolygos 27-ojo turo rungtynes. Kitose rungtynėse varžovus triuškino „Monaco“ vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas.

 D. Motiejūnas.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 D. Motiejūnas.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Lietuvių pasirodymai<br> lrytas.lt nuotr.
 Lietuvių pasirodymai<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 11:54 PM

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ vidurio puolėjas pelnė pirmuosius komandos taškus, o prie dvitaškio, beveik neįtikėtina, pridėjo ir taiklų baudos metimą. D.Motiejūnas dažnai stengėsi jėga pralaužti varžovų gynybą baudos aikštelėje, bet pirmajame kėlinyje sėkmingi buvo ne visi jo bandymai. Vėliau efektyvumo koeficientas padidėjo, lietuvis žaidė pasitikėdamas savimi ir žinodamas, ką daro. Jis ne tik rinko taškus, bet ir statydavo tvirtas užtvaras bei padėdavo komandos draugams ginantis.

D.Motiejūnas žaidė beveik 25 min., pelnė 18 taškų (7/10 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/6 baudų), atkovojo 9 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

„Monaco“ (14-13) namie nesunkiai nugalėjo Stambulo „Fenerbahçe“ (12-11) komandą 92:78.

Įsibėgėjus antrajam kėliniui rezultatas buvo lygus 28:28. Tačiau tada Monako krepšininkai pelnė 7 taškus be atsako, praleidę vieną varžovų ataką, surengė dar galingesnį spurtą 16:0 ir rezultatas tapo 51:30. Po to skirtumas buvo padidėjęs iki 28 taškų.

Edgaras Ulanovas

Vienintelis lietuvis „Žalgirio“ starto penkete rungtynių pradžioje buvo tylus, bet žaidė labai patikimai, ypač padėdamas dvigubinti gynybą. Į krepšį jis pirmą kartą metė tik antrojo kėlinio viduryje, kai varžovai buvo pristabdę Kauno komandos puolimą. E.Ulanovas ypač įsismagino ketvirtojo kėlinio viduryje. Jo tritaškis ir greitoje atakoje pelnytas dvitaškis, po kurio rezultatas tapo 58:39, įspaudė varžovus į kampą, o po to pataikyti dar du metimai sunaikino paskutines „Real“ viltis. Kaunietis vien per ketvirtąjį kėlinį pelnė 10 taškų.

E.Ulanovas žaidė 28 min., pelnė 15 taškų (3/6 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 3/3 baudų), išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Žalgiris“ (5-19) namie sutriuškino „Real“ (20-6) klubą 68:47. Nors svečiai pelnė pirmuosius taškus, kauniečiai jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą 18:8 ir nebeleido varžovams pavyti, o ketvirtojo kėlinio viduryje padidino pranašumą iki 20 taškų.

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas 5-ąją min. pakeitė J.Strėlnieką. Pirmajame kėlinyje jis puikiai pastebėdavo geriausius variantus, kaip pratęsti atakas, laiku imdavosi individualių veiksmų ir įkvėpė spurtą, per kurį Kauno komanda įgijo dviženklę persvarą 18:8. Po pertraukos L.Lekavičius išsimušė iš jo paties diktuoto ritmo ir padarė kelias klaideles, bet neprarado pasitikėjimo savimi. Jis trečiojo kėlinio viduryje pataikė komandą truktelėjusį tritaškį ir erzino varžovus manevrais, kuriais provokavo „Real“ žaidėjų pražangas.

L.Lekavičius žaidė 24 min., pelnė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 2/4 tritaškių), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir 5 kartus suklydo.

 

Paulius Jankūnas

„Žalgirio“ kapitonas, kuris į aikštę buvo įleistas 7-ąją min., nepastebimai varžovams užsiimdavo gerą padėtį tiek puldamas, tiek gindamasis. Jis ir turėjo progų mesti į krepšį, ir padėjo ardyti varžovų atakas.

P.Jankūnas žaidė 14 min., pelnė 4 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir perėmė 3 kamuolius.

Artūras Milaknis

„Žalgirio“ metikas į aikštę įėjo po pirmosios minutės pertraukėlės, bet į krepšį pirmą kartą metė tik trečiojo kėlinio pabaigoje (ir metė ne iš toli, bet prasiveržęs). Iki tol jis net ir kamuolio beveik nečiupinėjo, o iš toli vienintelį kartą metė trečiojo kėlinio pabaigoje.

A.Milaknis žaidė 14,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio).

Karolis Lukošiūnas

Gynėjas į aikštę buvo įleistas tik priešpaskutinę minutę ir kartą netaikliai metė į krepšį. Jis per 1,5 min. taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Nežaidė

„Žalgiris“ įregistravo šešis Lietuvos krepšininkus, bet treneris J.Zdovcas neleido į aikštę Mareko Blaževičiaus. Regimantas Miniotas buvo išleistas į Lietuvos rinktinę, o Mantas Kalnietis negali žaisti dėl traumos.

„Barcelona“ (20-5; Rokas Jokubaitis) ir „Baskonia“ (7-17; Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis) šį turą nežaidė.

Savaitės skaičiai

2

„Žalgiris“ antrą kartą šiuolaikinės Eurolygos laikotarpiu per rungtynes praleido mažiau nei 50 taškų. Klubo rekordas buvo pasiektas 2012 metų rudenį, kai kauniečiai namie nugalėjo „Baskonia“ ekipą 82:45.

6

Edgaro Ulanovo rezultatyvumas šeštą kartą šį sezoną buvo dviženklis. Puolėjas keturis kartus dviženklę ribą pasiekė per pastarąsias septynerias rungtynes (nuo sausio vidurio), per kurias jo vidurkis yra 10,7 taško. Iki sausio vidurio jo vidurkis buvo 5,2 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.