EUROLYGA 2023

Bosnių veiksmus įvertinęs K. Maksvytis: „Tikiuosi, kad tokie „žaidimai“ mus motyvuos dar stipriau“

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pakomentavo situaciją, kuri yra susijusi su paskutinėmis dienomis bei valandomis priimtais Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio rinktinės sprendimais.

K.Maksvytis.<br>T.Vanago nuotr.
K.Maksvytis.<br>T.Vanago nuotr.
K.Maksvytis.<br>T.Vanago nuotr.
K.Maksvytis.<br>T.Vanago nuotr.
K.Maksvytis.<br>T.Vanago nuotr.
K.Maksvytis.<br>T.Vanago nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 2:34 PM, atnaujinta Feb 26, 2022, 2:39 PM

Kiek anksčiau bosniai kreipėsi į FIBA ir prašė nukelti atrankos į 2023-ųjų pasaulio krepšinio pirmenybes dvikovą Vilniuje. Jie savo sprendimą motyvavo tuo, kad šalia Lietuvos vyksta karinis konfliktas, šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis ir jie būdami Lietuvoje nesijaus saugūs.

Vis dėlto penktadienį vakare FIBA atmetė bosnių prašymą ir jiems nebeliko kito kelio – norėdama išvengti techninio pralaimėjimo Bosnija ir Hercegovina turės atvykti į Lietuvą ir sekmadienį žengti ant parketo.

LKF šeštadienį ryte pranešė, kad bosniai ieškos sprendimų pasiekti Lietuvą, o vėliau pasirodžiusiame pranešime teigė, kad varžovai sekmadienį rungtyniaus su lietuviais.

„Sunku komentuoti kitos komandos veiksmus, bet jau po pirmųjų rungtynių girdėjome atgarsius, kad bosniai dvejoja, ar atvyks į Lietuvą.

Mes iki šiol nesuprantame, ar jie iš tikrųjų taip galvoja, ar tai darė sąmoningai, nes jų pagrindinis aukštaūgis patyrė traumą. Galbūt jie norėjo mus išmušti iš vėžių. Tikiuosi, kad mes iš tų vėžių neišsimušime.

Priešingai, tikiuosi, kad tokie „žaidimai“ mus motyvuos dar stipriau“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio rinktinės treneris K.Maksvytis.

Krepšinio specialistas taip pat paragino sirgalius sekmadienį audringai palaikyti jo auklėtinius.

„Tų „žaidimų“ iš organizacinės pusės buvo jau nuvykus ir į Bosniją, bet ačiū Dievui, kad su tais iššūkiais susitvarkėme.

Varžovų sirgaliai buvo labai garsūs ir bandė jiems padėti laimėti, deja, jiems to nepavyko padaryti.

Tikiuosi, kad mūsų sirgaliai taip pat atvyks karštai palaikyti mūsų komandos, padės mums ir bus su mumis“, – teigė treneris.

Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos ekipų dvikova Vilniuje vyks sekmadienį, 19:30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.