EUROLYGA 2023

Į Lietuvą skristi nenorėję bosniai persigalvojo, bet susidūrė su problemomis

Penktadienį viešai pareiškusi, kad į Lietuvą neskris Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė atsisakė žaisti sekmadienį turėjusias vykti atrankos į 2023-ųjų pasaulio krepšinio pirmenybes rungtynes Vilniuje.

Bosniai ieško būdų, kaip atvykti į Lietuvą.<br>FIBA nuotr.
Bosniai ieško būdų, kaip atvykti į Lietuvą.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 10:41 AM, atnaujinta Feb 26, 2022, 12:08 PM

Bosniai kreipėsi į FIBA ir prašė nukelti dvikovą. Jie savo sprendimą motyvavo tuo, kad šalia Lietuvos vyksta karinis konfliktas, šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis ir jie būdami Lietuvoje nesijaus saugūs.

Vis dėlto penktadienį vakare FIBA atmetė bosnių prašymą ir jei jie nepasirodys aikštėje sekmadienį 19:30 val. prasidėsiančioje dvikovoje, bosniai sulauks techninio pralaimėjimo 0:20.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė pakeitė poziciją ir jau nori stoti į kovą prieš Lietuvą. Tačiau Lietuvos krepšinio rinktinės varžovai susidūrė su problemomis dėl sudėtingo susisiekimo tarp šalių su komerciniais skrydžiais.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas telefonu bendravo su bosnių krepšinio vadovu.

„Man ponas A.Čolanas sakė, kad ieško užsakomojo reiso. Pasakojo, kad nėra lengva rasti lėktuvo, kad greičiausiai jiems tektų skristi iš Sarajevo. Bet jis mane patikino, kad jeigu ras lėktuvą, bosniai atskris į Vilnių“, – pokalbį reziumavo M.Balčiūnas. „Tad mes pilnai ruošiamės sekmadienio rungtynėms. Čia jau tikrai darosi panašu į bosniškus žaidimus, kurių, beje, netrūko ir mums viešint Tuzloje.“

Tuo metu penktadienį vakare namo sugrįžusi Lietuvos krepšinio rinktinė Vilniuje surengė treniruotę.

Lrytas.lt primena, kad pirmoji Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos tarpusavio dvikova priešininkų tvirtovėje baigėsi 78:77 lietuvių naudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?