EUROLYGA 2023

V. Mačiulis pratrūko dėl M. Grigonio: „Kai jį kaltino už išdavystę, jis jau buvo tvirtai apsisprendęs“

Sekmadienį Maskvos CSKA ekipa oficialiai pranešė, kad Rusiją palieka iki tol šioje komandoje rungtyniavę keturi krepšininkai, o tarp jų ir lietuvis – Marius Grigonis.

V.Mačiulis ir M.Grigonis.<br>Lrytas.lt nuot. koliažas.
V.Mačiulis ir M.Grigonis.<br>Lrytas.lt nuot. koliažas.
Lietuvos ir Rusijos rungtynės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos ir Rusijos rungtynės.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2022, 4:50 PM, atnaujinta Feb 27, 2022, 4:51 PM

Vos tik pasirodžius oficialiam pranešimui dar viena žinia savo feisbuke pasidalino ir žurnalistas Vidas Mačiulis, kurio vaikaitė yra M.Grigonio žmona Salomėja.

Garsus žurnalistas nusprendė nebetylėti ir atvirai papasakoti M.Grigonio istorijos kontekstą, kad būtų išvengta nereikalingų interpretacijų.

„Suprantu, nes esu žurnalistas, visi norime būti operatyvūs, pirmieji sensacingai pranešti gerą arba blogą žinią, kuri, kartais, tampa neobjektyvia ir net melaginga. Keista buvo skaityti, kai sport.ru „antiena“ pakvipo lietuviškuose portaluose.

Girdi, krepšininkas Marius Grigonis, verčiamas vyriausybės, irgi paliks CASK. Žinau, kad Marius net nekalbėjo su žurnalistais, juo labiau su Lietuvos vyriausybės ar krepšinio federacijos vadovais. Dar neprasidėjus putiniškai invazijai Ukrainoje, M.Grigonis ruošėsi išsiųsti Lietuvon šeimą.

Su klubu civilizuotai aptaręs savo apsisprendimą palikti CASK, būtų grįžęs vienas. Žmona Salomėja (penkių mėnesių Elenytė ir dviejų metų aštuonių mėnesių Emiliukas dar neturi savo nuomonės) nesutiko palikti Marių ir kartu su jo tėveliu Tomu skristi į Vilnių.

Kai netikri Lietuvos patriotai spėliojo, komentavo, patarinėjo ar net kaltino savo tautietį už išdavystę, nes tarnauja armijos komandoje, jis jau buvo tvirtai apsisprendęs. Tą pačią dieną Marius Grigonis ir Tornikė Šengelija paliko klubą.

Gruzinas tapo tautos didvyris, nes jį, nors ir su paklaida, išgarsino tautiečiai, o lietuvis jau – išdavikas, nes tylėjo ir pats sąmoningai nepranešė.

„Tik aš žinau, kas mano širdyje ir ką man reiškia Lietuva, kodėl aš turiu apie tai visiems garsiai trimituoti“?, – paaiškino Marius. Žinant jo patriotiškumą, požiūrį į kaimynines valstybes, jų politiką, man, kaip ir visiems artimiesiems, skaudu gauti piktžudiškas žinutės ir labai keistus klausimus.

Dar Įdedu „sensaciją“: jau nuo šeštadienio ryto Mariaus ir Salomėjos Grigonių bute Maskvoje prie durų stovėjo lagaminai, nes negalėjo išskristi... Nesijaudinkit, Marius tikrai paliko klubą ir pats pasirūpino saugiu ir patogiu grįžimu gimtinėn. Ar dabar jau baigsis kaltinimai, pamokymai ir išsigalvojimai?“, – rašė V.Mačiulis.

CSKA pranešime buvo rašoma, kad T.Šengelija ir Gabrielis Lundbergas, o prie jų netrukus prisijungs M.Grigonis ir Johannesas Voigtmannas.

Primename, kad ketvirtadienio ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.