EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos mūšį J. Zdovcas žvelgė į Ukrainą: neįmanoma atsiriboti nuo šios baisios situacijos Įvertino klubo poziciją Rusijos ekipų atžvilgiu

Kauno „Žalgirio“ (5/19) ekipa tęsia savo žygį Eurolygoje. Šią savaitę Jure Zdovco auklėtinių lauks dvigubas išbandymas. Pirmasis – išvykos dvikova su Atėnų „Panathinaikos“ (7/17) krepšininkais.

J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 2:21 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 8:11 PM

Tai bus atkelta praėjusių metų gruodį turėjusi vykti 18-ojo Eurolygos turo dvikova.

„Tikiuosi kad šį kartą pagaliau pavyks sužaisti rungtynes, nes jos jau du kartus buvo nukeltos. Esame geroje situacijoje, žadžiame gerai, o paskutinė dvikova prieš „Real“ mums pridėjo pasitikėjimo.

Žaisime prieš komandą, kuri taip pat buksuoja šiame sezone, bet jie vis tiek sugeba laimėti kai kurias rungtynes. Jie turi gerų žaidėjų, kurie gali nuspręsti dvikovos likimą savo asmeniniais sprendimais, turime gerai susikoncentruoti komandinėje gynyboje“, – prieš rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ treneris J.Zdovcas.

Šalies čempionai į šią akistatą žengia būdami sėkmingame ruože – „Žalgiris“ laimėjo ne tik Karaliaus Mindaugo taurę, bet ir praėjusią savaitę ant menčių savo žiūrovų akivaizdoje paguldė Madrido „Real“ krepšininkus.

Kovingos nuotaikos į rungtynes antradienį stos ir Atėnų klubas.

Paskutinėse Eurolygos rungtynėse „Panathinaikos“ pranoko Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkus.

Kauno ir Atėnų komandos šiame Eurolygos sezone sykį jau surėmė ietis. Pirmąją tarpusavio dvikovą vykusią Lietuvoje 76:69 laimėjo „Žalgiris“.

„Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ dvikova Atėnuose vyks antradienį, 21 val.

– Varžovai savo arenoje laimėjo šešerias iš septynerių laimėtų rungtynių. Kokie pagrindiniai sunkumai yra žaidžiant šioje priešininkų tvirtovėje? – buvo paklausta J.Zdovco.

– Jų sirgaliai tikrai aistringi. Nesakysiu, kad jie geriausi, nes geriausius sirgalius turime mes.

Atėnų ekipos sirgaliai agresyviai reaguoja į daugelį sprendimų, ypatingai teisėjavime, bet man patinka tokios atmosferos. Turime išlikti susikoncentravę ir neleisti jiems pajusti ritmo.

– Varžovų lyderis N.Nedovičius nežaidė pirmose tarpusavio rungtynėse. Ar jis kartu su D.Maconu yra pagrindiniai varžovų ginklai?

– Jis geras taškų rinkėjas, negalime atsipalaiduoti. Turime gerai gintis komandinėje gynyboje.

– Jau esate minėjęs, kad „Žalgirio“ tikslas yra Eurolygoje nelikti paskutiniais. Varžovai žygiuoja priešpaskutinėje vietoje. Ar šios rungtynės prideda dar daugiau papildomos svarbos?

– Man asmeniškai kiekvienos rungtynes yra svarbios, siekiu laimėti visas dvikovas.

– Ar šiuo metu „Žalgiris“ žaidžia geriausią krepšinį šiame sezone?

– Šiuo metu turime kitokią sudėtį, turime daugiau ginklų, galime rotuoti krepšininkus, jie yra šviežesni. Mūsų pasirinkimas puolime yra tikrai gausesnis nei anksčiau. Dabar reikia atitinkamai sustyguoti gynybą ir gali įvykti nemažai gerų dalykų.

– Tai Websteris iškrito iš komandos rikiuotės. Kai tai pakeitė pakeitė planą?

– Jis neserga COVID-19, tiesiog pasijuto blogai. Jis jau yra persirgęs. M.Kalnietis iškrito taip pat, dėl šios priežasties turėsime J.Strelnieką daugiau naudoti pirmoje pozicijoje.

Tai sunkina situaciją, bet turėsime žaisti, ieškosime variantų, kuriuos galime išnaudoti. Mūsų laukia dviguba savaitė – turėsime atsilaikyti

– Ką manote apie Eurolygos sprendimą dėl Rusijos klubų?

– Aš palaikau klubo poziciją šimtu procentu. Nėra jokių klausimų.

– O ar pastarieji įvykiai paveikė žaidėjus? Ar tai pasijuto treniruotėse?

– Geras klausimas. Matome, kad žaidėjai kalba apie tai, neįmanoma atsiriboti nuo šios baisios situacijos. Apie ją kalba ne tik žaidėjai, bet ir visas klubo personalas, bet tai yra normalu. Tikiuosi, kad šie neramumai kuo greičiau baigsis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.