EUROLYGA 2023

Rusijai – dar vienas Eurolygos kirtis

Pirmadienį Eurolyga oficialiai pranešė, kad nusprendė suspenduoti visus tris šalies agresorės Rusijos klubus – Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“. Tai nebuvo vienintelės sankcijos, kurias turnyras paskyrė Rusijai.

Eurolygos vadovas J.Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Eurolygos vadovas J.Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 11:09 AM, atnaujinta Mar 1, 2022, 1:33 PM

Pirmadienį Eurolyga taip pat išplatino pranešimą, kad dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą buvo nuspręsta „įšaldyti“ sutartį su vienu iš pagrindiniu rėmėju – Rusijos banku VTB.

Šis bankas finansiškai svariai rėmė ne tik Eurolygą, bet ir Europos taurę.

Lrytas.lt primena, kad Eurolyga nenusprendė galutinai pašalinti Rusijos klubų iš turnyro. Oficialiame pranešime teigiama, kad mačai bus peržaisti tik tuomet, kai pasikeis Rusijos politinė situacija Ukrainos karo klausimu. Kitu atveju, bus suspenduotos visos likusios reguliariojo sezono rungtynės.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.