EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinį stumti į paraštę siūlantį L. Kleizą įkvėpė ukrainiečių kova: „Visi eitume kariauti – aš tai 100 procentų“

„Nematau nei vieno lietuvio žaidžiančio Rusijoje. Daugelį metų.“ Tokiais griežtais žodžiais buvęs krepšininkas Linas Kleiza įvertino tai, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje ir kokios pasekmės laukia Rusijos krepšinio.

Rusijos krepšinį stumti į paraštęs siūlantį L. Kleizą įkvėpė ukrainiečių kova: „Visi eitume kariauti, aš tai 100 procentų“.<br>G.Šiupario nuotr.
Rusijos krepšinį stumti į paraštęs siūlantį L. Kleizą įkvėpė ukrainiečių kova: „Visi eitume kariauti, aš tai 100 procentų“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 4:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2022, 4:21 PM

Portalo 15min.lt tinklalaidėje „Pikenrolas“ kalbėjęs L.Kleiza sukritikavo Eurolygos delsimą dėl Rusijos klubų likimo turnyre.

Be to, buvęs krepšininkas teigė, kad Vladimiro Putino karas atsilieps visam Rusijos krepšiniui.

„Nematau daugiau niekur Rusijos komandų. Jas visas reikia išmesti visam gyvenimui. Niekam jų nereikia.

Jos nieko nereiškia Europos krepšiniui. Apskritai nieko nereiškia“, – žurnalistui Rokui Pakėnui sakė L.Kleiza.

Krepšininkas išreiškė palaikymą Ukrainos žmonėms ir teigė, kad jų kova prieš agresorių visus įkvėpė.

„Ukrainiečiai davė viltį. Visi bijojo rusų, manau, kad dabar niekas jų nebijo, lietuviai nebijo. Manau, kad visi eitume kariauti, aš tai 100 proc. eičiau“, – pareiškė L.Kleiza.

Palaikymą Ukrainai jau viešai išreiškė tokie krepšinio veidai kaip Rimantas Kaukėnas, Jonas Mačiulis, Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir daugelis kitų.

Lrytas.lt primena, kad Eurolyga pirmadienį nusprendė neribotam laikui suspenduoti Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“ klubus.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui leidus pradėti karą į Ukrainą įsiveržė rusų pajėgos.

Rusijos invazija į Ukrainą jau pareikalavo karių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir paskelbė, kad imsis griežčiausių priemonių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.