EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: idealiai žaidęs E. Ulanovas, svarbus P. Jankūno darbas ir dvejopą įspūdį palikęs R. Giedraitis

Antradienį po pergalės nukeltose Eurolygos rungtynėse Kauno „Žalgirio“ sirgaliai pirmiausiai dėkojo vos ne idealiai žaidusiam ir karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojusiam Edgarui Ulanovui. Tačiau net ir nė taško nepelniusio Pauliaus Jankūno vaidmuo buvo labai svarbus. Tuo tarpu Vitorijos „Baskonia“ puolėjui Rokui Giedraičiui tą patį vakarą daug kas puikiai pavyko, bet kai kas visai nepavyko.

 Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Artūras Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Jure Zdovcas<br>G. Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas.<br>Kauno ekipos tviterio nuotr.
P.Jankūnas.<br>Kauno ekipos tviterio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 7:36 AM, atnaujinta Mar 2, 2022, 8:41 AM

Edgaras Ulanovas***

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pelnė pirmuosius rungtynių taškus ir nuo pirmųjų atakų vedė komandą į pergalę. Vien per pirmąjį kėlinį E.Ulanovas surinko 8 taškus.

Puldamas jis žaidė labai įvairiai: ir sėkmingai verždavosi, ir pataikydavo iš vidutinio nuotolio, ir priminė, kad puikiai moka žaisti nusisukęs nuo krepšio (šį žaidimo elementą pastarosiomis savaitėmis jis pasitelkdavo retai). Po pertraukos jam pavykdavo vos ne viskas, ką sumanydavo.

E.Ulanovas žaidė 29 min., pelnė 22 taškus (7/9 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

„Žalgiris“ (6-19) išvykoje įtikinamai nugalėjo „Panathinaikos“ (7-18) klubą 96:83. Kauno krepšininkų persvara nuo pirmojo kėlinio pabaigos visą laiką buvo dviženklė.

Artūras Milaknis***

„Žalgirio“ metikas į aikštę buvo įleistas 8-ąją min. ir po kelių akimirkų smeigė tritaškį, pirmojo kėlinio pabaigoje – dar vieną. Daug ir sumaniai judėjęs A.Milaknis varžovams neleido nė akimirką atsipalaiduoti ir vėliau dar kelis kartus pavaišino juos tiek taikliais tolimais metimais, tiek dvitaškiais iš baudos aikštelės.

A.Milaknis žaidė 25,5 min. ir pelnė 16 taškų.

Rokas Giedraitis***

„Baskonia“ starto penketo puolėjas iš po krepšio pelnė pirmuosius rungtynių taškus. R.Giedraitis puikiai pastebėdavo tarpelius varžovų baudos aikštelėje ir vėliau daugumą taškų taip pat surinko metimais iš arti arba labai arti.

Tačiau puolėjas iki pertraukos nepataikė nė vieno iš keturių tolimų metimų. Atrodė, kad jis pats suabejojo, ar gali šį vakarą pataikyti, ir kartą trečiajame kėlinyje būdamas laisvas nusprendė ne mesti, bet veržtis ir vėlgi pelnė taškus iš po krepšio.

Vis dėlto trečiojo kėlinio pabaigoje jam pavyko įmesti vieną tritaškį. Gindamasis R.Giedraitis žaidė truputį avantiūriškai, o pirmajame kėlinyje nespėdavo sureaguoti į J.Nunnally veiksmus.

R.Giedraitis žaidė beveik 35 min., pelnė 15 taškų (5/7 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 2/4 baudų) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Baskonia“ (7-18) labai lygiose rungtynėse išvykoje pripažino „Makabi“ (12-13) pranašumą 93:94. Skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda dažnai keisdavosi. Vis dėlto keli prasti krepšininkų sprendimai sutrukdė „Baskonia“ mačo pabaigoje dar kartą persverti rezultatą.

Paulius Jankūnas**

„Žalgirio“ kapitonas į aikštę žengė 7-ąją min. Jis dažniausiai žaidė be kamuolio, bet būdavo pirmas, kai reikėdavo pastatyti užtvarą ar padėti komandos draugams ginantis. Kai P.Jankūnas būdavo aikštėje, komanda ir puldavo sklandžiau, ir gindavosi darniau. Jo vaidmuo per lemiamą spurtą pirmajame kėlinyje buvo sunkiai pamatuojamas.

P.Jankūnas žaidė beveik 13 min., taškų nepelnė (0/2 tritaškių) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Tadas Sedekerskis**

„Baskonia“ puolėjas į aikštę buvo įleistas paskutinę pirmojo kėlinio minutę. Antrojo kėlinio pradžioje jis pelnė pirmuosius taškus pataisęs prastą komandos draugo metimą, o paskui neblogai atsidengdavo ir asmeninę sąskaitą papildė taikliu tritaškiu ir dėjimu. Kita vertus, T.Sedekerskis, ypač iki pertraukos, nepadėjo sustiprinti komandos gynybos baudos aikštelėje.

T.Sedekerskis žaidė 13,5 min., pelnė 7 taškus (2/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 0/2 baudų) ir atkovojo 2 kamuolius.

Lukas Lekavičius**

Įžaidėjas 5-ąją min. pakeitė J.Strėlnieką. Buvęs „Panathinaikos“ krepšininkas pirmajame kėlinyje „Žalgirio“ žaidimo gijas laikė netvirtai, bet paskutinėje kėlinio atakoje pataikė dvitaškį, kuriuo padidino skirtumą 29:10. Nors po to L.Lekavičius žaidė patikimiau, kelis kartus vos išvengė klaidos. Neatidžiai žaidusį žalgirietį kartais gelbėjo varžovų neatidumas. Ginantis jam taip pat kilo problemų.

L.Lekavičius žaidė 24,5 min., pelnė 8 taškus (2/4 dvitaškių, 4/4 baudų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 7 pražangas.

Karolis Lukošiūnas**

Į „Žalgirio“ starto penketą sugrąžintas gynėjas antroje komandos atakoje pataikė tritaškį, o iki pirmojo keitimo spėjo dar sykį taikliai švystelėti kamuolį į krepšį iš tolį. Tačiau gindamasis jis nuolat likdavo už N.Nedovičiaus nugaros, o vėliau visiškai išsiderino ir K.Lukošiūno taikiklis. Nuo antrojo kėlinio jis nepataikė nė vieno metimo.

K.Lukošiūnas žaidė 9,5 min. ir pelnė 6 taškus (2/6 tritaškių).

Nežaidė

Mantas Kalnietis negali žaisti dėl traumos, Regimantas Miniotas liko namie po Lietuvos rinktinės rungtynių, o Marekas Blaževičius antradienį buvo registruotas, bet treneris J.Zdovcas jo į aikštę neįleido.

Dienos skaičiai

3

„Žalgiris“ pasiekė trečiąją iš eilės pergalę. Tai ilgiausia Kauno komandos pergalių virtinė nuo 2020 metų gruodžio – 2021 metų sausio, kuomet žalgiriečiai laimėjo šešerias iš eilės rungtynes.

7

„Baskonia“ šiais metais pralaimėjo visas 7 Eurolygos rungtynes. Vitorijos komanda nesėkmių virtinę pradėjo iškart po to, kai gruodžio 30 dieną nugalėjo „Barcelona“ komandą.

22

E.Ulanovas pelnė 22 taškus ir pakartojo karjeros rekordą, kurį pasiekė 2017 m. lapkričio mėnesį per rungtynes su „Anadolu Efes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.