EUROLYGA 2023

Rusija apkaltino Maskvoje sulaikytą JAV krepšinio žvaigždę narkotikų gabenimu – planuoja pasodinti žaidėją 10 metų

Rusijos federalinė muitinės tarnyba patikino, kad jos pareigūnai šeštadienį sulaikė amerikietę krepšininkę, kai jos bagaže Maskvos Šeremetjevo oro uoste rado buteliukus, kuriuose buvo kanapių aliejus. Tuo tarpu rusų pareigūnai tikina, kad tai yra hašišo aliejaus.

Amerikietė žaidėja Brittney Griner apkaltinta narkotikų gabenimu.
Amerikietė žaidėja Brittney Griner apkaltinta narkotikų gabenimu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2022, 6:27 PM, atnaujinta Mar 6, 2022, 11:21 AM

Muitinės tarnybos pranešime teigiama, kad sulaikė žaidėją iš JAV, kuri yra dukart olimpinė čempionė, tačiau krepšininkės pavardės nepaskelbė. Rusijos naujienų agentūra TASS, remdamasi savo šaltiniais teisėsaugoje sužinojo, kad tai amerikietė žaidėja Brittney Griner.

Ji yra septyniskart WNBA čempionė ir „Phoenix Mercury“ žvaigždė. Vidurio puojėja B.Griner 2016 metais Rio de Žaneire ir 2021-siais Tokijuje laimėjo aukso medalius kartu su JAV moterų krepšinio rinktine.

Rusų muitinės tarnyba paskelbė vaizdo įrašą, kuriame oro uoste per apsaugą eina keliautoja, kuri atrodo kaip 31 metų B.Griner – ji dėvi medicininę kaukę ir vilki juodą megztinį. Vaizdo įraše matyti, kaip moteris išima tam tikrą paketą iš kelionių krepšio. Jį apžiūri oro uosto darbuotojai.

Pasak rusų pareigūnų, dėl narkotikų gabenimo stambiu mastu jau iškelta baudžiamoji byla, už kurią Rusijoje gresia laisvės atėmimas iki 10 metų. Kaip teigia muitinės atstovai, krepšininkė uždarytas į areštinę iki tol, kol vyksta tyrimas.

Dar buvo pranešta, kad amerikietė dar vasario mėnesį, eidama žaliuoju koridoriumi, ne kartą vežė narkotines medžiagas.

B.Griner agentas ir WNBA bei „Phoenix Mercury“ po kurio laiko sutiko pakomentuoti situaciją.

Manoma, kad šiuo suėmimu siekiama keršyti eskaluojant konfliktą, kurį sukėlė Rusijos invazija į Ukrainą bei atsiradusi didelė įtampa tarp Rusijos ir JAV.

Pastaraisiais metais Rusija ne kartą siekė sulaikyti JAV piliečius pagal išgalvotus kaltinimus. Garsios amerikietės suėmimas gali būti vertinamas kaip Rusijos bandymas sukurti svertus potencialiam svarbių žmonių apsikeitimui su Amerikos vyriausybe.

Rusijoje žaidžia ne viena WNBA žaidėja, nes šalis agresorė siūlo nemenkus pinigus krepšininkėms per WNBA tarpsezonį. B.Griner keletą metų atstovavo Rusijos Jekaterinburgo UMMC komandai.

Daugelis amerikiečių žaidėjųjau išvyksta iš Rusijos po šios valstybės agresijos į Ukrainą.

„Kelios Ukrainoje žaidusios WNBA krepšininkės jau išvyko iš šalies, – WNBA pareiškimą cituoja ESPN. – Mes ir toliau atidžiai stebėsime situaciją Rusijoje“.

 

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.