EUROLYGA 2023

Lojalumą okupantų sostinės klubui išreiškė ne tik D. Itoudis

Po karą sukėlusios Rusijos invazijos į Ukrainą ir vėliau sekusių Eurolygos sankcijų Maskvos CSKA klubą paliko ne visi legionieriai.

D. Itoudis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
D. Itoudis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 8:16 AM, atnaujinta Mar 8, 2022, 10:19 AM

Po vietinio čempionato rungtynių, kurios vyko pirmadienį, tapo aišku, kad okupantų šalies sostinės krepšinio komandos garbę toliau gina treneris iš Graikijos Dimitris Itoudis ir puolėjas iš Serbijos Nikola Milutinovas. Kol kas neaišku dėl amerikiečio Willo Clyburno, kuris pirmadienį nežaidė, bet iki šiol nepateikė savo pozicijos dėl ateities klube.

Visi kiti legionieriai, tame tarpe ir lietuvis Marius Grigonis, paliko komandą. Tiesa, kol kas nėra aišku, ar krepšininkas nutraukė sutartį su CSKA.

Jau žinoma, kad italas Danielis Hackettas ir gruzinas Tornike Šengelija nutraukė kontraktus ir abu sudarė sutartis su Bolonijos „Virtus“ ekipa, kuri žaidžia Europos taurėje.

Po Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje pradžios treneris D.Itoudis aptakiai kabėjo apie norą žaisti krepšinį, leisdamas suprasti, kad ignoruoja kruvinus įvykius Europoje. 

Eurolyga kol kas yra suspendavusi Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“ klubus. Jų likimas paaiškės kovo 21-ąją.

Lrytas.lt primena, kad vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.