EUROLYGA 2023

Apie serbų bombardavimą kalbėjęs Ž. Obradovičius sulaukė auklėtinio atsako

Antradienį vykusiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse Panevėžio „Lietkabelis“ iškovojo vieną iš įspūdingiausių pergalių šiame sezone. Nenado Čanako auklėtiniai namuose 93:78 pranoko Belgrado „Partizan“ krepšininkus. Krepšinio bendruomenės akys krypo ne tik į rungtynes, bet ir įvykius po jų, kurių dėmesio centre atsidūrė legendinis Serbijos klubo treneris Željko Obradovičius.

Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 4:05 PM, atnaujinta Mar 9, 2022, 4:07 PM

Šiandien (trečiadienį) 62-ąjį gimtadienį švenčiantis krepšinio specialistas nenoriai kalbėjo apie šiuo metu Rusijos vykdomus karinius veiksmus prieš Ukrainą.

Priešingai, „Partizan“ strategas nusprendė pravesi „istorijos pamoką“ ir prakalbo apie praėjusiame amžiuje tuometinėje Jugoslavijoje vykusius neramumus.

„Nenoriu sakyti pareiškimų. Žinoma, pareiškimai yra gerai, bet tai ne pirmas kartas, kai pasaulyje vyksta karas. Man 62-eji ir aš atsimenu daug dalykų, bet nepamenu, kad žmonės būtų tiek kalbėję apie kitus karinius konfliktus.

90-aisiais buvo bombarduojama mano šalis (Jugoslavija – red.), bet tada apie tai nebuvo kalbama. Tas pats vyksta ir kalbant apie karą Irake, Sirijoje, Afganistane...

Aš esu prieš bet kokį smurtą, net ir vieno žmogaus mirtis yra tragedija, bet kai mes kalbame apie šią situaciją, reiktų žvelgti kiek giliau, norint kalbėti apie tokius dalykus“, – samprotavo Ž.Obradovičius.

Į šiuos trenerio žodžius kitą dieną sureagavo jo auklėtinis Mathiasas Lessortas.

26-erių 206 cm ūgio puolėjas savo tviteryje pasmerkė tokį trenerio požiūrį ir negailėjo jam kritikos.

„Jei tai neliečia jų žmonių, jiems tai nerūpi. Stabdykite karą ne tik tą, kuris tiesiogiai paliečia ir jus“, – atkirto „Partizan“ žaidėjas.

Vasario 24 d. ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių.

Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.