EUROLYGA 2023

Mėnesio krepšininku Taivane tapęs M. Kupšas dėmesį skyrė karui Ukrainoje

Taivane rungtyniaujantis Mindaugas Kupšas sulaukė įvertinimo. 217 cm ūgio krepšininkas buvo paskelbtas geriausiu vasario mėnesio legionieriumi, tačiau lietuvis teigė, jog svarbiausias dalykas – karas Ukrainoje.

 Mėnesio krepšininku Taivane tapęs M. Kupšas dėmesį skyrė karui Ukrainoje<br>G.Šiupario nuotr.
 Mėnesio krepšininku Taivane tapęs M. Kupšas dėmesį skyrė karui Ukrainoje<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 6:34 PM

30-metis vasario mėnesį per keturias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 25,8 taškus, atkovodavo po 15,5 kamuolius ir blokuodavo po 2 varžovų metimus per rungtynes.

Nors toks pripažinimas M.Kupšą ir šiek tiek nudžiugino, tačiau kalbėdamas su Taivano žiniasklaida lietuvis teigė, jog dabar svarbiausia yra sustabdyti Rusiją ir užbaigti karą Ukrainoje, kad ukrainiečiai galėtų gyventi taikoje.

„Visos maldos ir mintys ir su Ukrainos žmonėmis. Aš tiesiog tikiuosi pasaulio taikos ir kad Ukrainos žmonės būtų saugūs“, – kalbėjo M.Kupšas.

Aukštaūgis taip pat įvardijo ir skirtumus tarp Lietuvos ir Taivano krepšinio. Pasak krepšininko Lietuvoje žaidžiamas lėtesnis, bet strategiškesnis krepšinis.

„Taivane visi bėga kaip pakvaišę, tada tai kažkiek skiriasi. Čia yra daug žaidimo vienas prieš vieną“, – teigė aukštaūgis.

Gaosiongo „Aquas“ ekipoje rungtyniaujantis M.Kupšas taip pat neslėpė džiaugsmo dėl pasirinkimo išvykti į Taivaną.

„Mėgaujuosi gyvenimu čia nuo pirmos dienos. Karantinas nebuvo smagus, bet po jo viskas buvo puiku. Žmonės geri, komandos draugai geri ir santykiai lyg šeimoje. Galiu jo klausti bet kada ir apie bet ką, jie man padės“, – gyvenimu Taivane dalijosi M.Kupšas.

Lietuvis taip pat pateikė įdomią idėją. Pasak aukštaūgio Lietuvos ir Taivano klubai galėtų žaisti draugiškas rungtynes tarpusavyje, kur galėtų dalintis savais treniruočių procesais, sistemomis ir taip greičiau tobulėtų.

„Reikia daugiau stovyklų, vykti į vienas kito šalis ir žaisti draugiškas rungtynes – tai būtų geriausias scenarijus“, – teigė M.Kupšas.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.